Cuketovo- mrkvový chlieb s fetou

REKLAMA
  • 25Minút
  • 10Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
10
  • 150 cuketa
  • pc mrkva
  • 220 hladká múka
  • prášok do pečiva
  • pc vajec
  • 150 nastrúhaného syra Cheddar
  • 100 feta
  • kl petržlenová vňať sušená
  • kl svieža kôprová vňať
  • 100 ml olivový olej
  • 150 ml biely jogurt
  • soľ
REKLAMA

Postup

1. Krok

Cuketu s mrkvu očistíme a na hrubom strúhadle nastrúhame. Najlepšie je použiť mladú cuketu bez semiačok. Dáme do hrnca a asi 8 minút podusíme na troche olivového oleja, alebo len tak na sucho keďže cuketa pustí trochu vody.

2. Krok

V osobitnej miske metličkou trochu vymiešame vajcia, pridáme soľ, olivový olej, petržlenovú a nasekanú kôprovú vňať, biely jogurt a všetko dobre metličkou zamiešame. K tomu potom pridáme podusenú cuketu s mrkvou. Ak je v hrnci ešte šťava, tak ich troch pritlačíme o okraj hrnca lyžicou a šťavu vytlačíme. Dodáme cheddar syr nastrúhaný na hrubom strúhadle a rozmrvenú fetu. Dobre varechou zamiešame.

3. Krok

Nakoniec postupne dodáme múku s práškom do pečiva a lyžicou zapracujeme aby sme nemali hrudky. Plech na chlebík si vymastíme olejom a vysypeme múkou, nalejeme hmotu a uhladíme stierkou. Pečieme na 180 C asi 50 minút.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (2)

4.5
4 months ago

Dlho som hľadala dobrý recept a konečne som ho našla :)

5 months ago

mnaaaaaaam