:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/cw_Isij51DVQYRJzXMPQ/023d3125d6b1a1a3d58362ec9625c4.jpeg)
Originálny domáci ajvar - recept
Pripravte si a vychutnajte pravý originálny recept na ajvar. Dá sa pripraviť aj bez určitej zeleniny - napríklad ajvar bez baklažánu.
Ingrediencie
- 1 kg červenej papriky
- 1 baklažán
- 3 strúčiky cesnak
- 1 feferónka
- 4 Lyžice paradajkovej pasty
- 8 lyžíc jablkového octu
- 8 lyžíc olivového oleja
- soľ
Najnovšie letáky
Postup
Papriky, baklažán aj feferónku si očistíme a nakrájame na polky. Ak máme gril poukladáme naň, pokiaľ nie, dáme do zapekacej misky kožou hore a pokvapkáme olivovým olejom, dáme piecť do rúry, kým šupka nechytí čiernu farbu.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/cw_Isij51DVQYRJzXMPQ/3c0d8e31b4b7685ee6f7163c6289a7.jpeg)
Zdroj: Youtube
Zeleninu dáme vychladnúť a odstránime šupky. Nakrájame.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/cw_Isij51DVQYRJzXMPQ/3550017161e339184905418cedfda7.jpeg)
Zdroj: Youtube
Nakrájanú zeleninu si osolíme a necháme bokom.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/cw_Isij51DVQYRJzXMPQ/aa99680986df9eb88f286db4cdf8e5.jpeg)
Zdroj: Youtube
Cibuľu si nakrájame na drobno spolu s cesnakom.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/cw_Isij51DVQYRJzXMPQ/da4feabba181714f1bb1b28746bfb4.jpeg)
Zdroj: Youtube
Na panvicu si dáme olej a pridáme nakrájanú cibuľu s cesnakom a restujeme.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/cw_Isij51DVQYRJzXMPQ/3006a23bad1d237002e59302b692b4.jpeg)
Zdroj: Youtube
Keď je cibuľka opražená dosklovita, pridáme paradajkovú pastu a zamiešame. Keď je cibuľka mäkká, pridáme ocot.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/cw_Isij51DVQYRJzXMPQ/7573835496ac6f92d82883ebf5b90a.jpeg)
Zdroj: Youtube
Pridáme ugrilovanú zeleninu a všetko spolu premiešame a necháme prepojiť chute. Môžeme pridať trošku vody, aby nám zmes neprihárala.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/cw_Isij51DVQYRJzXMPQ/ac7ea66722c3adc94e771ad8c5327d.jpeg)
Zdroj: Youtube
Hotovú zeleninovú zmes dáme do mixéra a poriadne zmixujeme na kašu. Takto hotový pravý domáci ajvar môžeme rovno konzumovať alebo použiť do varenia či naplniť do fľašiek na neskôr.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/cw_Isij51DVQYRJzXMPQ/7fbe124fdc8c34a707ca1a8f4b2eca.jpeg)
Zdroj: Youtube
Dobrú chuť.