REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/sQbvjoNqTcCTLSvM3qLl/800d8c0413c7d1cbb845797a0e0138.jpeg)
Pečené citrónové kura v trúbe
Kuriatko s citrónom má príjemnú chuť a je šťavnaté.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 celé kura
- 3 väčšie citróny
- hrubozrnná soľ
- korenie na pečené kura
- 1 čl škorica mletá
- cesnakový prášok
- drvená rasca
- voda
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
70 min.
1. Krok
Kura si očistíme a predelíme na polovicu. Dáme do pekáča a polejeme citrónovou šťavou .V miske si zmiešame koreniny,soľ a kura z každej strany posypeme,potrieme.Takto necháme 2-3 hodiny postáť.
2. Krok
Pečieme najskôr zakryté a keď máme mäso mäkké odkryjeme a za stáleho polievania výpekom zapečieme do chrumkava. Ak máme málo výpeku, doplníme vodou. Podávame so zemiakmi,ryžou alebo len zeleninovým šalátom. Dobrú chuť.