REKLAMA

Nutellové slimáky

REKLAMA
Recepty z kysnutého cesta – Zbierka receptov na tie najlepšie sladké a slané dobroty

Recept nájdeš v tomto článku

Recepty z kysnutého cesta – Zbierka receptov na tie najlepšie sladké a slané dobroty

Ingrediencie

porcií
12
  • 125 ml mlieko Pridané do
  • 12 kocky čerstvé droždie Pridané do
  • 300 g špaldová hladká múka Pridané do
  • 50 g cukor trstinový, kokosový alebo biely Pridané do
  • 1 kus vajce Pridané do
  • štipka soli Pridané do
  • 50 g maslo Pridané do
  • Nutella Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Najprv si zarobíme kvások: vo vlažnom (nie horúcom!) mlieku si rozpustime 1CL cukru a drozdie, necháme postáť na teplom mieste, kým vzíde kvások (cca 10', kým sa na povrchu začnú tvoriť bublinky).

2. Krok

Medzitým zmiešame múku, cukor, soľ (dávam do kuchynského robota a všetko miesim tam, alebo v mixéri s nadstavcom na hnetenie cesta).

3. Krok

Keď nám vzíde kvások, pridáme ho k múke a začneme miesiť, postupne pridávame vajce a zmäknuté maslo (miesim všeho všudy cca 10', kým nám vznikne relatívne pružné cesto, ktoré sa odlepuje od stien).

4. Krok

Takto vypracované cesto necháme 1h podkysnúť na teplom mieste prikryté utierkou, potom ho vyvaľkáme, potrieme Nutellou (alebo akoukoľvek čoko nátierkou), zrolujeme a narežeme. Jednotlivé slimáky zrolujeme a naukladáme do formy/plechu vystlanej papierom na pečenie a necháme ešte 1h podkysnúť, kým slimáky nezväčšia objem.

5. Krok

Pečieme na 170°C 30' (po 20' zvyknem slimáky prikryť alobalom, aby nezhoreli).

Komentáre (1)

Ela 9. 8. 2021

ukladam vyskusam

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4352 receptov

Mäsité jedlá

2084 receptov

Mascarpone

309 receptov

Večera

4021 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Cestoviny

486 receptov

Raňajky

1250 receptov

Dezert

3349 receptov