REKLAMA

Hneď mäkké medovníky

Vyskúšajte tieto mäkké medovníky vhodné nielen na Vianoce. Za mňa jednoznačne recept na najlepšie medovníky.

REKLAMA
Vianočné pečivo: Zbierka viac ako 40 receptov a veľká dávka sladkej inšpirácie

Recept nájdeš v tomto článku

Vianočné pečivo: Zbierka viac ako 40 receptov a veľká dávka sladkej inšpirácie

Ingrediencie

porcií
12
  • 600 g hladká múka Pridané do
  • 300 g práškového cukru Pridané do
  • 1 čl kypriaci prášok Pridané do
  • 3 čl škorice Pridané do
  • 200 g Med Pridané do
  • 4 vajce Pridané do
  • 150 g rozpustenej Hery Pridané do
  • za hrsť Vlašských orechov Pridané do
REKLAMA

Postup

65 min.
1. Krok

Do veľkej misy dáme múku, cukor, sódu bikarbonu a škoricu – zamiešame

2. Krok

Pridáme med a vmiešame vareškou. Pridáme 3 celé vajcia a opäť vmiešame

3. Krok

Heru si na tanieri rozpustíme v mikrovnke, pridáme ju do misy a spracujeme cesto na medovníčky

4. Krok

Cesto necháme odležať v chladničke aspoň 6 hodín, najlepšie však cez noc

5. Krok

Rúru predhrejeme na 180 stupňov

6. Krok

Cesto vyvaľkáme na hrubší plát a vykrajujeme z neho medovníčky formičkami

7. Krok

Medovníčky ukladáme na plech, kde ešte ich potrieme rozšľahaným vajíčkom. Na vrch zaboríme kúsok vlašského orechu

8. Krok

Medovníčky pečieme približne 6 minút. Po upečení ich uchovávame na tácke, alebo v dóze prikryté kuchynskou utierkou

Komentáre (1)

Iveta 1. 4. 2022

Idem nakúpiť suroviny a idem na to

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1408 receptov

Obed

4480 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Patizón

11 receptov

Raňajky

1302 receptov

Mascarpone

327 receptov