REKLAMA
Griláž

Griláž

Domáce karamelové grilážky s plnou chuťou orieškov a karamelu zmiznú z tácky vianočného pečiva medzi prvými.

REKLAMA
Vianočné pečivo, na ktoré nedáme dopustiť! Zbierka TOP receptov a veľká dávka inšpirácie

Recept nájdeš v tomto článku

Vianočné pečivo, na ktoré nedáme dopustiť! Zbierka TOP receptov a veľká dávka inšpirácie

Ingrediencie

porcií
28
  • 4 ks oblátok Pridané do
  • 250 g kryštálový cukor Pridané do
  • 30 g maslo Pridané do
  • 250 g sladkej smotany na šľahanie 33% Pridané do
  • 120 g posekaných vlašských orechov Pridané do
  • pomarančová šťava z polovice pomaranča alebo sušená pomarančová kôra Pridané do
  • horká čokoláda na finálne namáčanie Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min
1. Krok

Do stredného vyššieho hrnca dáme cukor, plameň necháme menej ako na polovici, aby sa nám cukor nespálil. Cukor pomaly karamelizujeme, občas premiešame, cca 10-15 minút, medzitým si smotanu zohrejeme v zvlášť hrnci až po bublanie, no pozor aby nevykypela.

2. Krok

Taktiež si pripravíme orechy - mali by byť tak akurát, ani malé ani veľké kúsky. Keď je cukor na karamel, pridáme mäkké maslo a riadne miešame, následne pridáme horúcu smotanu, taktiež riadne miešame, aby sa nám vytvorila pekná spojená hmota - pozor, aby sa nám karamel “nesekol”.

3. Krok

Následne odstavíme z plameňa, pridáme posekané orechy a miešame a miešame. :)

4. Krok

Na dno plechu dáme 1.oblátku, na ňu natrieme karamelovo-smotanovú zmes a takto vrstvíme až pokým sa nám neminú oblátky - väčšinou tie 3 veselo stačia. :)

5. Krok

Následne som zakryla papierom na pečenie, zaťažila cca 3 litrami mlieka / múky / čo je po ruke a pre istotu som dala aj do chladu, vtedy sú grilážky ready to eat až po cca 2 dňoch, ak by ste ich nechali v izbovej teplote, tak za 1 deň môžete zdobiť.

6. Krok

Ako na to? Jednoducho - najskôr som si pokrájala oblátky na požadované kúsky a namáčala do čokolády - ideálne na mriežke, aby čokoláda pekne stiekla. Dobrú chuť.

Griláž - krok prípravy 1

Komentáre (1)

Galina 28. 11. 2021

Mňam :)

Podobné recepty

Opitý izidor

Vianočný opitý izidor

Oblíž prst

Čertove guľky

Šľahačkové Eclairs

Nie sú tieto Eclairs jednoducho krásne? Vyskúšajte si ich doma aj vy, príprava je jednoduchá!

Domáca marlenka

Obľúbený medovo-orechový dezert, ktorý si získal všetkých svojou jedinečnou chuťou po mede, vlašských orechoch a karameli. Vyskúšaj poctivú domácu verziu.
TASTElist
TASTElist
Náhľad receptu Marlenkové guličky
Fotorecept

Marlenkové guličky

Ak nám ostali medové pláty alebo odrezky z marlenky či medovníkov, môžeme si pripraviť jednoduché marlenka guličky.

Overený recept na jednoduché makrónky

Našiel som tento recept na red velvet domáce makrónky, ktoré vydržia dlho, teda pokiaľ ich niekto nezje :)

Podobné recepty

Opitý izidor

Vianočný opitý izidor

Oblíž prst

Čertove guľky

Šľahačkové Eclairs

Nie sú tieto Eclairs jednoducho krásne? Vyskúšajte si ich doma aj vy, príprava je jednoduchá!

Domáca marlenka

Obľúbený medovo-orechový dezert, ktorý si získal všetkých svojou jedinečnou chuťou po mede, vlašských orechoch a karameli. Vyskúšaj poctivú domácu verziu.
TASTElist
TASTElist
Náhľad receptu Marlenkové guličky
Fotorecept

Marlenkové guličky

Ak nám ostali medové pláty alebo odrezky z marlenky či medovníkov, môžeme si pripraviť jednoduché marlenka guličky.

Overený recept na jednoduché makrónky

Našiel som tento recept na red velvet domáce makrónky, ktoré vydržia dlho, teda pokiaľ ich niekto nezje :)

Top kategórie

Obed

2518 receptov

Mäsité jedlá

1180 receptov

Lacné jedlá

971 receptov

Cestoviny

261 receptov

Torty

155 receptov

Patizón

10 receptov

Dezert

1782 receptov

Pre diabetikov

626 receptov