![Brnianske rezy Brnianske rezy](https://eu.tastescdn.net/thumbor/mFW58RDGhXwFtAAmelYy3wlYACE=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/rNlXWP-vE3CjXib7_Tqg/422045f95fe1b4e95d5ef66321ea4d.jpeg)
Brnianske rezy
Perfektný zákusok, ktorý sa skladá z 2 tipov cesta a orechovej plnky. Poliaty je ganážovou polevou.
Ingrediencie
Linecké cesto
- 300 g múka
- 200 g maslo
- 5 g kypriaci prášok
- 1 ks vajce
Piškótové cesto
- 4 vajcia
- 140 g kryštálový cukor
- 140 g múka
- 40 g voda
- 40 g olej
- 5 g kypriaci prášok
Orechová plnka
- 250 g mletých vlašských orechov
- 150 g práškový cukor
- 60 ml rum
- 30 ml mlieko
Ganáž
- 200 g belgická tmavá čokoláda
- 200 g šľahačka
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Začneme prípravou lineckého cesta. Vymiešame suroviny potrebné na cesto a vypracujeme kompaktnú hmotu.
![Brnianske rezy - krok prípravy 1 Brnianske rezy - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/RpsCE4KwbPFgIFdB8Er-23lnz74=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/rNlXWP-vE3CjXib7_Tqg/60a8092c7192d0f779ede64694b0e8.jpeg)
Cesto vložíme do misy alebo fólie a necháme chvíľu v chladničke stuhnúť.
![Brnianske rezy - krok prípravy 1 Brnianske rezy - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/t0YVdlM5tmXGgCsout1FmmOuKgE=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/rNlXWP-vE3CjXib7_Tqg/caad2046eccee78c199a4e2328a51e.jpeg)
Potom cesto vyvaľkáme a preložíme na vymastený a múkou vysypaný plech. Cesto potrieme džemom a orechovou plnkou.
![Brnianske rezy - krok prípravy 1 Brnianske rezy - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/kIomAg4G408IdGoH3F9qpDVX0b0=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/rNlXWP-vE3CjXib7_Tqg/6f2c7dafadffe35097e71efc86e2e8.jpeg)
Orechovú plnku vytvoríme zmiešaním orechov, cukru, mlieka a rumu.
![Brnianske rezy - krok prípravy 1 Brnianske rezy - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/dmKfiuNsqBUOFIVI2EUCxyOiyBM=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/rNlXWP-vE3CjXib7_Tqg/3f5a25ba5d9baf95b2bd68addaf4f2.jpeg)
Cesto pečieme na 180°C približne 20 minút. Po uplynutí doby plech vyberieme a nalejeme naň piškótové cesto. Pečieme ďalších 10 minút.
![Brnianske rezy - krok prípravy 1 Brnianske rezy - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/KFZytNbEbHUozHPP6spqBBD1TJA=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/rNlXWP-vE3CjXib7_Tqg/432ac44fa74edee7390cd57172620e.jpeg)
Piškótové cesto pripravíme tak, že vyšľaháme vajcia s cukrom. Postupne pridáme vodu, olej a preosiatu múku s práškom do pečiva.
![Brnianske rezy - krok prípravy 1 Brnianske rezy - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/uN4xhV0a5ByhDVt3nu5R6i-snck=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/rNlXWP-vE3CjXib7_Tqg/0fcbe67e3bde2224e8bc83418f7bb9.jpeg)
Vychladnutý koláč polejeme čokoládovou polevou. Tú pripravíme tak, že v zohriatej smotane roztopíme čokoládu.
![Brnianske rezy - krok prípravy 1 Brnianske rezy - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/osfx7YmpOTnQJFyQ3DBckqxfRW8=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/rNlXWP-vE3CjXib7_Tqg/007c36f204dbfb4a1bdc02b1903d18.jpeg)
Najlepší zo všetkého je ten recept na pokračovanie. Celkom mi odobrali chuť.