Karé na bylinkách + hráškové pyré
Ak mati radi hrášok, tak určite skúste tuto alternatívu pyré 😊
Ingrediencie
NA KARÉ
- 5 plátkov bravčová panenka
 - 2 pl olivový olej
 - čerstvé bylinky koriander, bazalka, tymián
 - 2 strúčiky cesnak
 - štipka soli
 - mleté čierne korenie
 - 2 maslo
 
NA PYRÉ
- 300 g mrazený hrášok
 - 1 veľký zemiak
 - 1 polievková lyžica maslo
 - 1 Cibuľa
 - 200 ml šľahačka
 - 150 ml voda podľa potreby
 - 1 polievková lyžica masla na záver
 - soľ
 - mleté čierne korenie
 
Najnovšie letáky
Postup
Umyté a osušené plátky bravčového karé narežeme na okraji na 2 miestach.
Preložíme si ich na tanier, kde si ich z oboch strán okoreníme, osolíme a polejeme olejom.
Pridáme nasekané bylinky, prelisovaný cesnak a necháme marinovať v izbovej teplote.
Medzitým prejdeme na pyré.
Do hrnca si pridáme maslo, na ktorom si orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pozor, restujeme chvíľku. 2 minútky stačí.
Pridáme hrášok, zemiak - nakrájaný na malé kúsky, soľ, čierne korenie a zalejeme vodou a smotanou. Varíme do zmäknutia. Tyčovým mixérom si hrášok a zemiak rozmixujeme na pyré. Pridáme 1 lyžicu masla a premiešame.
Vrátime sa k mäsu. Do grilovacej panvice pridáme naše marinované mäso a grilujeme cca 3 minútky z každej strany.
Mäso odstavíme z ohňa a do panvice pridáme 2 lyžice masla.
Na plytký tanier servírujeme pyré, pridáme mäso a môžeme poliať výpekom. Dobrú chuť 😋