![Originálny domáci ajvar Originálny domáci ajvar](https://eu.tastescdn.net/thumbor/IyZhefAVACH57R_pQlZkyFw8seM=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/cw_Isij51DVQYRJzXMPQ/023d3125d6b1a1a3d58362ec9625c4.jpeg)
Originálny domáci ajvar - recept
Pripravte si a vychutnajte pravý originálny recept na ajvar. Dá sa pripraviť aj bez určitej zeleniny - napríklad ajvar bez baklažánu.
Ingrediencie
- 1 kg červenej papriky
- 1 baklažán
- 3 strúčiky cesnak
- 1 feferónka
- 4 Lyžice paradajkovej pasty
- 8 lyžíc jablkového octu
- 8 lyžíc olivového oleja
- soľ
Najnovšie letáky
Postup
Papriky, baklažán aj feferónku si očistíme a nakrájame na polky. Ak máme gril poukladáme naň, pokiaľ nie, dáme do zapekacej misky kožou hore a pokvapkáme olivovým olejom, dáme piecť do rúry, kým šupka nechytí čiernu farbu.
![Originálny domáci ajvar - krok prípravy 1 Originálny domáci ajvar - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/zG6A23tymCR6lcQldKThDpzXIfI=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/cw_Isij51DVQYRJzXMPQ/3c0d8e31b4b7685ee6f7163c6289a7.jpeg)
Zdroj: Youtube
Zeleninu dáme vychladnúť a odstránime šupky. Nakrájame.
![Originálny domáci ajvar - krok prípravy 1 Originálny domáci ajvar - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/6Fean9knPOJC1q8-tUZxwffGQqc=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/cw_Isij51DVQYRJzXMPQ/3550017161e339184905418cedfda7.jpeg)
Zdroj: Youtube
Nakrájanú zeleninu si osolíme a necháme bokom.
![Originálny domáci ajvar - krok prípravy 1 Originálny domáci ajvar - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/lpglTd6W4jJRsevgTyXAmMrGhhg=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/cw_Isij51DVQYRJzXMPQ/aa99680986df9eb88f286db4cdf8e5.jpeg)
Zdroj: Youtube
Cibuľu si nakrájame na drobno spolu s cesnakom.
![Originálny domáci ajvar - krok prípravy 1 Originálny domáci ajvar - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/l91VjC-DYjugJr6OBDADMKzu91I=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/cw_Isij51DVQYRJzXMPQ/da4feabba181714f1bb1b28746bfb4.jpeg)
Zdroj: Youtube
Na panvicu si dáme olej a pridáme nakrájanú cibuľu s cesnakom a restujeme.
![Originálny domáci ajvar - krok prípravy 1 Originálny domáci ajvar - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/cqmHZSOL2Q6e1kfUDFiG2Zs0cU4=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/cw_Isij51DVQYRJzXMPQ/3006a23bad1d237002e59302b692b4.jpeg)
Zdroj: Youtube
Keď je cibuľka opražená dosklovita, pridáme paradajkovú pastu a zamiešame. Keď je cibuľka mäkká, pridáme ocot.
![Originálny domáci ajvar - krok prípravy 1 Originálny domáci ajvar - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/nf_ilAS-TKxfXgSif3nqvOxrY1o=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/cw_Isij51DVQYRJzXMPQ/7573835496ac6f92d82883ebf5b90a.jpeg)
Zdroj: Youtube
Pridáme ugrilovanú zeleninu a všetko spolu premiešame a necháme prepojiť chute. Môžeme pridať trošku vody, aby nám zmes neprihárala.
![Originálny domáci ajvar - krok prípravy 1 Originálny domáci ajvar - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/57c9X_YG-8Nla94H5oJ1Z0Fn-Vg=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/cw_Isij51DVQYRJzXMPQ/ac7ea66722c3adc94e771ad8c5327d.jpeg)
Zdroj: Youtube
Hotovú zeleninovú zmes dáme do mixéra a poriadne zmixujeme na kašu. Takto hotový pravý domáci ajvar môžeme rovno konzumovať alebo použiť do varenia či naplniť do fľašiek na neskôr.
![Originálny domáci ajvar - krok prípravy 1 Originálny domáci ajvar - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/HFt1qUXgpzbF3ajzSyZ-KyXuVx8=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/cw_Isij51DVQYRJzXMPQ/7fbe124fdc8c34a707ca1a8f4b2eca.jpeg)
Zdroj: Youtube
Dobrú chuť.