REKLAMA
   
Koláč s ricotou a sezónnym ovocím
Skvelý letný koláč
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
12
 Cesto
- 2 ks vajcia
 - 100 ml voda
 - 100 g celozrnná špaldová múka
 - 30 g proteín
 - 30 g kakao
 - 1 čl prášok do pečiva
 - 1 pl práškový erythritol
 
Ricottová časť
- 200 g ricotta
 - 100 g hrudkovitý tvaroh
 - 1 ks vajce
 - 20 g proteín vanilka
 - Štipka mletá vanilka
 - 1 pl práškový erythritol
 
Ovocie
- 220 g ovocie ja som použila mix marhule
 - a maliny ríbezle
 - 1 pl práškového erythritolu
 
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 30 min.
1. Krok 
  Žĺtky vyšľaháme s vodou do penista. Prišľaháme suché ingrediencie. Na záver vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto vylejeme do malej formy.
2. Krok 
  Na ricottovú vrstvu si len všetko zmiešame v miske a navrstvíme na cesto. Na vrch rozmiestnime ovocie.
3. Krok 
  Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov pol hodinu.