REKLAMA
   
Zdroj: JulyProkopiv from Getty Images
Mrkvová torta s tvarohovým krémom
Táto chutná torta je vynikajúca voľba na rôzne oslavy či rodinné stretnutia. Súčasná kombinácia mrkvy a tvarohu prekvapí aj tých najnáročnejších gurmánov.
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
8
 Cesto
- 200 g mletých vlašských orechov
 - 150 g cukru
 - 180 g hladkej múky
 - 1 čajová lyžička Prášku do pečiva
 - 200 g nastrúhané mrkvy
 - 4 ks vajcia
 - 1 čajová lyžička škorice
 - 50 ml oleja
 
Krém
- 500 g tvarohu
 - 200 g masla
 - 150 g práškového cukru
 - 1 balenie vanilkového cukru
 
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 60 min.
1. Krok 
  Cesto: v miske zmiešame vlašské orechy, cukor, múku a prášok do pečiva.
2. Krok 
  Pridáme nastrúhanú mrkvu, vajcia, škoricu a olej. Všetko spolu dobre premiešame.
3. Krok 
  Cesto vyložíme do tortovej formy a pečieme v rúre predhriatej na 180°C okolo 45 minút.
4. Krok 
  Krém: maslo vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom. Postupne pridávame tvaroh a všetko spolu vyšľaháme do hladka.
5. Krok 
  Hotovú a vychladnutú tortu potrieme krémom a necháme v chladničke aspoň 2 hodiny odpočívať.
6. Krok 
  Pred podávaním tortu môžeme ozdobiť podľa chuti napríklad nastrúhanou mrkvou či vlašskými orechmi.