Kokosová klasika
Pre milovníkov kokosu...
- 25Minút
- 10Počet porcií
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 4 ks vajec
- 1 pl olej
- 1 pl horúca voda
- 4 pl hladká múka
- 4 pl kryštálový cukor
- 2 pl čierne kakao
Krém:
- 600 ml mlieko
- 130 g detská krupica
- 200 g kokos
- 1 pl práškový cukor
- 1 balík vanilkový cukor
- 1 salko
Čokoládova ganache
- 200 g horká čokoláda
- 200 g smotana na šľahanie alebo mlieko
Postup
Vajíčka vyšľaháme s cukrom, pridáme vodu, olej a ešte poriadne šľaháme do peny. Pridáme múku, kakao a premiešame.
Zmes vylejeme do tortovej formy (24 cm), ktorú si vystelieme papierom na pečenie a pečieme cca 30 minút na 180 stupňov.
Pripravíme si krém. V mlieku rozpustíme maslo a pridáme ostatné suroviny, uvaríme hustú kašu.
Ešte teplú zmes vylejeme na vychladený korpus. Uhladíme a po vychladnutí polejeme čokoladovou ganache.
Čokoládova ganache - zohrejeme smotanu a zalejeme nalámanú čokoládu, poriadne premiešame. Koláčik necháme poriadne stuhnúť.
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Kokosová klasika
Pre milovníkov kokosu...
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Cc0sAGAKStUwYb3nP1Yv/0c2f79f13de9fc40e5297c3def285377.jpeg)
Vajíčka vyšľaháme s cukrom, pridáme vodu, olej a ešte poriadne šľaháme do peny. Pridáme múku, kakao a premiešame.
Zmes vylejeme do tortovej formy (24 cm), ktorú si vystelieme papierom na pečenie a pečieme cca 30 minút na 180 stupňov.
Pripravíme si krém. V mlieku rozpustíme maslo a pridáme ostatné suroviny, uvaríme hustú kašu.
Ešte teplú zmes vylejeme na vychladený korpus. Uhladíme a po vychladnutí polejeme čokoladovou ganache.
Čokoládova ganache - zohrejeme smotanu a zalejeme nalámanú čokoládu, poriadne premiešame. Koláčik necháme poriadne stuhnúť.