REKLAMA

Malinovo pistáciová babka s bielou čokoládou

Teplé, voňavé, kysnuté cesto s malinami a bielou čokoládou.. čo viac treba dodať :)

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
10
  • 300 g špaldová múka Pridané do
  • 50 g kokosový cukor Pridané do
  • 12 kocky čerstvé droždie Pridané do
  • 1 vajce Pridané do
  • 125 ml mlieko Pridané do
  • 50 g maslo Pridané do
  • štipka soli Pridané do
  • malinový džem Pridané do
  • 50 g biela čokoláda Pridané do
  • za hrsť pistácie Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

150 min.
1. Krok

Najprv si zarobíme kvások: droždie rozpustíme s 1CL cukru vo vlažnom mlieku (nie horúcom!) a necháme postáť na teplom mieste cca 10' (kvások je hotový, keď sa nám na povrchu začnú tvoriť bublinky, alebo narastie).

2. Krok

Múku, soľ, cukor dáme do misy (ja miešam všetko v kuchynskom robote), pridáme kvások a začneme miesiť, postupne pridáme vajíčko, necháme zapracovať a nakoniec pridávame maslo (ideálne izbovej teploty, aby sa ľahšie zapracovalo) kúsok po kúsku, dokopy miesim cca 10', aby bolo cesto krásne pružné a odlepovalo sa od stien misy.

3. Krok

Hotové cesto necháme nakysnúť na teplom mieste aspoň 1h, kým nezdvojnásobí objem. Nakysnuté cesto preklopíme na pomúčenú dosku, vyvaľkáme, potrieme džemom, pofŕkame roztopenou bielou čokoládou, zrolujeme, pozdĺžne prerežeme a zavinieme ako vianočku (z 2 vrkočov). Odložíme do formy na chlebík, vystlanej papierom na pečenie, posypeme nasekanými pistáciami a necháme ešte 30' nakysnúť na teplom mieste (prikryjeme utierkou).

4. Krok

Pečieme na 170°C 30' (po 15' ju zvyknem prekryť alobalom aby nezhorela).

5. Krok

Hotovú upečenú babku necháme trochu vychladnúť.

Komentáre (1)

Mia 28. 7. 2021

dik za recept, ukladam

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4440 receptov

Mäsité jedlá

2115 receptov

Pre diabetikov

632 receptov

Čokoláda

917 receptov

Mascarpone

325 receptov

Patizón

11 receptov

Cestoviny

501 receptov

Večera

4120 receptov