Originálny domáci ajvar - recept
Pripravte si a vychutnajte pravý originálny recept na ajvar. Dá sa pripraviť aj bez určitej zeleniny - napríklad ajvar bez baklažánu.
Ingrediencie
- 1 kg červenej papriky
- 1 baklažán
- 3 strúčiky cesnak
- 1 feferónka
- 4 Lyžice paradajkovej pasty
- 8 lyžíc jablkového octu
- 8 lyžíc olivového oleja
- soľ
Najnovšie letáky
Postup
Papriky, baklažán aj feferónku si očistíme a nakrájame na polky. Ak máme gril poukladáme naň, pokiaľ nie, dáme do zapekacej misky kožou hore a pokvapkáme olivovým olejom, dáme piecť do rúry, kým šupka nechytí čiernu farbu.
Zdroj: Youtube
Zeleninu dáme vychladnúť a odstránime šupky. Nakrájame.
Zdroj: Youtube
Nakrájanú zeleninu si osolíme a necháme bokom.
Zdroj: Youtube
Cibuľu si nakrájame na drobno spolu s cesnakom.
Zdroj: Youtube
Na panvicu si dáme olej a pridáme nakrájanú cibuľu s cesnakom a restujeme.
Zdroj: Youtube
Keď je cibuľka opražená dosklovita, pridáme paradajkovú pastu a zamiešame. Keď je cibuľka mäkká, pridáme ocot.
Zdroj: Youtube
Pridáme ugrilovanú zeleninu a všetko spolu premiešame a necháme prepojiť chute. Môžeme pridať trošku vody, aby nám zmes neprihárala.
Zdroj: Youtube
Hotovú zeleninovú zmes dáme do mixéra a poriadne zmixujeme na kašu. Takto hotový pravý domáci ajvar môžeme rovno konzumovať alebo použiť do varenia či naplniť do fľašiek na neskôr.
Zdroj: Youtube
Dobrú chuť.