REKLAMA
   
Kapustnica
Výborná kapustnica
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
8
 - 1 svieža bravčová kosť
 - 1 údené bravčové rebro
 - 2 domáce klobásky
 - 2 pikantné klobásky
 - 4 zemiak
 - 300 g kyslá kapusta
 - 3 l voda
 - 1 Cibuľa
 - 3 strúčiky cesnak
 - bobkový list
 - Úplný čierne korenie podľa chuti
 - soľ
 - celá rasca
 - 1 pl bravčová masť
 - 2 pl múka
 
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 120 min.
Do veľkého hrnca si vložíme kosť, údené rebro, klobásky a kyslú kapustu. Nalejeme vodu a pridáme všetky koreniny a očistenú cibuľu a cesnak. Polievku privedieme k varu a varíme aspoň dve hodinky. Medzi tým ako sa polievka varí si očistíme zemiaky, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode. Uvarené zemiaky spolu aj s vodou vlejeme do polievky. Na záver si spravíme zásmažku. V rajničke si zohrejeme masť a pridáme múku, opražíme do zlata. Hneď pridáme do polievky, a krátko prevaríme v polievke.