REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ErMvCvZcqxHVjClofNgL/9449f3345deb842fe878e6d14341a7.jpeg)
Jednoduchý hrnčekový jablkový koláč - recept
Rýchly hrnčekový jablkový koláč s posýpkou ako od babičky. Vhodný na každodenné pečenie
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
Suroviny
- 1 vajce
- 1 čl citrónovej kôry
- 80 g kryštálový cukor
- 100 g maslo
- 2 šálky múka
Jablková náplň
- 3 veľké jablká
- 1 čl škorice
- 1 Lyžice citrónová šťava
- 2 Lyžice maslo
- 100 g kryštálový cukor
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
Jablká zbavte jadierok a nakrájajte na malé kocky. Pridajte škoricu a citrónovú šťavu, premiešajte.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ErMvCvZcqxHVjClofNgL/869bc62fb59697f88578d81ea82d01.jpeg)
2. Krok
Roztopte cukor na karamel, pridajte maslo a poriadne premiešajte.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ErMvCvZcqxHVjClofNgL/d6cba109dddbd5326d8e60c100e541.jpeg)
3. Krok
Pridajte nakrájané jablká a karamelizujte 5 minút.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ErMvCvZcqxHVjClofNgL/01b523ddfe52944e30a84f734d56c8.jpeg)
4. Krok
Vajíčko vymiešame s cukrom. Pridajte maslo izbovej teploty, citrónovú kôru a premiešajte. Pridajte múku a miešajte.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ErMvCvZcqxHVjClofNgL/d10e258fa7be9e028a8d005989644c.jpeg)
5. Krok
Pridajte maslo izbovej teploty, citrónovú kôru a premiešajte. Pridajte múku a miešajte.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ErMvCvZcqxHVjClofNgL/98e7afe314cfc3274b021ad767132a.jpeg)
6. Krok
Do formy si dáme trištvrte z cesta (zvyšok necháme na posýpku) a poriadne pozatláčame.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ErMvCvZcqxHVjClofNgL/0d03518b1d6f3e17d19065120a0751.jpeg)
7. Krok
Na vrch pridajte karamelizované jablká a posypeme zvyšným rozmrveným cestom. Pečieme pri 180C, 30-35 minút alebo do zlatista.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ErMvCvZcqxHVjClofNgL/ad9080567d913708a4f420ecb6c249.jpeg)
8. Krok
Dobrú chuť!
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ErMvCvZcqxHVjClofNgL/00816814c683119494b942f4fbe799.jpeg)