:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/1nZwdM_7YqnGw0fvztMW/51216d6f294b31400d5cfd75929a27.jpeg)
Kuracie rezne s rýchlym zemiakovo-cibuľovým šalátom
V mlieku marinované kuracie prsia vypražené v ochutenej strúhanke. Veľmi chutné a šťavnaté kuracie rezne, ku ktorým si môžete pripraviť aj tento sladkokyslý, oproti klasickému trochu rýchlejší, šalát?
Ingrediencie
Suroviny
- 1 kg prsia kuracie
- 400 ml mlieko
- 1 kl soľ
Na šalát
- 5 ks zemiak
- 1 ks cibuľa červená
- 150 ml kryštálový cukor
- 50 ml olej
- 4 pl ocot (iný)
- 2 kl soľ
- 500 ml voda
Na obalenie
- 300 g strúhanka
- 1 kl oregano
- 1 kl bazalka
- 1 kl paprika červená mletá
- 1 kl korenie čierne mleté
- 2 kl soľ
Na cestíčko
- 2 ks vajce
- 3 pl múka hladká
- 100 ml mlieko
- 1⁄2 kl soľ
Na vyprážanie
- olej

Postup
Kuracie prsia nakrájame na hrubšie plátky, zalejeme mliekom, pridáme soľ a necháme 1 hodinu postáť.
Medzitým očistíme zemiaky, pokrájame na tenšie, uvaríme, scedíme a necháme vychladnúť. Zatiaľ zmiešame vodu, cukor, ocot, olej, soľ a na tenko nakrájanú cibuľu. Následne to vylejeme na zemiaky a dobre spolu premiešame. Takto pripravený šalát dáme zatiaľ bokom.
Po 1 hodine mäso vyberieme z mlieka. Zmiešame si cestíčko z mlieka, múky, vajec a soli. K strúhanke primiešame soľ, mletú papriku, čierne korenie, bazalku a oregano. Následne prsia obaľujeme najprv v cestíčku a potom v strúhanke. Rezne vyprážame v dostatočnom množstve oleja z oboch strán.
Podávame so šalátom, ale kto chce, si môže dať ešte aj chleba? Kto nemá rád tento šalát, si ako prílohu môže urobiť aj ryžu, alebo pyré. Rezne sú šťavnaté a tá ochutená strúhanka im dodáva skvelú chuť? Prajem dobrú chuť!
Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube
Vyzera to carovne :) Mnamka,urcite vyskusam! ;)