VIDEORECEPT Originálny domáci ajvar
Pravý ajvar pomazánka
- 45Minút
- 4Počet porcií
Ingrediencie
- 1 kg červenej papriky
- 1 baklažán
- 2 cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 feferónka
- 4 lyžice paradajkovej pasty
- 8 lyžíc jablkového octu
- 8 lyžíc olivového oleja
- soľ
Postup
Papriky, baklažán aj feferónku si očistíme a nakrájame na polky. Ak máme gril poukladáme naň, pokiaľ nie, dáme do zapekacej misky kožou hore a pokvapkáme olivovým olejom, dáme piecť do rúry, kým šupka nechytí čiernu farbu.
Zdroj: Youtube
Zeleninu dáme vychladnúť a odstránime šupky. Nakrájame.
Zdroj: Youtube
Nakrájanú zeleninu si osolíme a necháme bokom.
Zdroj: Youtube
Cibuľu si nakrájame na drobno spolu s cesnakom.
Zdroj: Youtube
Na panvicu si dáme olej a pridáme nakrájanú cibuľu s cesnakom a restujeme.
Zdroj: Youtube
Keď je cibuľka opražená dosklovita, pridáme paradajkovú pastu a zamiešame. Keď je cibuľka mäkká, pridáme ocot.
Zdroj: Youtube
Pridáme ugrilovanú zeleninu a všetko spolu premiešame a necháme prepojiť chute. Môžeme pridať trošku vody, aby nám zmes neprihárala.
Zdroj: Youtube
Hotovú zeleninovú zmes dáme do mixéra a poriadne zmixujeme na kašu. Takto hotový ajvar môžeme rovno konzumovať alebo použiť do varenia či naplniť do fľašiek na neskôr.
Zdroj: Youtube
Dobrú chuť.
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Originálny domáci ajvar
Pravý ajvar pomazánka
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/cw_Isij51DVQYRJzXMPQ/023d3125d6b1a1a3d58362ec9625c4.jpeg)
Papriky, baklažán aj feferónku si očistíme a nakrájame na polky. Ak máme gril poukladáme naň, pokiaľ nie, dáme do zapekacej misky kožou hore a pokvapkáme olivovým olejom, dáme piecť do rúry, kým šupka nechytí čiernu farbu.
Zeleninu dáme vychladnúť a odstránime šupky. Nakrájame.
Nakrájanú zeleninu si osolíme a necháme bokom.
Cibuľu si nakrájame na drobno spolu s cesnakom.
Na panvicu si dáme olej a pridáme nakrájanú cibuľu s cesnakom a restujeme.
Keď je cibuľka opražená dosklovita, pridáme paradajkovú pastu a zamiešame. Keď je cibuľka mäkká, pridáme ocot.
Pridáme ugrilovanú zeleninu a všetko spolu premiešame a necháme prepojiť chute. Môžeme pridať trošku vody, aby nám zmes neprihárala.
Hotovú zeleninovú zmes dáme do mixéra a poriadne zmixujeme na kašu. Takto hotový ajvar môžeme rovno konzumovať alebo použiť do varenia či naplniť do fľašiek na neskôr.
Dobrú chuť.