Medový krémeš

Medový krémeš

170 min
1
REKLAMA

Recept na dokonalý medový krémeš na každú príležitosť.

170 min
1
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
20

Cesto

  • 300 g hladkej múky Pridané do
  • 60 g masla Pridané do
  • 2 ks vajec Pridané do
  • 90 g práškového cukru Pridané do
  • 1 čl sódy bikarbóny Pridané do
  • 3 pl medu Pridané do

Pudingový krém

  • 1 l mlieka Pridané do
  • 2 ks zlatý klas/ vanilkový puding Pridané do
  • 130 g práškového cukru Pridané do
  • 1 ks vanilkový cukor Pridané do
  • 1 ks vanilkový struk Pridané do
  • 2 pl hrubej múky Pridané do
  • 200 g masla Pridané do

Šľahačka

  • 2 ks smotana na šľahanie (500 ml) Pridané do
  • 2 ks vanilkový cukor Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Cesto pripravíme v hrnci - rozpustíme med, maslo, cukor a sódu bikarbónu, vymiešame na miernom plameni, odstavíme a pridáme múku. Následne vymiešame hladké cesto, rozdelíme na 2 časti a vyvaľkáme na cca strednú veľkosť plechu. Dáme piecť na cca 180 °C 5-7 minút na opačnú stranu plechu - aj na papier na pečenie/ ten po upečení plátov ihneď strhneme z cesta, aby sa neprilepil.

2. Krok

Pripravíme si puding, do vychladeného vymiešame cukor, maslo a dáme chladiť. Vyšľaháme šľahačku s cukrom (stužovač nebol potrebný, no kto chce mať istotu pekne nakrájaných kociek, môže ho primiešať).

3. Krok

A ideme na to: na spodok plechu dáme 1. plát cesta, následne natrieme pudingovým krémom, pekne vyrovnáme a natrieme šľahačkou, prikryjeme 2. plátom cesta a dáme chladiť.

4. Krok

Pomôcka: pred položením 2. plátu som si ho nakrájala / naporcovala na presné kocky, aby som potom nemusela “násilne” krájať krémeš, ale už som si nakrájané porcie plátov pekne vedľa seba poukladala a týmto predpripravila. Dobrú chuť.

Komentáre (1)

Mia 3. 1. 2022

ukladám, recept ako od maminky :D

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Mäsité jedlá

571 receptov

Obed

1324 receptov

Lacné jedlá

695 receptov

Kuracie mäso

223 receptov

Raňajky

480 receptov

Pre diabetikov

602 receptov

Dezert

961 receptov

Večera

1145 receptov