![Medový krémeš Medový krémeš](https://eu.tastescdn.net/thumbor/WhHJC2j1oJKwKXSDETjxnjZvxQE=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/RAoeqHPzkAzrQPZ7CKTf/9b2871241e255bda075dd29b433df6e0.jpeg)
Medový krémeš
Recept na dokonalý medový krémeš na každú príležitosť.
Ingrediencie
Cesto
- 300 g hladká múka
- 60 g maslo
- 2 ks vajce
- 90 g práškového cukru
- 1 čl kypriaci prášok
- 3 pl Med
Pudingový krém
- 1 l mlieka
- 2 ks zlatý klas/ vanilkový puding
- 130 g práškového cukru
- 1 ks vanilkový cukor
- 1 ks vanilkový struk
- 2 pl hrubá múka
- 200 g maslo
Šľahačka
- 2 ks smotana na šľahanie (500 ml)
- 2 ks vanilkový cukor
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Cesto pripravíme v hrnci - rozpustíme med, maslo, cukor a sódu bikarbónu, vymiešame na miernom plameni, odstavíme a pridáme múku. Následne vymiešame hladké cesto, rozdelíme na 2 časti a vyvaľkáme na cca strednú veľkosť plechu. Dáme piecť na cca 180 °C 5-7 minút na opačnú stranu plechu - aj na papier na pečenie/ ten po upečení plátov ihneď strhneme z cesta, aby sa neprilepil.
Pripravíme si puding, do vychladeného vymiešame cukor, maslo a dáme chladiť. Vyšľaháme šľahačku s cukrom (stužovač nebol potrebný, no kto chce mať istotu pekne nakrájaných kociek, môže ho primiešať).
A ideme na to: na spodok plechu dáme 1. plát cesta, následne natrieme pudingovým krémom, pekne vyrovnáme a natrieme šľahačkou, prikryjeme 2. plátom cesta a dáme chladiť.
Pomôcka: pred položením 2. plátu som si ho nakrájala / naporcovala na presné kocky, aby som potom nemusela “násilne” krájať krémeš, ale už som si nakrájané porcie plátov pekne vedľa seba poukladala a týmto predpripravila. Dobrú chuť.
ukladám, recept ako od maminky :D