REKLAMA

Zdroj: FB: Slovenské jedlá a iné...,,dobroty starých materí,,

Francúzsky krémeš

Vynikajúci francúzsky krémeš na každý slávostný stôl.

REKLAMA
Toto sú tie najlepšie zákusky! Recepty, ktoré patria k pokladom kuchárskych kníh

Recept nájdeš v tomto článku

Toto sú tie najlepšie zákusky! Recepty, ktoré patria k pokladom kuchárskych kníh

Ingrediencie

porcií
12

Krém

  • 1 l mlieko Pridané do
  • 200 g cukor kryštál Pridané do
  • 200 ml voda Pridané do
  • 9 ks vajce Pridané do
  • 2 ks cukor vanilkový Pridané do
  • 100 g cukor práškový Pridané do
  • 150 g maslo Pridané do
  • 50 ml rum Pridané do

Ostatné

  • 1 ks cesto lístkové Pridané do
  • 100 g čokoláda na varenie Pridané do
  • 50 g tuk Pridané do
  • 50 g olej Pridané do
  • 1 l šľahačka Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min
1. Krok

Začneme prípravou cesta. Lístkové cesto si rozdelíme na dve časti. kažú vyvaľkáme a uložíme na obrátenú stranu plechu. Popicháme vidličkou a dáme piecť na 220 stupňov na 8 minút.

2. Krok

Pripravíme si krém. Najskôr vyšľaháme z bielkov tuhý sneh, pridáme práškový cukor. V hrnci privedieme k varu mlieko s kryštálovým cukrom, žĺtkami, vanilkovými cukrami a vanilkovými pudingami. Uvaríme puding a ešte do teplého všľaháme maslo. Primiešame jemne sneh a na záver pridáme rum.

3. Krok

Do hlbokého plechu dáme plát upečeného cesta a navrstvíme pudingový krém. Necháme stuhnúť v chladničke.

4. Krok

Zatiaľ si vyšľaháme šľahačku. Tú navrstvíme na vychladnutý puding a priložíme druhým plátom lístkového cesta. Na vrch by mala smerovať rovná plocha a hrbole smerujú do šľahačky.

5. Krok

Na záver už len povrch cesta prelejeme rozpustenou čokoládou, do ktorej sme pridali olej a tuk. Celý krémeš necháme poriadne stuhnúť.

Podobné recepty

Opitý izidor

Vianočný opitý izidor

Šľahačkové Eclairs

Nie sú tieto Eclairs jednoducho krásne? Vyskúšajte si ich doma aj vy, príprava je jednoduchá!

Domáca marlenka

Obľúbený medovo-orechový dezert, ktorý si získal všetkých svojou jedinečnou chuťou po mede, vlašských orechoch a karameli. Vyskúšaj poctivú domácu verziu.

Oblíž prst

zuzana_vari
zuzana_vari
Náhľad receptu Pudingový koláč so šľahačkou
Fotorecept

Pudingový koláč so šľahačkou

Jeden z najobľúbenejších chladených koláčov. Tentokrát kombinácia vanilkového a kakaového pudingu.

Medový krémeš

Veterníky z odpaľovaného cesta

Klasické veterníky z odpaľovaného cesta s karamelovou polevou.

Podobné recepty

Opitý izidor

Vianočný opitý izidor

Šľahačkové Eclairs

Nie sú tieto Eclairs jednoducho krásne? Vyskúšajte si ich doma aj vy, príprava je jednoduchá!

Domáca marlenka

Obľúbený medovo-orechový dezert, ktorý si získal všetkých svojou jedinečnou chuťou po mede, vlašských orechoch a karameli. Vyskúšaj poctivú domácu verziu.

Oblíž prst

zuzana_vari
zuzana_vari
Náhľad receptu Pudingový koláč so šľahačkou
Fotorecept

Pudingový koláč so šľahačkou

Jeden z najobľúbenejších chladených koláčov. Tentokrát kombinácia vanilkového a kakaového pudingu.

Medový krémeš

Veterníky z odpaľovaného cesta

Klasické veterníky z odpaľovaného cesta s karamelovou polevou.

Top kategórie

Obed

2472 receptov

Mäsité jedlá

1158 receptov

Patizón

10 receptov

Dezert

1756 receptov

Cestoviny

259 receptov

Lacné jedlá

968 receptov

Pre diabetikov

625 receptov

Torty

152 receptov