Griláž

Griláž

REKLAMA

Domáce karamelové grilážky s plnou chuťou orieškov a karamelu zmiznú z tácky vianočného pečiva medzi prvými.

  • 30Minút
  • 28Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
28
  • 4 ks oblátok Pridané do
  • 250 g kryštálového cukru Pridané do
  • 30 g masla Pridané do
  • 250 g sladkej smotany na šľahanie 33% Pridané do
  • 120 g posekaných vlašských orechov Pridané do
  • pomarančová šťava z polovice pomaranča alebo sušená pomarančová kôra Pridané do
  • horká čokoláda na finálne namáčanie Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Do stredného vyššieho hrnca dáme cukor, plameň necháme menej ako na polovici, aby sa nám cukor nespálil. Cukor pomaly karamelizujeme, občas premiešame, cca 10-15 minút, medzitým si smotanu zohrejeme v zvlášť hrnci až po bublanie, no pozor aby nevykypela.

2. Krok

Taktiež si pripravíme orechy - mali by byť tak akurát, ani malé ani veľké kúsky. Keď je cukor na karamel, pridáme mäkké maslo a riadne miešame, následne pridáme horúcu smotanu, taktiež riadne miešame, aby sa nám vytvorila pekná spojená hmota - pozor, aby sa nám karamel “nesekol”.

3. Krok

Následne odstavíme z plameňa, pridáme posekané orechy a miešame a miešame. :)

4. Krok

Na dno plechu dáme 1.oblátku, na ňu natrieme karamelovo-smotanovú zmes a takto vrstvíme až pokým sa nám neminú oblátky - väčšinou tie 3 veselo stačia. :)

5. Krok

Následne som zakryla papierom na pečenie, zaťažila cca 3 litrami mlieka / múky / čo je po ruke a pre istotu som dala aj do chladu, vtedy sú grilážky ready to eat až po cca 2 dňoch, ak by ste ich nechali v izbovej teplote, tak za 1 deň môžete zdobiť.

6. Krok

Ako na to? Jednoducho - najskôr som si pokrájala oblátky na požadované kúsky a namáčala do čokolády - ideálne na mriežke, aby čokoláda pekne stiekla. Dobrú chuť.

Griláž - krok prípravy 6

Komentáre (1)

Galina 28. 11. 2021

Mňam :)

Podobné recepty

Marlenkové guličky
Recept od prémiového používateľa
Fotorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Marlenkové guličky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Domáca marlenka
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Domáca marlenka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Opitý izidor
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Opitý izidor

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Oblíž prst
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Oblíž prst

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Marlenka guličky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Marlenka guličky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Čertove guľky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Čertove guľky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Grilážky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Grilážky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Maslové sušienky s pistáciovým krémom
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Maslové sušienky s pistáciovým krémom

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Marlenkové guličky
Recept od prémiového používateľa
Fotorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Marlenkové guličky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Domáca marlenka
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Domáca marlenka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Opitý izidor
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Opitý izidor

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Oblíž prst
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Oblíž prst

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Marlenka guličky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Marlenka guličky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Čertove guľky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Čertove guľky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Grilážky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Grilážky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Maslové sušienky s pistáciovým krémom
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Maslové sušienky s pistáciovým krémom

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

1102 receptov

Mäsité jedlá

457 receptov

Lacné jedlá

626 receptov

Kuracie mäso

185 receptov

Dezert

845 receptov

Večera

951 receptov

Raňajky

422 receptov

Pečivo

130 receptov
Recipe author image TASTElist

Griláž

Domáce karamelové grilážky s plnou chuťou orieškov a karamelu zmiznú z tácky vianočného pečiva medzi prvými.

30
Minút
28
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Do stredného vyššieho hrnca dáme cukor, plameň necháme menej ako na polovici, aby sa nám cukor nespálil. Cukor pomaly karamelizujeme, občas premiešame, cca 10-15 minút, medzitým si smotanu zohrejeme v zvlášť hrnci až po bublanie, no pozor aby nevykypela.

2. Krok

Taktiež si pripravíme orechy - mali by byť tak akurát, ani malé ani veľké kúsky. Keď je cukor na karamel, pridáme mäkké maslo a riadne miešame, následne pridáme horúcu smotanu, taktiež riadne miešame, aby sa nám vytvorila pekná spojená hmota - pozor, aby sa nám karamel “nesekol”.

3. Krok

Následne odstavíme z plameňa, pridáme posekané orechy a miešame a miešame. :)

4. Krok

Na dno plechu dáme 1.oblátku, na ňu natrieme karamelovo-smotanovú zmes a takto vrstvíme až pokým sa nám neminú oblátky - väčšinou tie 3 veselo stačia. :)

5. Krok

Následne som zakryla papierom na pečenie, zaťažila cca 3 litrami mlieka / múky / čo je po ruke a pre istotu som dala aj do chladu, vtedy sú grilážky ready to eat až po cca 2 dňoch, ak by ste ich nechali v izbovej teplote, tak za 1 deň môžete zdobiť.

6. Krok

Ako na to? Jednoducho - najskôr som si pokrájala oblátky na požadované kúsky a namáčala do čokolády - ideálne na mriežke, aby čokoláda pekne stiekla. Dobrú chuť.

Ingrediencie
4 ks
oblátok
250 g
kryštálového cukru
30 g
masla
250 g
sladkej smotany na šľahanie 33%
120 g
posekaných vlašských orechov
pomarančová šťava z polovice pomaranča alebo sušená pomarančová kôra
horká čokoláda na finálne namáčanie