REKLAMA

Medvedie labky ako od babičky

Použite zmes vlašských a lieskových orechov. Vlašských dajte viac, majú výraznejšiu chuť.

REKLAMA
Vianočné pečenie: 15 najlepších receptov, ktoré k sviatkom neodmysliteľne patria  

Recept nájdeš v tomto článku

Vianočné pečenie: 15 najlepších receptov, ktoré k sviatkom neodmysliteľne patria  

Ingrediencie

porcií
70

Suroviny

  • 250 g hladká múka Pridané do
  • Štipka soľ Pridané do
  • 100 g vlašské orechy Pridané do
  • 10 g holandské kakao Pridané do
  • 100 g práškový cukor Pridané do
  • 1 bal vanilkový cukor Pridané do
  • 1 čl mletá škorica Pridané do
  • 5 ks rozdrvené klinčeky Pridané do
  • 1 bal citrónová kôra strúhaná Pridané do
  • 1 ks vajce Pridané do
  • 100 g maslo Pridané do

Na ozdobenie

  • 100 g práškový cukor Pridané do
  • 1 bal vanilkový cukor Pridané do
REKLAMA

Postup

50 min.
1. Krok

Na prípravu cesta zmiešame v miske múku so soľou, orechmi, preosiatym kakaom a preosiatym cukrom, vanilkovým cukrom, škoricou, klinčekom a citrónovou kôrou. Pridáme vajce a zmäknuté maslo a ručne vypracujeme dohladka. Cesto necháme v chladničke asi pol hodinu odpočinúť.

2. Krok

Cestom naplníme formičky a položíme na plech na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry na 170 C a pečieme asi 12 minút. Klasické plechové formičky je lepšie pred plnením vymastiť maslom alebou masťou. Naopak silikónové formičky nemastíme- len tak vynikne kresba.

3. Krok

Medvedie labky vyklopíme ešte teplé z formičiek a ihneď pocukrujeme práškovým cukrom zmiešaným s vanilkovým cukrom. Necháme vychladnúť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov