VIDEORECEPT Najlepšia hokkaido polievka
Rýchly recept na hokkaido polievku s chlebovými krutónmi
- 35Minút
- 4Počet porcií
Ingrediencie
Suroviny
- cibuľa
- 2 pl olivový olej
- 1 pl maslo
- 1⁄2 šálky smotany na šľahanie
- 500 ml vývar
Krutóny
- 6 plátkov toastový chlieb
- olivový olej
- soľ
- čierne mleté korenie
- sušený cesnak
Postup
Zdroj: Youtube
Do väčšieho hrnca si dáme olivový olej s malom a nakrájanú cibuľu. Minútku necháme za stáleho miešania opražiť.
Zdroj: Youtube
Hokkaido tekvicu si očistíme od šupky a vydlabeme vnútorné semiačka. Nakrájame na menšie kocky a pridáme do hrnca k cibuľke.
Zdroj: Youtube
Necháme chvíľku osmahnúť, jemne osolíme, zalejeme vývarom a necháme dusiť do zmäknutia.
Zdroj: Youtube
Medzitým si toastový chlieb nakrájame na kocky a dáme do väčšej misky. Polejeme olivovým olejom, posypeme soľou, korením a sušeným cesnakom. Premiešame a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Dáme piecť do rúry na pár minút, kým krutóny nie sú dozlata.
Zdroj: Youtube
K uvarenej tekvici pridáme mleté korenie a smotanu na šľahanie.
Zdroj: Youtube
Zmixujeme ponorným mixérom do hladka. Dochutíme soľou ak treba.
Zdroj: Youtube
Podávame s učenými krutónmi a čerstvou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť
Zdroj: Youtube
Zdieľaj recept s ostatnými
Top kategórie
Najlepšia hokkaido polievka
Rýchly recept na hokkaido polievku s chlebovými krutónmi
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/AkS30634XMSH4jO8RO_e/75dbceeebbf58c4a3c9366d21557b3.jpeg)
Do väčšieho hrnca si dáme olivový olej s malom a nakrájanú cibuľu. Minútku necháme za stáleho miešania opražiť.
Hokkaido tekvicu si očistíme od šupky a vydlabeme vnútorné semiačka. Nakrájame na menšie kocky a pridáme do hrnca k cibuľke.
Necháme chvíľku osmahnúť, jemne osolíme, zalejeme vývarom a necháme dusiť do zmäknutia.
Medzitým si toastový chlieb nakrájame na kocky a dáme do väčšej misky. Polejeme olivovým olejom, posypeme soľou, korením a sušeným cesnakom. Premiešame a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Dáme piecť do rúry na pár minút, kým krutóny nie sú dozlata.
K uvarenej tekvici pridáme mleté korenie a smotanu na šľahanie.
Zmixujeme ponorným mixérom do hladka. Dochutíme soľou ak treba.
Podávame s učenými krutónmi a čerstvou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť