REKLAMA

Kakaové crinkles

Výborné popraskané kakaové crinkles obalené v kryštálovom a práškovom cukre.

REKLAMA
Vianočné pečivo: Zbierka viac ako 40 receptov a veľká dávka sladkej inšpirácie

Recept nájdeš v tomto článku

Vianočné pečivo: Zbierka viac ako 40 receptov a veľká dávka sladkej inšpirácie

Ingrediencie

porcií
30

Cesto

  • 180 g kryštálový cukor Pridané do
  • 120 g múka Pridané do
  • 1 čl vanilková esencia Pridané do
  • 1 čl kypriaci prášok Pridané do
  • 60 g kakao Pridané do
  • 60 ml olej Pridané do
  • 2 ks vajce Pridané do
  • štipka soli Pridané do

Na obalenie

  • 100 g práškový cukor Pridané do
  • 2 pl kryštálový cukor Pridané do
  • 2 čl kukuričný škrob Pridané do
REKLAMA

Postup

260 min.
1. Krok

V miske zmiešame olej s cukrom. Potom pridáme vajíčka a kakao.

2. Krok

V druhej miske zmiešame preosiatu múku s kypriacim práškom a soľou.

3. Krok

Suchú zmes postupne pridávame a miešame s olejovou zmesou. Na záver pridáme vanilkový extrakt.

4. Krok

Vznikne tuhé lepivé cesto, ktoré necháme aspoň 4 hodiny odstáť v chladničke.

5. Krok

Z cesta tvarujeme guličky. Môžeme si pomôcť lyžičkou.

6. Krok

Jednotlivé guličky obalíme najprv v kryštálovom cukre a potom v práškovom cukre.

7. Krok

Crinkles pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie. Crinkles ukladáme na plech s dostatočným rozostupom a pečieme približne 8 minút na 180°C. Správne upečené crinkles je z hora chrumkavé a vo vnútri vláčne.

Podobné recepty

Adri1017
Adri1017
Náhľad receptu Jednoduché čokoládové crinkles
Videorecept

Jednoduché čokoládové crinkles

Pripravte si čokoládové crinkles, perfektné nie len na Vianoce :)

Medovníčky, ktoré nestvrdnú

Vyškúšajte tento recept na medovníčky, ktoré nestvrdnú.

Najlepšie zázvorníky

Najlepšie a mäkké zázvorníky sú veľmi obľúbené pre ich štipľavú chuť. Je to vianočná pochúťka.

Medvedie labky

Medvedie labky sú typické vianočné suché pečivo. A kedy je dobré začať piecť Medvedie labky? Kľudne ich začnite piecť na Mikuláša - 3 týždne pred Vianocami. Budú chutiť výborne.

Klasické zázvorky

Zázvorky sú krásne mäkké hneď po upečení, potom postupne tvrdnú. Po dlhšom odležaní cca o 2-3 týždne opäť zmäknú. Zázvorky preto zvyčajne pečiem ako prvé pečivo pred Vianocami.

Najlepšie medovníky

Upečte si doma tradičné medovníky, ktoré sú hneď mäkké.

Pravé bratislavské rožky

Bratislavské rožky originál recept, ktorý musíte vyskúšať.

Podobné recepty

Adri1017
Adri1017
Náhľad receptu Jednoduché čokoládové crinkles
Videorecept

Jednoduché čokoládové crinkles

Pripravte si čokoládové crinkles, perfektné nie len na Vianoce :)

Medovníčky, ktoré nestvrdnú

Vyškúšajte tento recept na medovníčky, ktoré nestvrdnú.

Najlepšie zázvorníky

Najlepšie a mäkké zázvorníky sú veľmi obľúbené pre ich štipľavú chuť. Je to vianočná pochúťka.

Medvedie labky

Medvedie labky sú typické vianočné suché pečivo. A kedy je dobré začať piecť Medvedie labky? Kľudne ich začnite piecť na Mikuláša - 3 týždne pred Vianocami. Budú chutiť výborne.

Klasické zázvorky

Zázvorky sú krásne mäkké hneď po upečení, potom postupne tvrdnú. Po dlhšom odležaní cca o 2-3 týždne opäť zmäknú. Zázvorky preto zvyčajne pečiem ako prvé pečivo pred Vianocami.

Najlepšie medovníky

Upečte si doma tradičné medovníky, ktoré sú hneď mäkké.

Pravé bratislavské rožky

Bratislavské rožky originál recept, ktorý musíte vyskúšať.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

3925 receptov

Mäsité jedlá

1906 receptov

Mascarpone

255 receptov

Dezert

2807 receptov

Cestoviny

442 receptov

Šaláty

322 receptov

Príloha

1091 receptov

Večera

3590 receptov