Nutellové slimáky

120 min
2
REKLAMA
120 min
2
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12
  • 125 ml mlieko Pridané do
  • 12 kocky čerstvé droždie Pridané do
  • 300 g hladká špaldová múka (alebo klasik) Pridané do
  • 50 g cukor trstinový, kokosový alebo biely Pridané do
  • 1 ks vajce Pridané do
  • štipka soli Pridané do
  • 50 g maslo Pridané do
  • Nutella Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Najprv si zarobíme kvások: vo vlažnom (nie horúcom!) mlieku si rozpustime 1CL cukru a drozdie, necháme postáť na teplom mieste, kým vzíde kvások (cca 10', kým sa na povrchu začnú tvoriť bublinky).

2. Krok

Medzitým zmiešame múku, cukor, soľ (dávam do kuchynského robota a všetko miesim tam, alebo v mixéri s nadstavcom na hnetenie cesta).

3. Krok

Keď nám vzíde kvások, pridáme ho k múke a začneme miesiť, postupne pridávame vajce a zmäknuté maslo (miesim všeho všudy cca 10', kým nám vznikne relatívne pružné cesto, ktoré sa odlepuje od stien).

4. Krok

Takto vypracované cesto necháme 1h podkysnúť na teplom mieste prikryté utierkou, potom ho vyvaľkáme, potrieme Nutellou (alebo akoukoľvek čoko nátierkou), zrolujeme a narežeme. Jednotlivé slimáky zrolujeme a naukladáme do formy/plechu vystlanej papierom na pečenie a necháme ešte 1h podkysnúť, kým slimáky nezväčšia objem.

5. Krok

Pečieme na 170°C 30' (po 20' zvyknem slimáky prikryť alobalom, aby nezhoreli).

Komentáre (1)

Ela 9. 8. 2021

ukladam vyskusam

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Šaláty

121 receptov

Obed

1517 receptov

Mäsité jedlá

669 receptov

Lacné jedlá

787 receptov

Raňajky

513 receptov

Pečivo

194 receptov

Pre diabetikov

605 receptov