FOTORECEPT Jednoduchý rebarborový koláč s jahodami
Šťavnatý rebarborovo-jahodový koláčik s tvarohom, ktorý mu dodá sviežu chuť. Skvelý tip v sezóne rebarbory.
- 60Minút
- 24Počet porcií
Ingrediencie
Cesto
- 2 hrnčeky polohrubá múka
- 1 hrnček kryštálový cukor
- 1 balík kypriaci prášok
- 1 balík vanilkový cukor
- 1 hrnček slnečnicový olej
- 2 ks vajce
- 1 pl biely jogurt
Plnka
- 250 g jemný tvaroh
- jahody
- 1 balík vanilkový cukor
- 1 pl kryštálový cukor
Na vrch
- 2 pl práškový cukor
Postup
Pripravíme si cesto zmiešaním suchých surovín, do ktorých primiešame postupne tekuté suroviny. Poriadne premiešame, môžeme použiť mixér na nízkych otáčkach.
Nachystáme veľký plech, ktorý buď vymastíme a vysypeme alebo použijeme papier na pečenie.
Pripravené cesto vylejeme na plech a uhladíme.
Odstopkované jahody nakrájame na plátky. Rebarboru ošúpeme a nakrájame na kocky, ktoré obalíme v cukre. Ovocie naukladáme na cesto a striedame jahody a rebarboru.
Tretia vrstva je tvarohová. Tvaroh vymiešame s vanilkovým cukrom a rozložíme rovnomerne navrch.
Takto pripravený koláč dáme piecť na 180C asi 25-30 minút. Koláč je hotový, keď okraje jemne zhnednú a samozrejme odskúšame špajdľou. Ak neostane cesto na špajdli, vieme, že je hotový. Na záver posypeme práškovým cukrom.
Dobrú chuť!
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Jednoduchý rebarborový koláč s jahodami
Šťavnatý rebarborovo-jahodový koláčik s tvarohom, ktorý mu dodá sviežu chuť. Skvelý tip v sezóne rebarbory.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/WI1R--In-LL8ZDWJANlU/d3516f6522e60f8fea90f65e52e289.jpeg)
Pripravíme si cesto zmiešaním suchých surovín, do ktorých primiešame postupne tekuté suroviny. Poriadne premiešame, môžeme použiť mixér na nízkych otáčkach.
Nachystáme veľký plech, ktorý buď vymastíme a vysypeme alebo použijeme papier na pečenie.
Pripravené cesto vylejeme na plech a uhladíme.
Odstopkované jahody nakrájame na plátky. Rebarboru ošúpeme a nakrájame na kocky, ktoré obalíme v cukre. Ovocie naukladáme na cesto a striedame jahody a rebarboru.
Tretia vrstva je tvarohová. Tvaroh vymiešame s vanilkovým cukrom a rozložíme rovnomerne navrch.
Takto pripravený koláč dáme piecť na 180C asi 25-30 minút. Koláč je hotový, keď okraje jemne zhnednú a samozrejme odskúšame špajdľou. Ak neostane cesto na špajdli, vieme, že je hotový. Na záver posypeme práškovým cukrom.
Dobrú chuť!