REKLAMA

Kuracie indické Garam Masala

Na druhý deň chutí ešte lepšie!

REKLAMA
Skvelé kuracie prsia – Tie najlepšie recepty na bežný aj slávnostný obed

Recept nájdeš v tomto článku

Skvelé kuracie prsia – Tie najlepšie recepty na bežný aj slávnostný obed

Ingrediencie

porcií
4
  • 600 g kuracích pŕs Pridané do
  • soľ a mleté čierne korenie Pridané do
  • 4 pl slnečnicového oleja Pridané do
  • 1 žltú cibuľu Pridané do
  • 3 strúčiky cesnak Pridané do
  • 1 čerstvého zázvoru Pridané do
  • 1 čl mletej rasce Pridané do
  • 1 čl mletej kurkumy Pridané do
  • 1 čl mletého koriandru Pridané do
  • 1 čl mletej štipľavej papriky alebo kayenského korenia Pridané do
  • 2 čl korenia Garam Masala Pridané do
  • 1 čl korenia Tandoori Masala Pridané do
  • 1 pl voda Pridané do
  • 450 g lúpaných paradajok v konzerve alebo skle Pridané do
  • 50 ml vody podľa potreby Pridané do
  • 1 plechovky kokosovú smotana z kokosového mlieka (alebo biely grécky jogurt) Pridané do
  • 2 pl nasekaného čerstvého koriandru alebo petržlénovej vňate Pridané do
  • šťavu z polovice citróna Pridané do
REKLAMA

Postup

55 min.
1. Krok

Začneme tým, že si očistíme kuracie prsia a nakrájame ich na malé kocky. Osolíme, okorením a opečieme na panvici s rozpáleným slnečnicovým olejom. Dohneda opečené mäsko si dáme stranou, utrieme panvicu a pokračujeme prípravou omáčky.

2. Krok

Na omáčku si najprv na slnečnicovom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak a najemno nastrúhaný zázvor. Keď je cibuľka mäkká, pridáme všetky koreniny - kmín, kurkumu, koriander, štipľavú papriku, garam masala korenie a tandoori masala korenie. Podlejeme lyžicou vody a necháme minútku za stáleho miešania opražiť.

3. Krok

Do tejto voňavej zmesi následne pridáme lúpané paradajky z konzervy, pol deci vody a chvíľu povaríme. Ku koncu pridáme kokosovú smotanu, resp. tú tuhú časť z konzervy kokosového mlieka a rozmiešame do omáčky. Pridáme aj čerstvý nasekaný koriander alebo petržlenovú vňať, citrónovú šťavu a redukujeme do požadovanej hustoty. Nakoniec vhodíme opražené mäsko do omáčky.

4. Krok

Servírujeme v dvoch miskách, v jednej miske indické kuracie garam masala a v druhej miske jazmínovú ryžu. Posypeme čerstvou vňaťou a podávame. Dobrú chuť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov