REKLAMA
   
Zdroj: Canva
Halászlé - maďarská rybacia polievka - recept
Halászlé recept z filé, typicky Maďarská rybacia polievka, ktorá stojí za vyskúšanie.
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
6
 - 400 rybieho filé (napr. treska)
 - 500 g paradajok z konzervy (krájané)
 - 250 g papriky (svetlozelená)
 - 1 až 2 feferónky
 - 1 Cibuľa
 - 1 pl sladkej mletej papriky
 - 3 pl kečup
 - soľ
 - mleté čierne korenie
 - 2 pl olej
 
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 40 min.
1. Krok 
  Cibuľu si nakrájame na drobno, dáme do hrnca s olejom a speníme na miernom ohni.
2. Krok 
  Pridáme mletú červenú papriku a miešame.
3. Krok 
  Papriky a feferóny si nakrájame na malé pásiky a pridáme k cibuli. Restujeme minútu, osolíme, okoreníme a pridáme paradajky a necháme dusiť. Ochutíme kečupom.
4. Krok 
  Filé si očistíme, osušíme, osolíme a okoreníme. Celé kusy vložíme do hrnca, zalejeme trochou vody a necháme variť 15 minút. Miešame tak, aby sa ryba úplne nerozpadla.
5. Krok 
  Hotovú maďarskú rybaciu polievku môžeme podávať s pečivom.
6. Krok 
  Dobrú chuť. Pevne verím že si maďarské halászlé zamilujete!