Valentínske menu – Takto môžu vyzerať recepty, ktorými zaiste prekvapíš svoju polovičku

5 min. čítania

Zdroj: pixabay.com

Valentín, sviatok zaľúbených, sa nezadržateľne blíži a spolu s ním aj otázka, aké prekvapenie prichystať pre svoju polovičku. Čo tak valentínske menu plné skvelých chutí? Veď čo je lepšie, ako romantická večera vo dvojici v príjemnej atmosfére. Ak sa nechystáte von a chceš sa blysnúť, poteš svoju polovičku s láskou pripraveným jedlom. 

REKLAMA

V našom valentínskom špeciáli nájdeš recepty na výborné polievky, hlavné jedlá, dezerty aj chuťovky - kompletné Valentínske menu

Valentín je v roku len jeden, preto si zaslúži výnimočné jedlo. Ak ste obaja milovníkmi morských plodov, nasledujúci recept na polievku je dvojitým zásahom. Chutí delikátne a morské plody vás ako afrodiziakum zároveň povzbudia.

Polievka z morských plodov

Profilová fotka používateľa
Jankaaa 2 recepty
50 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
50 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Postup
Cibuľu nakrájaš nadrobno a usmažíš v hlbokej panvici na troške oleja. Pridáš korenie a smažíš, kým cibuľa nezmäkne. Koriander nakrájaš (pár lístkov si nechaj bokom na ozdobu) spolu s cesnakom a chilli papričkou. Smažíš niekoľko minút a potom zaleješ bielym vínom. K zmesi ešte pridaj bobkový list a štipku šafranu a nechaj dusiť. Ja som dusila asi 10 minút, kým sa víno nezredukovalo zhruba na polovicu. Medzitým si nakrájaj zemiaky, papriku a paradajky a tie vložíš do zredukovanej zmesi a zaleješ cca. 300 ml vody. Takto nechaj zmes variť, kým nie sú paradajky úplne mäkké. Môžeš ich popučiť a zhruba ďalších 20 minút povar, aby boli zemiaky mäkké. Dobre osoľ, okoreň. Potom príde na rad treska, ktorú opatrne ponor do zmesi a na vrch poukladaj morské plody. Pod pokrievkou necháš ešte variť cca. 10 minút, sleduješ či sa už otvorili mušle a či je ryba úplne mäkká. Polievku môžeš servírovať s opečeným chlebíkom, potretým cesnačikom alebo len tak. Dobrú chuť.
Cibuľu nakrájaš nadrobno a usmažíš v hlbokej panvici na troške oleja. Pridáš korenie a smažíš, kým cibuľa nezmäkne. Koriander nakrájaš (pár lístkov si nechaj bokom na ozdobu) spolu s cesnakom a chilli papričkou. Smažíš niekoľko minút a potom zaleješ bielym vínom. K zmesi ešte pridaj bobkový list a štipku šafranu a nechaj dusiť. Ja som dusila asi 10 minút, kým sa víno nezredukovalo zhruba na polovicu. Medzitým si nakrájaj zemiaky, papriku a paradajky a tie vložíš do zredukovanej zmesi a zaleješ cca. 300 ml vody. Takto nechaj zmes variť, kým nie sú paradajky úplne mäkké. Môžeš ich popučiť a zhruba ďalších 20 minút povar, aby boli zemiaky mäkké. Dobre osoľ, okoreň. Potom príde na rad treska, ktorú opatrne ponor do zmesi a na vrch poukladaj morské plody. Pod pokrievkou necháš ešte variť cca. 10 minút, sleduješ či sa už otvorili mušle a či je ryba úplne mäkká. Polievku môžeš servírovať s opečeným chlebíkom, potretým cesnačikom alebo len tak. Dobrú chuť.

Výdatná krémová mrkvová polievka so špenátom správne zahreje.

Krémová mrkvová polievka so špenátom

Profilová fotka používateľa
TASTElist 139 receptov
50 min.
Hodnotenie: 4.3/5
Počet hodnotení: 10
4.3
50 min.
Hodnotenie: 4.3/5
Počet hodnotení: 10
4.3
Postup
Špenát umyjeme a odstránime z neho stonky. Listy špenátu dusíme na pare približne 10 minút. Cibuľu očistíme a rozkrojíme ju na 4 časti. Očistenú mrkvu nakrájame na menšie časti a vložíme ju do hrnca spolu s cibuľou, mletou rascou, olivovým olejom a vodou. Zmes privedieme do varu a varíme ju približne 30 minút. Pred koncom varenia do polievky pridáme krémový syr a rozmixujeme ju na hustý krém. Dovárame ešte asi 5 minút. Polievku servírujeme dozdobenú duseným špenátom a smotanou. Možeme ju tiež posypať celou rascou.
Špenát umyjeme a odstránime z neho stonky. Listy špenátu dusíme na pare približne 10 minút. Cibuľu očistíme a rozkrojíme ju na 4 časti. Očistenú mrkvu nakrájame na menšie časti a vložíme ju do hrnca spolu s cibuľou, mletou rascou, olivovým olejom a vodou. Zmes privedieme do varu a varíme ju približne 30 minút. Pred koncom varenia do polievky pridáme krémový syr a rozmixujeme ju na hustý krém. Dovárame ešte asi 5 minút. Polievku servírujeme dozdobenú duseným špenátom a smotanou. Možeme ju tiež posypať celou rascou.

Ak zbožňuješ detaily a chceš pripraviť vizuálne príťažlivé menu, skvelým adeptom je tento lahodný hráškový krém, kde sa môžeš vyhrať so servírovaním.

Krémová hrášková polievka s pancettou

Profilová fotka používateľa
TASTElist 139 receptov
40 min.
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 15
4.6
40 min.
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 15
4.6
Postup
Ako prvé pripravíme pancettové čipsy. Na menšej panvici rozohrejeme olivový olej. Plátky pancetty rozkrojíme na 3 menšie časti, ktoré pražíme dovtedy, pokiaľ nie sú zlatisté a chrumkavé. Následne ich vyberieme na kuchynskú servítku, aby sme ich zbavili prebytočného tuku. Očistenú jarnú cibuľku rozpolíme a vložíme ju do hrnca. Pridáme vodu, bujón a lúpaný hrášok. Zmes privedieme do varu a varíme približne 30 minút. Pred koncom varenia do polievky pridáme smotanu na šľahanie a rozmixujeme ju na hustý krém. Hotovú hráškovú polievku servírujeme posypanú pancettovými čipsami. Môžeme ju tiež dozdobiť trochou smotany na šľahanie a mätovými lístkami.
Ako prvé pripravíme pancettové čipsy. Na menšej panvici rozohrejeme olivový olej. Plátky pancetty rozkrojíme na 3 menšie časti, ktoré pražíme dovtedy, pokiaľ nie sú zlatisté a chrumkavé. Následne ich vyberieme na kuchynskú servítku, aby sme ich zbavili prebytočného tuku. Očistenú jarnú cibuľku rozpolíme a vložíme ju do hrnca. Pridáme vodu, bujón a lúpaný hrášok. Zmes privedieme do varu a varíme približne 30 minút. Pred koncom varenia do polievky pridáme smotanu na šľahanie a rozmixujeme ju na hustý krém. Hotovú hráškovú polievku servírujeme posypanú pancettovými čipsami. Môžeme ju tiež dozdobiť trochou smotany na šľahanie a mätovými lístkami.

Všetky chuťové poháriky do pozoru! Prichádza šťavnatý pečený losos s feniklom a paradajkami.

Pečený losos s feniklom a paradajkami

Profilová fotka používateľa
NINA 1 recept
25 min.
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
4.5
25 min.
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
4.5
Postup
Rozohrejeme si panvicu s olivovým olejom a sprudka opečieme filety lososa z oboch strán spolu s nakrájaným feniklom na plátky. Vňať si necháme na ozdobu. Popri opekaní druhej strany lososa, vyšťavíme na filety polovicu pomaranča a polovicu citróna. Osolíme a pridáme vetvičku rozmarínu. Môžeme pridať aj lyžicu masla pre chuť, ale to je individuálne. Keď je mäsko krásne ružové, premiestnime filety do zapekacej misy, polejeme šťavou a pridáme cherry paradajky. Dáme piecť do rúry na 180 stupňov asi na 10-15 minút, sledujeme, aby nebol losos vyschnutý.
Rozohrejeme si panvicu s olivovým olejom a sprudka opečieme filety lososa z oboch strán spolu s nakrájaným feniklom na plátky. Vňať si necháme na ozdobu. Popri opekaní druhej strany lososa, vyšťavíme na filety polovicu pomaranča a polovicu citróna. Osolíme a pridáme vetvičku rozmarínu. Môžeme pridať aj lyžicu masla pre chuť, ale to je individuálne. Keď je mäsko krásne ružové, premiestnime filety do zapekacej misy, polejeme šťavou a pridáme cherry paradajky. Dáme piecť do rúry na 180 stupňov asi na 10-15 minút, sledujeme, aby nebol losos vyschnutý.
REKLAMA

Tvoju polovičku však možno viac poteší poctivá chuť mäsa. Ak máš na prípravu valentínskej večere viac času, vyskúšaj recept na výbornú plnenú bravčovú rolku.

Plnená bravčová rolka

Profilová fotka používateľa
muz_s_varechou 10 receptov
90 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
90 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Postup
Mäso si odkrojíme z vrchnej časti karé, naklepeme osolíme a okoreníme. Položíme si ho na silikónovú podložku alebo fóliu. Poukladáme na vyklepane mäso sedliacku šunku alebo prošuto, tak aby sa nám trochu prekrývalo. Balkánsky syr rozmrvíme na sedliacku šunku a pridáme sušené paradajky, nasekanú pažítku a nakrájané šampiňóny. Pridáme "kde tam trochu" horčice. Mäso si zrolujeme pomocou fólie, kraj si poriadne zaviažeme niťou a pokračujeme až po druhý koniec pri čom nám vznikne rolka. Keď máme mäso zviazané okoreníme zmesou údený gril a osmahneme rolku na oleji s každej strany, aby sa nám zatiahlo. Vložíme do pekáča, podlejeme 2dl vody a zakryté alobalom dáme piecť na 190°C 1,5hod. Dúfam, že bude chutiť 😉.
Mäso si odkrojíme z vrchnej časti karé, naklepeme osolíme a okoreníme. Položíme si ho na silikónovú podložku alebo fóliu. Poukladáme na vyklepane mäso sedliacku šunku alebo prošuto, tak aby sa nám trochu prekrývalo. Balkánsky syr rozmrvíme na sedliacku šunku a pridáme sušené paradajky, nasekanú pažítku a nakrájané šampiňóny. Pridáme "kde tam trochu" horčice. Mäso si zrolujeme pomocou fólie, kraj si poriadne zaviažeme niťou a pokračujeme až po druhý koniec pri čom nám vznikne rolka. Keď máme mäso zviazané okoreníme zmesou údený gril a osmahneme rolku na oleji s každej strany, aby sa nám zatiahlo. Vložíme do pekáča, podlejeme 2dl vody a zakryté alobalom dáme piecť na 190°C 1,5hod. Dúfam, že bude chutiť 😉.

Hoci sú to “iba” kuracie prsia, v netradičnom marinovanom prevedení sa im nedá odolať.

Plnené kuracie prsia marinované v sójovej omáčke s medom

Profilová fotka používateľa
Angelika 134 receptov
40 min.
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 11
4.5
40 min.
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 11
4.5
Časovo nenáročný, jednoduchý recept. K času prípravy treba ale pripočítať čas, pokiaľ sú kuracie prsia v marináde... Aspoň 1 hodinu.
Časovo nenáročný, jednoduchý recept. K času prípravy treba ale pripočítať čas, pokiaľ sú kuracie prsia v marináde... Aspoň 1 hodinu.

Talianska kuchyňa je mimoriadne obľúbená a na Valentína sa upečú stovky pízz v tvare srdca. Podľa nasledujúceho receptu sa pizza podarí doma aj menej skúseným.

Pizza s kozím syrom a parmskou šunkou

Profilová fotka používateľa
TASTElist 139 receptov
90 min.
Hodnotenie: 4.4/5
Počet hodnotení: 15
4.4
90 min.
Hodnotenie: 4.4/5
Počet hodnotení: 15
4.4
Postup
Najprv pripravíme cesto na pizzu. Do hlbšej misy dáme teplú vodu a nasypeme do nej droždie. Počkáme asi jednu minútu, potom do misy pridáme ostatné suroviny. Zo zmesi vypracujeme vláčne kysnuté cesto, ktoré necháme odpočívať pod vlhkou utierkou približne hodinu. Nakysnuté cesto rozgúľame do tvaru kruhu. Rozotrieme naň paradajkovú omáčku 1 cm od okraja. Na rajčinový základ poukladáme rozpolené cherry rajčiny, kúsky kozieho syra a olivy. Vrch posypeme sušeným drveným oreganom. Pizzu pečieme pri 200°C približne 15 minút. V rúre ju neustále sledujeme, aby sa nepripálila. Keď má cesto zlatohnedé okraje, pizzu vyberieme z rúry. Hneď po dopečení na ňu poukladáme plátky parmskej šunky, dozdobíme ju čerstvou bazalkou a rukolou. Pizzu nakrájame a ihneď servírujeme.
Najprv pripravíme cesto na pizzu. Do hlbšej misy dáme teplú vodu a nasypeme do nej droždie. Počkáme asi jednu minútu, potom do misy pridáme ostatné suroviny. Zo zmesi vypracujeme vláčne kysnuté cesto, ktoré necháme odpočívať pod vlhkou utierkou približne hodinu. Nakysnuté cesto rozgúľame do tvaru kruhu. Rozotrieme naň paradajkovú omáčku 1 cm od okraja. Na rajčinový základ poukladáme rozpolené cherry rajčiny, kúsky kozieho syra a olivy. Vrch posypeme sušeným drveným oreganom. Pizzu pečieme pri 200°C približne 15 minút. V rúre ju neustále sledujeme, aby sa nepripálila. Keď má cesto zlatohnedé okraje, pizzu vyberieme z rúry. Hneď po dopečení na ňu poukladáme plátky parmskej šunky, dozdobíme ju čerstvou bazalkou a rukolou. Pizzu nakrájame a ihneď servírujeme.

Toto jedlo je nenáročné na prípravu a predsa ideálne na romantickú večeru. Ak jeden z vás nemá rád huby, na Tastelist máme aj ďalšie recepty na chutné rizoto

Zeleninové rizoto s hubami

Profilová fotka používateľa
Karolina_Recepty 4 receptov
35 min.
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
4.5
35 min.
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
4.5
Postup
Na panvicu si dáme speniť maslo. Cibuľu si nakrájame a osmažíme na masle. Pridáme šampiňóny a restujeme. Keď sú šampiňóny osmažené dohneda, vyberieme ich na bok a na panvicu pridáme hrnček guľatozrnnej ryže a miešame. Po chvíľke pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu, petržlen. Zalejeme bielym vínom a necháme zredukovať. Ochutíme soľou, korením a čerstvou petržlenovou vňaťou. Keď sa nám víno zredukuje, po žufankách prilievame vývar, kým ryža nezmäkne. Na záver ešte pridáme lyžicu masla a nastrúhaný syr a zamiešame. Na tanier si naservírujeme kopček rizota a na vrch opečené šampiňóny, dobrú chuť.
Na panvicu si dáme speniť maslo. Cibuľu si nakrájame a osmažíme na masle. Pridáme šampiňóny a restujeme. Keď sú šampiňóny osmažené dohneda, vyberieme ich na bok a na panvicu pridáme hrnček guľatozrnnej ryže a miešame. Po chvíľke pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu, petržlen. Zalejeme bielym vínom a necháme zredukovať. Ochutíme soľou, korením a čerstvou petržlenovou vňaťou. Keď sa nám víno zredukuje, po žufankách prilievame vývar, kým ryža nezmäkne. Na záver ešte pridáme lyžicu masla a nastrúhaný syr a zamiešame. Na tanier si naservírujeme kopček rizota a na vrch opečené šampiňóny, dobrú chuť.
REKLAMA

Pri valentínskej večeri je dobré zdržať sa ťažkých a príliš aromatických jedál. Preto sú mimoriadne obľúbené cestovinové recepty.

Krémové špagety s baby špenátom

Profilová fotka používateľa
Naty 74 receptov
30 min.
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
4.5
30 min.
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
4.5
Postup
Na panvici si orestujeme na olivovom oleji prelisované strúčiky cesnaku. Pridáme nastrúhanú mrkvu ktorú orestujeme a nakoniec baby špenát. Podlejeme trochou vody a panvicu zakryjeme aby sa zeleninová zmes podusila. Osolíme, okoreníme a pridáme korenie na šalát. Keď je špenát podusený, nakoniec pridáme 2 PL nátierky Goldessa a premiešame kým sa nátierka neroztopí. Nakoniec do toho primiešame uvarené kukuričné špagety a miešame kým sa všetko nespojí. Špagety zostanú jemne krémové.
Na panvici si orestujeme na olivovom oleji prelisované strúčiky cesnaku. Pridáme nastrúhanú mrkvu ktorú orestujeme a nakoniec baby špenát. Podlejeme trochou vody a panvicu zakryjeme aby sa zeleninová zmes podusila. Osolíme, okoreníme a pridáme korenie na šalát. Keď je špenát podusený, nakoniec pridáme 2 PL nátierky Goldessa a premiešame kým sa nátierka neroztopí. Nakoniec do toho primiešame uvarené kukuričné špagety a miešame kým sa všetko nespojí. Špagety zostanú jemne krémové.

Odbúrava stres, navodzuje pocit zamilovanosti, zvyšuje hladinu hormónov šťastia. Reč je o afrodiziakálnej čokoláde, ktoré má aj v tomto dezerte hlavné slovo.

Čokoládky Mon cheri

Profilová fotka používateľa
Angelika 134 receptov
20 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
20 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Podľa receptu @lenkamajtanova. Vlani som tieto čokoládky vyskúšala a tento rok sú už pripravené opäť 😏. Zdravá maškrta to nie je 🙅, ale určite stojí za vyskúšanie 🙂
Podľa receptu @lenkamajtanova. Vlani som tieto čokoládky vyskúšala a tento rok sú už pripravené opäť 😏. Zdravá maškrta to nie je 🙅, ale určite stojí za vyskúšanie 🙂

Patríte k palacinkovým milovníkom? Potom je výber valentínskeho dezertu jasný. Kakaové palacinky s krémovou mascarpone plnkou zmiznú z tanierov expresne rýchlo.

Višňové Tiramisu palacinky

Profilová fotka používateľa
Angelika 134 receptov
30 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
30 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Višňové " Tiramisu" palacinky. Hotové posypeme kakaom... Ja som improvizovala, nakoľko som kakao zabudla kúpiť 🤦‍♀️Mala som akurát do cesta.
Višňové " Tiramisu" palacinky. Hotové posypeme kakaom... Ja som improvizovala, nakoľko som kakao zabudla kúpiť 🤦‍♀️Mala som akurát do cesta.

Aj tento recept je skvelý v každom detaile – výnimočné chutné palacinky s ricottovo-karamelovou plnkou.

Palacinky s ricottovo - karamelovou plnkou

Profilová fotka používateľa
Angelika 134 receptov
30 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
30 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Palacinky s ricottou a karamelom, doplnené ovocím. Zahustené mlieko som varila 2 hodiny, ak máte hustý karamel, kľudne ho použite / ale bez pridania stužovača.
Palacinky s ricottou a karamelom, doplnené ovocím. Zahustené mlieko som varila 2 hodiny, ak máte hustý karamel, kľudne ho použite / ale bez pridania stužovača.
REKLAMA

Pre tých, ktorí nemajú čas na pečenie, dávame do pozornosti očarujúce recepty na sladké dezerty v pohári. Takto vyzerá jeden z nich!

Lotus jahodové poháre

Profilová fotka používateľa
Michliko 41 receptov
10 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
4.0
10 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
4.0
Rýchly a jednoduchý dezert ideálny na teplé letné dni :)
Rýchly a jednoduchý dezert ideálny na teplé letné dni :)

Tam, kde sú jahody a šľahačka, je dokonalá valentínska nálada.

Jahodová roláda s mascarpone

Profilová fotka používateľa
Karolina_Recepty 4 receptov
40 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
40 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Postup
Vajcia s kryštálovým cukrom si poriadne vymiešame. Zmiešame múku s kypriacim práškom do pečiva a preosejeme ju priamo do vaječnej zmesi. Pridáme aj malú hrsť mandľových plátkov. Takto už nešľaháme, ale len jemne premiešame vareškou, aby sme ponechali vzduch v ceste. Cesto vylejeme na plech, ktorý sme si pred tým vystlali papierom na pečenie a dáme piecť do vyhriatej rúry. Ja som piekla pri teplote 180 stupňov max. 10 minút. Po upečení plát cesta vytiahneme a preložíme ho na pracovnú dosku s čistou utierkou. Zrolujeme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí ho opatrne otvoríme, odstránime papier na pečenie a naplníme plnkou. Tú si pripravíme zmiešaním balíka mascarpone s vyšľahanou šľahačkou a vanilkovým extraktom. Na plnku poukladáme čerstvé jahody a opäť zrolujeme. Roládu môžeme ešte posypať plátkami mandlí a práškovým cukrom a podávať.
Vajcia s kryštálovým cukrom si poriadne vymiešame. Zmiešame múku s kypriacim práškom do pečiva a preosejeme ju priamo do vaječnej zmesi. Pridáme aj malú hrsť mandľových plátkov. Takto už nešľaháme, ale len jemne premiešame vareškou, aby sme ponechali vzduch v ceste. Cesto vylejeme na plech, ktorý sme si pred tým vystlali papierom na pečenie a dáme piecť do vyhriatej rúry. Ja som piekla pri teplote 180 stupňov max. 10 minút. Po upečení plát cesta vytiahneme a preložíme ho na pracovnú dosku s čistou utierkou. Zrolujeme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí ho opatrne otvoríme, odstránime papier na pečenie a naplníme plnkou. Tú si pripravíme zmiešaním balíka mascarpone s vyšľahanou šľahačkou a vanilkovým extraktom. Na plnku poukladáme čerstvé jahody a opäť zrolujeme. Roládu môžeme ešte posypať plátkami mandlí a práškovým cukrom a podávať.

Cukrárky majú na Valentína jasno – najviac sa objednávajú a predávajú Pavlove torty a minipavlovky. Ich príprava síce vyžaduje viac skúsenosti, no výsledok je neodolateľný. V tomto recepte nájdeš komplet postup a môžeš sa do nich smelo pustiť.

Mini pavlovky

Profilová fotka používateľa
_katcakes__ 11 receptov
120 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
120 min.
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
✨Pavlovky každý veľmi dobre pozná, ale správne ich vysušiť sa podarí málokomu, s týmto receptom sa ti to zaručene podarí✨
✨Pavlovky každý veľmi dobre pozná, ale správne ich vysušiť sa podarí málokomu, s týmto receptom sa ti to zaručene podarí✨

Súčasťou valentínskeho menu môže byť tiež menšie pohostenie po večeri. Je dobré mať v zálohe zopár receptov na slané chuťovky z lístkového cesta. Mini pizza slimáky sú azda najobľúbenejšie.

Mini pizza slimáky

Profilová fotka používateľa
Angelika 134 receptov
30 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
5.0
30 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Pizza slimáky, tentoraz z lístkového cesta. Rýchlo hotové a chuťovo super.
Pizza slimáky, tentoraz z lístkového cesta. Rýchlo hotové a chuťovo super.
REKLAMA

Vieš o tom, že avokádo a granátové jablko sú považované za prírodné afrodiziaká?

Avokádova salsa s granátovým jablkom

Profilová fotka používateľa
doma_u_katky 71 receptov
15 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
15 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Avokádová nátierka s cibuľkou jemne pikantná a posypaná semiačkami z granátového jablka
Avokádová nátierka s cibuľkou jemne pikantná a posypaná semiačkami z granátového jablka

Nezabudli sme ani na milovníkov syrov. Výborná syrová roláda nezostane bez povšimnutia. Nezabudnúť na fľašu dobrého vína...

Syrová roláda

Profilová fotka používateľa
zuzana_vari 55 receptov
30 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
30 min.
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Najlepšia syrová veľkonočná roláda - určite vyskúšajte. Klasický recept, ktorý snáď cez sviatky ani nesmie chýbať na každom stole.
Najlepšia syrová veľkonočná roláda - určite vyskúšajte. Klasický recept, ktorý snáď cez sviatky ani nesmie chýbať na každom stole.

Podpor milovníkov varenia

Skvelé recepty, užitočné rady a tipy a množstvo inšpirácie. Pridaj sa k milovníkom varenia a nájdi odpoveď na otázku: Čo dnes budem variť?

REKLAMA