Kuracie indické Garam Masala

REKLAMA

Na druhý deň chutí ešte lepšie!

  • 55Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 600 g kuracích pŕs Pridané do
  • soľ a mleté čierne korenie Pridané do
  • 4 pl slnečnicového oleja Pridané do
  • 1 žltú cibuľu Pridané do
  • 3 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 1 čerstvého zázvoru Pridané do
  • 1 čl mletého kmínu Pridané do
  • 1 čl mletej kurkumy Pridané do
  • 1 čl mletého koriandru Pridané do
  • 1 čl mletej štipľavej papriky alebo kayenského korenia Pridané do
  • 2 čl korenia Garam Masala Pridané do
  • 1 čl korenia Tandoori Masala Pridané do
  • 1 pl vody Pridané do
  • 450 g lúpaných paradajok v konzerve alebo skle Pridané do
  • 50 ml vody podľa potreby Pridané do
  • 1 plechovky kokosovú smotana z kokosového mlieka (alebo biely grécky jogurt) Pridané do
  • 2 pl nasekaného čerstvého koriandru alebo petržlénovej vňate Pridané do
  • šťavu z polovice citróna Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Začneme tým, že si očistíme kuracie prsia a nakrájame ich na malé kocky. Osolíme, okorením a opečieme na panvici s rozpáleným slnečnicovým olejom. Dohneda opečené mäsko si dáme stranou, utrieme panvicu a pokračujeme prípravou omáčky.

2. Krok

Na omáčku si najprv na slnečnicovom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak a najemno nastrúhaný zázvor. Keď je cibuľka mäkká, pridáme všetky koreniny - kmín, kurkumu, koriander, štipľavú papriku, garam masala korenie a tandoori masala korenie. Podlejeme lyžicou vody a necháme minútku za stáleho miešania opražiť.

3. Krok

Do tejto voňavej zmesi následne pridáme lúpané paradajky z konzervy, pol deci vody a chvíľu povaríme. Ku koncu pridáme kokosovú smotanu, resp. tú tuhú časť z konzervy kokosového mlieka a rozmiešame do omáčky. Pridáme aj čerstvý nasekaný koriander alebo petržlenovú vňať, citrónovú šťavu a redukujeme do požadovanej hustoty. Nakoniec vhodíme opražené mäsko do omáčky.

4. Krok

Servírujeme v dvoch miskách, v jednej miske indické kuracie garam masala a v druhej miske jazmínovú ryžu. Posypeme čerstvou vňaťou a podávame. Dobrú chuť.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Podobné recepty

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Žlté kuracie kari

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
Kuracie karí s kokosovým mliekom a tortillovými chipsami
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Kuracie karí s kokosovým mliekom a tortillovými chipsami

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Špenátový lavaš “bowl” s kuracím mäsom
Recept od prémiového používateľa
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Špenátový lavaš “bowl” s kuracím mäsom

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Kuracie kari s kokosovým mliekom
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Kuracie kari s kokosovým mliekom

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Tofu tikka masala
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Tofu tikka masala

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Žlté kuracie kari

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
Kuracie karí s kokosovým mliekom a tortillovými chipsami
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Kuracie karí s kokosovým mliekom a tortillovými chipsami

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Špenátový lavaš “bowl” s kuracím mäsom
Recept od prémiového používateľa
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Špenátový lavaš “bowl” s kuracím mäsom

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Kuracie kari s kokosovým mliekom
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Kuracie kari s kokosovým mliekom

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Tofu tikka masala
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Tofu tikka masala

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Mäsité jedlá

354 receptov

Obed

876 receptov

Lacné jedlá

528 receptov

Raňajky

357 receptov

Dezert

736 receptov

Večera

754 receptov

Nápoj

40 receptov

Cestoviny

118 receptov
Recipe author image David719

Kuracie indické Garam Masala

Na druhý deň chutí ešte lepšie!

55
Minút
4
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Začneme tým, že si očistíme kuracie prsia a nakrájame ich na malé kocky. Osolíme, okorením a opečieme na panvici s rozpáleným slnečnicovým olejom. Dohneda opečené mäsko si dáme stranou, utrieme panvicu a pokračujeme prípravou omáčky.

2. Krok

Na omáčku si najprv na slnečnicovom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak a najemno nastrúhaný zázvor. Keď je cibuľka mäkká, pridáme všetky koreniny - kmín, kurkumu, koriander, štipľavú papriku, garam masala korenie a tandoori masala korenie. Podlejeme lyžicou vody a necháme minútku za stáleho miešania opražiť.

3. Krok

Do tejto voňavej zmesi následne pridáme lúpané paradajky z konzervy, pol deci vody a chvíľu povaríme. Ku koncu pridáme kokosovú smotanu, resp. tú tuhú časť z konzervy kokosového mlieka a rozmiešame do omáčky. Pridáme aj čerstvý nasekaný koriander alebo petržlenovú vňať, citrónovú šťavu a redukujeme do požadovanej hustoty. Nakoniec vhodíme opražené mäsko do omáčky.

4. Krok

Servírujeme v dvoch miskách, v jednej miske indické kuracie garam masala a v druhej miske jazmínovú ryžu. Posypeme čerstvou vňaťou a podávame. Dobrú chuť.

Ingrediencie
600 g
kuracích pŕs
soľ a mleté čierne korenie
4 pl
slnečnicového oleja
1
žltú cibuľu
3 strúčiky
cesnaku
1
čerstvého zázvoru
1 čl
mletého kmínu
1 čl
mletej kurkumy
1 čl
mletého koriandru
1 čl
mletej štipľavej papriky alebo kayenského korenia
2 čl
korenia Garam Masala
1 čl
korenia Tandoori Masala
1 pl
vody
450 g
lúpaných paradajok v konzerve alebo skle
50 ml
vody podľa potreby
1 plechovky
kokosovú smotana z kokosového mlieka (alebo biely grécky jogurt)
2 pl
nasekaného čerstvého koriandru alebo petržlénovej vňate
šťavu z polovice citróna