Nutellové slimáky

REKLAMA
  • 120Minút
  • 12Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12
  • 125 ml mlieko Pridané do
  • 12 kocky čerstvé droždie Pridané do
  • 300 g hladká špaldová múka (alebo klasik) Pridané do
  • 50 g cukor trstinový, kokosový alebo biely Pridané do
  • 1 ks vajce Pridané do
  • štipka soli Pridané do
  • 50 g maslo Pridané do
  • Nutella Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Najprv si zarobíme kvások: vo vlažnom (nie horúcom!) mlieku si rozpustime 1CL cukru a drozdie, necháme postáť na teplom mieste, kým vzíde kvások (cca 10', kým sa na povrchu začnú tvoriť bublinky).

2. Krok

Medzitým zmiešame múku, cukor, soľ (dávam do kuchynského robota a všetko miesim tam, alebo v mixéri s nadstavcom na hnetenie cesta).

3. Krok

Keď nám vzíde kvások, pridáme ho k múke a začneme miesiť, postupne pridávame vajce a zmäknuté maslo (miesim všeho všudy cca 10', kým nám vznikne relatívne pružné cesto, ktoré sa odlepuje od stien).

4. Krok

Takto vypracované cesto necháme 1h podkysnúť na teplom mieste prikryté utierkou, potom ho vyvaľkáme, potrieme Nutellou (alebo akoukoľvek čoko nátierkou), zrolujeme a narežeme. Jednotlivé slimáky zrolujeme a naukladáme do formy/plechu vystlanej papierom na pečenie a necháme ešte 1h podkysnúť, kým slimáky nezväčšia objem.

5. Krok

Pečieme na 170°C 30' (po 20' zvyknem slimáky prikryť alobalom, aby nezhoreli).

Komentáre (1)

Ela 9. 8. 2021

ukladam vyskusam

Podobné recepty

Dvojfarebné kysnuté rožky plnené lekvárom a nutellou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Dvojfarebné kysnuté rožky plnené lekvárom a nutellou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Najlepšie pľundrové koláče z cesta z chladničky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Briošky ako z detstva
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Muffiny pre detičky

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Oreo koláčik

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Jemné tvarohové koláče
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Jemné tvarohové koláče

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Kysnuté buchty plnené slivkovým lekvárom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Podobné recepty

Dvojfarebné kysnuté rožky plnené lekvárom a nutellou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Dvojfarebné kysnuté rožky plnené lekvárom a nutellou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Najlepšie pľundrové koláče z cesta z chladničky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Briošky ako z detstva
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Muffiny pre detičky

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Oreo koláčik

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Jemné tvarohové koláče
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Jemné tvarohové koláče

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Kysnuté buchty plnené slivkovým lekvárom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Top kategórie

Obed

1111 receptov

Mäsité jedlá

462 receptov

Lacné jedlá

626 receptov

Kuracie mäso

187 receptov

Raňajky

423 receptov

Večera

960 receptov

Dezert

846 receptov

Pečivo

130 receptov
Recipe author image Michliko

Nutellové slimáky

120
Minút
12
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Najprv si zarobíme kvások: vo vlažnom (nie horúcom!) mlieku si rozpustime 1CL cukru a drozdie, necháme postáť na teplom mieste, kým vzíde kvások (cca 10', kým sa na povrchu začnú tvoriť bublinky).

2. Krok

Medzitým zmiešame múku, cukor, soľ (dávam do kuchynského robota a všetko miesim tam, alebo v mixéri s nadstavcom na hnetenie cesta).

3. Krok

Keď nám vzíde kvások, pridáme ho k múke a začneme miesiť, postupne pridávame vajce a zmäknuté maslo (miesim všeho všudy cca 10', kým nám vznikne relatívne pružné cesto, ktoré sa odlepuje od stien).

4. Krok

Takto vypracované cesto necháme 1h podkysnúť na teplom mieste prikryté utierkou, potom ho vyvaľkáme, potrieme Nutellou (alebo akoukoľvek čoko nátierkou), zrolujeme a narežeme. Jednotlivé slimáky zrolujeme a naukladáme do formy/plechu vystlanej papierom na pečenie a necháme ešte 1h podkysnúť, kým slimáky nezväčšia objem.

5. Krok

Pečieme na 170°C 30' (po 20' zvyknem slimáky prikryť alobalom, aby nezhoreli).

Ingrediencie
125 ml
mlieko
12 kocky
čerstvé droždie
300 g
hladká špaldová múka (alebo klasik)
50 g
cukor trstinový, kokosový alebo biely
1 ks
vajce
štipka soli
50 g
maslo
Nutella