REKLAMA

Zdroj: FB: Slovenské jedlá a iné...,,dobroty starých materí,,

Francúzsky krémeš

Vynikajúci francúzsky krémeš na každý slávostný stôl.

REKLAMA
Toto sú tie najlepšie zákusky! Recepty, ktoré patria k pokladom kuchárskych kníh

Recept nájdeš v tomto článku

Toto sú tie najlepšie zákusky! Recepty, ktoré patria k pokladom kuchárskych kníh

Ingrediencie

porcií
12

Krém

  • 1 l mlieko Pridané do
  • 200 g cukor kryštál Pridané do
  • 200 ml voda Pridané do
  • 9 ks vajce Pridané do
  • 2 ks cukor vanilkový Pridané do
  • 100 g cukor práškový Pridané do
  • 150 g maslo Pridané do
  • 50 ml rum Pridané do

Ostatné

  • 1 ks cesto lístkové Pridané do
  • 100 g čokoláda na varenie Pridané do
  • 50 g tuk Pridané do
  • 50 g olej Pridané do
  • 1 l šľahačka Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Začneme prípravou cesta. Lístkové cesto si rozdelíme na dve časti. kažú vyvaľkáme a uložíme na obrátenú stranu plechu. Popicháme vidličkou a dáme piecť na 220 stupňov na 8 minút.

2. Krok

Pripravíme si krém. Najskôr vyšľaháme z bielkov tuhý sneh, pridáme práškový cukor. V hrnci privedieme k varu mlieko s kryštálovým cukrom, žĺtkami, vanilkovými cukrami a vanilkovými pudingami. Uvaríme puding a ešte do teplého všľaháme maslo. Primiešame jemne sneh a na záver pridáme rum.

3. Krok

Do hlbokého plechu dáme plát upečeného cesta a navrstvíme pudingový krém. Necháme stuhnúť v chladničke.

4. Krok

Zatiaľ si vyšľaháme šľahačku. Tú navrstvíme na vychladnutý puding a priložíme druhým plátom lístkového cesta. Na vrch by mala smerovať rovná plocha a hrbole smerujú do šľahačky.

5. Krok

Na záver už len povrch cesta prelejeme rozpustenou čokoládou, do ktorej sme pridali olej a tuk. Celý krémeš necháme poriadne stuhnúť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov