![Jahodová zmrzlina v sušienkach Jahodová zmrzlina v sušienkach](https://eu.tastescdn.net/thumbor/cLj-DAwISRBYud8N0s_lt2RCvwE=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/LXxbyERVW3DTmvaI0dr1/3525c33f97fde9950dfe0a93fa9d70.jpeg)
Jahodová zmrzlina v sušienkach
Jahodová zmrzlina v sušienkach v týchto horúčavách parádne osvieži. Zmrzlina nie je zľadovatená, vyberiete z mrazničky, počkáte 2 - 3 minútky a môžete si ju vychutnávať 😃.
Ingrediencie
- 24 ks sušienky
- 4 ks vaječné žĺtky
- 500 g jahoda
- 2 dl mlieko
- 3 dl šľahačka
- 70 g xylitol
- horkosladká čokoláda
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Polovicu sušienok rozložíme do nádoby, ktorú môžeme dať do mrazničky. Nádobu vystelieme potravinárskou fóliou.
Do vaječných žĺtkov vmiešame xylitol / 35 g, pridáme mlieko, dobre premiešame. Za stáleho miešania zohrievame na nízkej teplote, pokiaľ zmes nezačne hustnúť, nevaríme.
Hotovú zmes necháme vychladnúť, občas premiešame.
Jahody rozmixujeme s druhou polovicou xylitolu.
Smotanu na šľahanie vyšľaháme.
K žĺtkovej zmesi pridáme rozmixované jahody a vyšľahanú smotanu. Dobre premiešame.
Zmes nalejeme na sušienky. Navrch dáme druhú polovicu sušienok a vložíme do mrazničky cca na 4 hodiny / pokiaľ zmrzlina celkom nestuhne.
Stuhnutú zmrzlinu nakrájame a namočíme do rozpustenej horkej čokolády / alebo podľa chuti. Vrátime do mrazničky, aby stuhla aj čokoláda.
Dobrú chuť 🙂
* Keď rozkladáte sušienky, nedávajte ich vedľa seba, vynechajte troška miesta medzi nimi, ľahšie sa vám bude krájať...takisto navrchu.