REKLAMA

Kuracie indické Garam Masala

Na druhý deň chutí ešte lepšie!

REKLAMA
Skvelé kuracie prsia – Tie najlepšie recepty na bežný aj slávnostný obed

Recept nájdeš v tomto článku

Skvelé kuracie prsia – Tie najlepšie recepty na bežný aj slávnostný obed

Ingrediencie

porcií
4
  • 600 g kuracích pŕs Pridané do
  • soľ a mleté čierne korenie Pridané do
  • 4 pl slnečnicového oleja Pridané do
  • 1 žltú cibuľu Pridané do
  • 3 strúčiky cesnak Pridané do
  • 1 čerstvého zázvoru Pridané do
  • 1 čl mletej rasce Pridané do
  • 1 čl mletej kurkumy Pridané do
  • 1 čl mletého koriandru Pridané do
  • 1 čl mletej štipľavej papriky alebo kayenského korenia Pridané do
  • 2 čl korenia Garam Masala Pridané do
  • 1 čl korenia Tandoori Masala Pridané do
  • 1 pl voda Pridané do
  • 450 g lúpaných paradajok v konzerve alebo skle Pridané do
  • 50 ml vody podľa potreby Pridané do
  • 1 plechovky kokosovú smotana z kokosového mlieka (alebo biely grécky jogurt) Pridané do
  • 2 pl nasekaného čerstvého koriandru alebo petržlénovej vňate Pridané do
  • šťavu z polovice citróna Pridané do
REKLAMA

Postup

55 min.
1. Krok

Začneme tým, že si očistíme kuracie prsia a nakrájame ich na malé kocky. Osolíme, okorením a opečieme na panvici s rozpáleným slnečnicovým olejom. Dohneda opečené mäsko si dáme stranou, utrieme panvicu a pokračujeme prípravou omáčky.

2. Krok

Na omáčku si najprv na slnečnicovom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak a najemno nastrúhaný zázvor. Keď je cibuľka mäkká, pridáme všetky koreniny - kmín, kurkumu, koriander, štipľavú papriku, garam masala korenie a tandoori masala korenie. Podlejeme lyžicou vody a necháme minútku za stáleho miešania opražiť.

3. Krok

Do tejto voňavej zmesi následne pridáme lúpané paradajky z konzervy, pol deci vody a chvíľu povaríme. Ku koncu pridáme kokosovú smotanu, resp. tú tuhú časť z konzervy kokosového mlieka a rozmiešame do omáčky. Pridáme aj čerstvý nasekaný koriander alebo petržlenovú vňať, citrónovú šťavu a redukujeme do požadovanej hustoty. Nakoniec vhodíme opražené mäsko do omáčky.

4. Krok

Servírujeme v dvoch miskách, v jednej miske indické kuracie garam masala a v druhej miske jazmínovú ryžu. Posypeme čerstvou vňaťou a podávame. Dobrú chuť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4639 receptov

Mäsité jedlá

2188 receptov

Zaváranie

147 receptov

Mascarpone

334 receptov

Dezert

3571 receptov

Večera

4344 receptov

Raňajky

1373 receptov

Cestoviny

522 receptov