REKLAMA
   
Makové slimáky
Jednoduché, rýchle, bez kysnutia, chutné, z pár ingrediencií.... to sú tieto slimáčky
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
20
 ◾Cesto
- 150 g bieleho gréckeho jogurtu
 - 300 g hladkej špaldovej múky
 - 1 ks vajce
 - 6 g Prášku do pečiva
 - 60 g masla
 
Plnka
- 250 g mletého maku
 - 150 g slivkového lekváru
 - 100 ml mlieka
 
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
      REKLAMA
   
Postup
 30 min.
1. Krok 
  Múku zmiešame s práškom do pečiva. Pridáme jogurt a vajce a jemne premiešame.
2. Krok 
  Následne do tejto zmesi nastrúhame maslo izbovej teploty, premiešame a ručne vypracujeme cesto. Cesto odložíme na 20-30 minút do chladničky.
3. Krok 
  Pripravené cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske. Potrieme plnkou, ktorú si pripravíme zmiešaním maku, lekváru a vlažného mlieka.
4. Krok 
  Cesto zrolujeme ako štrúdľu a krájame na slimáky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 180 stupňoch do zlatista.