Malinovo pistáciová babka s bielou čokoládou

150 min
1
REKLAMA

Teplé, voňavé, kysnuté cesto s malinami a bielou čokoládou.. čo viac treba dodať :)

150 min
1
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
10
  • 300 g hladká špaldová múka Pridané do
  • 50 g kokosový cukor Pridané do
  • 12 kocky čerstvé droždie Pridané do
  • 1 vajce Pridané do
  • 125 ml mlieko Pridané do
  • 50 g maslo Pridané do
  • štipka soli Pridané do
  • malinový džem Pridané do
  • 50 g biela čokoláda Pridané do
  • za hrsť pistácií Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Najprv si zarobíme kvások: droždie rozpustíme s 1CL cukru vo vlažnom mlieku (nie horúcom!) a necháme postáť na teplom mieste cca 10' (kvások je hotový, keď sa nám na povrchu začnú tvoriť bublinky, alebo narastie).

2. Krok

Múku, soľ, cukor dáme do misy (ja miešam všetko v kuchynskom robote), pridáme kvások a začneme miesiť, postupne pridáme vajíčko, necháme zapracovať a nakoniec pridávame maslo (ideálne izbovej teploty, aby sa ľahšie zapracovalo) kúsok po kúsku, dokopy miesim cca 10', aby bolo cesto krásne pružné a odlepovalo sa od stien misy.

3. Krok

Hotové cesto necháme nakysnúť na teplom mieste aspoň 1h, kým nezdvojnásobí objem. Nakysnuté cesto preklopíme na pomúčenú dosku, vyvaľkáme, potrieme džemom, pofŕkame roztopenou bielou čokoládou, zrolujeme, pozdĺžne prerežeme a zavinieme ako vianočku (z 2 vrkočov). Odložíme do formy na chlebík, vystlanej papierom na pečenie, posypeme nasekanými pistáciami a necháme ešte 30' nakysnúť na teplom mieste (prikryjeme utierkou).

4. Krok

Pečieme na 170°C 30' (po 15' ju zvyknem prekryť alobalom aby nezhorela).

5. Krok

Hotovú upečenú babku necháme trochu vychladnúť.

Komentáre (1)

Mia 28. 7. 2021

dik za recept, ukladam

Top kategórie

Pečivo

219 receptov

Obed

1690 receptov

Lacné jedlá

856 receptov

Kuracie mäso

285 receptov

Cestoviny

179 receptov

Mäsité jedlá

752 receptov

Dezert

1181 receptov

Pečenie

1427 receptov