REKLAMA
![Kokosová klasika Kokosová klasika](https://eu.tastescdn.net/thumbor/kjhW21L2KHO-qJJVY19JI_fGOLI=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Cc0sAGAKStUwYb3nP1Yv/0c2f79f13de9fc40e5297c3def285377.jpeg)
Kokosová klasika
Pre milovníkov kokosu...
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
Potrebujeme:
- 4 kus vajce
- 1 polievková lyžica olej
- 1 polievková lyžica horúca voda
- 4 polievková lyžica múka
- 4 polievková lyžica kryštálový cukor
- 2 polievková lyžica čierne kakao
Krém:
- 600 ml mlieko
- 130 g krupica
- 200 g kokos
- 1 polievková lyžica práškový cukor
- 1 balík vanilkový cukor
- 1 salko
- 100 g maslo
Čokoládova ganache
- 200 g horkosladká čokoláda
- 200 g smotana na šľahanie alebo mlieko
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
25 min.
1. Krok
Vajíčka vyšľaháme s cukrom, pridáme vodu, olej a ešte poriadne šľaháme do peny. Pridáme múku, kakao a premiešame.
2. Krok
Zmes vylejeme do tortovej formy (24 cm), ktorú si vystelieme papierom na pečenie a pečieme cca 30 minút na 180 stupňov.
3. Krok
Pripravíme si krém. V mlieku rozpustíme maslo a pridáme ostatné suroviny, uvaríme hustú kašu.
4. Krok
Ešte teplú zmes vylejeme na vychladený korpus. Uhladíme a po vychladnutí polejeme čokoladovou ganache.
5. Krok
Čokoládova ganache - zohrejeme smotanu a zalejeme nalámanú čokoládu, poriadne premiešame. Koláčik necháme poriadne stuhnúť.