REKLAMA

Zdroj: Imagebroker / Alamy Stock Photo

Domáci džem z hrušiek

Každý rok počas sezóny hrušiek sa obzvlášť teším na prípravu domáceho džemu. Je to dlhoročný rodinný recept, ktorý sa dedí už niekoľko generácií. Chuť je intenzívna a pripomína zlaté jesenné dni.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
3
  • 112 kg hrušky Pridané do
  • 1 kg Želírovací cukor dva ku jednej Pridané do
  • 1 kus citrón Pridané do
  • 1 Kus Škoricová tyčinka Pridané do
  • 500 ml voda Pridané do
REKLAMA

Postup

160 min.
1. Krok

Najprv odstráňte jadro hrušiek a nakrájajte ich na malé kúsky. Šupka môže zostať, dodáva extra chuť.

2. Krok

Nakrájané hrušky vložte do veľkého hrnca s vodou a varte na miernom ohni približne 2 hodiny. Hrušky sú prirodzene tvrdé, takže potrebujú trochu viac času, aby zmäkli. Preto je potrebná trpezlivosť!

3. Krok

Po dvoch hodinách pridajte konzervačný cukor, citrónovú šťavu, citrónovú kôru a škoricu a za stáleho miešania varte ďalších 30 minút, kým zmes nezíska hustotu.

4. Krok

Skúška želé: Dajte čajovú lyžičku džemu na studený tanier a krátko počkajte. Ak cez ňu prstom urobíte stopu a tá zostane, džem je hotový a môžete ho plniť do pohárov.

5. Krok

Hotový džem naplňte do čistých pohárov, ihneď ich uzavrite a otočte hore dnom, aby sa vytvoril potrebný podtlak. Tento postup pomáha uchovať džem dlhšie.

Podobné recepty

Recept na džem z vareného vína

Tento džem z vareného vína je recept, ktorý robím každý rok v predvianočnom období. Prinesie pikantnú, hrejivú chuť vianočného trhu priamo do vašej raňajkovej žemle. Vďaka bohatej chuti škorice, klinčekov a pomarančovej kôry je to vynikajúci začiatok dňa a perfektný domáci darček na Vianoce.

Vyrobte si vlastný jablkový a hruškový džem

V našej rodine sme vždy prikladali veľký význam domácemu džemu. Veľmi špeciálny recept, ktorý robím každý rok na jeseň, je jablkovo-hruškový džem. Je to jednoduchý recept, ale vynikne v ňom kvalita sladkokyslého ovocia. Najradšej používam jablká a hrušky z našej vlastnej záhrady.

Zdravé raňajky - varenie ovsenej kaše

Kaša bola v našej rodine vždy obľúbená. Najmä v chladných zimných mesiacoch alebo keď sa cítime trochu chorľaví, recept na túto hrejivú a zdravú kašu je ako stvorený - ľahko sa pripravuje a zakaždým s ňou dokážeme zázraky.

Lahodný džem z kivi

Džem z kivi je skutočným chuťovým zážitkom vďaka svojej jedinečnej tropickej chuti a jasne zelenej farbe. Z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že tento recept je osviežujúcou zmenou oproti bežným druhom džemov. Žiara kiwi v pohári už rozžiarila nejeden raňajkový stôl.

Domáci mandarínkový džem

Vždy som bola veľkou fanúšičkou džemov a urobila som niekoľko pokusov s rôznymi druhmi ovocia. Ale mandarínková marmeláda naozaj vyniká. Má tú jasnú, citrusovú chuť, ktorá vynikne v každom toaste, pečive alebo jogurte, do ktorého ju pridáte. Vďaka tomuto receptu si môžete vychutnať zimnú sviežosť aj v tom najchladnejšom období.

Pečte vegánsky jablkový chlieb

Ako vášnivý pekár a skutočný milovník jabĺk je jablkový chlieb už dlho základom mojich experimentov s pečením v kuchyni. Zistila som, že sa výborne hodí ako sladké raňajky, ale aj ako kávový koláč alebo zimný čajový koláč. Svojou voňavou škoricovo-jablkovou arómou nielenže povzbudí zmysly, ale zároveň šíri útulnosť po celom dome.

Vyrobte si vlastný broskyňový džem

Už ste niekedy sami pripravovali džem? Ukážeme vám základný recept na džem z akéhokoľvek ovocia. Ovocný džem je vhodný ako nátierka na raňajky alebo desiatu a môžete ho darovať aj ako darček.

Čokoládový mousse z kokosovej smotany

Môj obľúbený spôsob, ako využiť predbytočnú kokosovú smotanu.

Podobné recepty

Recept na džem z vareného vína

Tento džem z vareného vína je recept, ktorý robím každý rok v predvianočnom období. Prinesie pikantnú, hrejivú chuť vianočného trhu priamo do vašej raňajkovej žemle. Vďaka bohatej chuti škorice, klinčekov a pomarančovej kôry je to vynikajúci začiatok dňa a perfektný domáci darček na Vianoce.

Vyrobte si vlastný jablkový a hruškový džem

V našej rodine sme vždy prikladali veľký význam domácemu džemu. Veľmi špeciálny recept, ktorý robím každý rok na jeseň, je jablkovo-hruškový džem. Je to jednoduchý recept, ale vynikne v ňom kvalita sladkokyslého ovocia. Najradšej používam jablká a hrušky z našej vlastnej záhrady.

Zdravé raňajky - varenie ovsenej kaše

Kaša bola v našej rodine vždy obľúbená. Najmä v chladných zimných mesiacoch alebo keď sa cítime trochu chorľaví, recept na túto hrejivú a zdravú kašu je ako stvorený - ľahko sa pripravuje a zakaždým s ňou dokážeme zázraky.

Lahodný džem z kivi

Džem z kivi je skutočným chuťovým zážitkom vďaka svojej jedinečnej tropickej chuti a jasne zelenej farbe. Z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že tento recept je osviežujúcou zmenou oproti bežným druhom džemov. Žiara kiwi v pohári už rozžiarila nejeden raňajkový stôl.

Domáci mandarínkový džem

Vždy som bola veľkou fanúšičkou džemov a urobila som niekoľko pokusov s rôznymi druhmi ovocia. Ale mandarínková marmeláda naozaj vyniká. Má tú jasnú, citrusovú chuť, ktorá vynikne v každom toaste, pečive alebo jogurte, do ktorého ju pridáte. Vďaka tomuto receptu si môžete vychutnať zimnú sviežosť aj v tom najchladnejšom období.

Pečte vegánsky jablkový chlieb

Ako vášnivý pekár a skutočný milovník jabĺk je jablkový chlieb už dlho základom mojich experimentov s pečením v kuchyni. Zistila som, že sa výborne hodí ako sladké raňajky, ale aj ako kávový koláč alebo zimný čajový koláč. Svojou voňavou škoricovo-jablkovou arómou nielenže povzbudí zmysly, ale zároveň šíri útulnosť po celom dome.

Vyrobte si vlastný broskyňový džem

Už ste niekedy sami pripravovali džem? Ukážeme vám základný recept na džem z akéhokoľvek ovocia. Ovocný džem je vhodný ako nátierka na raňajky alebo desiatu a môžete ho darovať aj ako darček.

Čokoládový mousse z kokosovej smotany

Môj obľúbený spôsob, ako využiť predbytočnú kokosovú smotanu.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4063 receptov

Mäsité jedlá

1973 receptov

Mascarpone

279 receptov

Dezert

3014 receptov

Večera

3732 receptov

Cestoviny

454 receptov

Raňajky

1088 receptov

Špargľa

34 receptov