REKLAMA
   
Pudingové srdiečka z kvásku LM
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
8
 Rozkvas
- 150 g mlieko
 - 150 g lievito madre alebo polievkova lyzica razneho kvasku
 - 150 g hladká múka
 
Cesto
- 350 g hladká múka
 - 90 g trstinový cukor
 - 100 g vlažné mlieko
 - 60 g bravčová masť
 - 1 ks vajce
 - štipka soli
 
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
      REKLAMA
   
Postup
 230 min.
1. Krok 
  Zo surovín na rozkvas si zamiešame hustejšie cestíčko. Po niekoľkých hodinách (záleží od teploty v miestnosti) máme rozkvas hotový.
2. Krok 
  Pridáme ostatné suroviny a mixérom vymiesime hladké cesto, necháme kvasiť cca 2 hod.
3. Krok 
  Kým cesto kysne, uvaríme si puding aby nám stihol aj vychladnúť.
4. Krok 
  Nakysnuté cesto si nakrájame a vaľkáme. ( obdĺžnik cca 16x7cm) Natrieme pudingom, zrolujeme a vytvarujeme srdce. (Alebo len malé buchticky či slimáky.)
5. Krok 
  Ukladáme na plech s papierom kde ich necháme cca 1 hodinu odpočívať.
6. Krok 
  Natrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť na 20-25min pri 180.