dní
hod.
min.

Malinovo pistáciová babka s bielou čokoládou

REKLAMA

Teplé, voňavé, kysnuté cesto s malinami a bielou čokoládou.. čo viac treba dodať :)

  • 150Minút
  • 10Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
10
  • 300 hladká špaldová múka
  • 50 kokosový cukor
  • 0.5 kocky čerstvé droždie
  • vajce
  • 125 ml mlieko
  • 50 maslo
  • štipka soli
  • malinový džem
  • 50 biela čokoláda
  • za hrsť pistácií
REKLAMA

Postup

1. Krok

Najprv si zarobíme kvások: droždie rozpustíme s 1CL cukru vo vlažnom mlieku (nie horúcom!) a necháme postáť na teplom mieste cca 10' (kvások je hotový, keď sa nám na povrchu začnú tvoriť bublinky, alebo narastie).

2. Krok

Múku, soľ, cukor dáme do misy (ja miešam všetko v kuchynskom robote), pridáme kvások a začneme miesiť, postupne pridáme vajíčko, necháme zapracovať a nakoniec pridávame maslo (ideálne izbovej teploty, aby sa ľahšie zapracovalo) kúsok po kúsku, dokopy miesim cca 10', aby bolo cesto krásne pružné a odlepovalo sa od stien misy.

3. Krok

Hotové cesto necháme nakysnúť na teplom mieste aspoň 1h, kým nezdvojnásobí objem. Nakysnuté cesto preklopíme na pomúčenú dosku, vyvaľkáme, potrieme džemom, pofŕkame roztopenou bielou čokoládou, zrolujeme, pozdĺžne prerežeme a zavinieme ako vianočku (z 2 vrkočov). Odložíme do formy na chlebík, vystlanej papierom na pečenie, posypeme nasekanými pistáciami a necháme ešte 30' nakysnúť na teplom mieste (prikryjeme utierkou).

4. Krok

Pečieme na 170°C 30' (po 15' ju zvyknem prekryť alobalom aby nezhorela).

5. Krok

Hotovú upečenú babku necháme trochu vychladnúť.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

5.0
2 months ago

dik za recept, ukladam

Top kategórie