Lotus jahodové poháre
Rýchly a jednoduchý dezert ideálny na teplé letné dni :)
- 10Minút
- 4Počet porcií
Ingrediencie
- jahody
- 1 mascarpone
- 1 smotana na šľahanie
- 4 pl lotus nátierky
Postup
Jahody si očistíme a nakrájame na malé kúsky, dáme na spodok pohára.
Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuha a premiešame s mascarpone (nedávala som žiadny cukor, pre mňa je lotus nátierka dosť sladká, ale komu sa mascarpone/šľahačková zmes zdá príliš málo sladká, kľudne môže dosladiť cukrom (vanilkovým, trstinovým) podľa chuti).
Šľahačkovú zmes navrstvíme na jahody a na vrch dáme roztopenú lotus nátierku (dala som ju na 30s do mikrovlnky, nechala vychladnúť a lyžičkou navrstvila na vrch pohárov).
V Bille som našla aj tieto okrúhle lotus keksíky, tak som ich použila ešte ako dekoráciu.
Servírujeme hneď :)
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Lotus jahodové poháre
Rýchly a jednoduchý dezert ideálny na teplé letné dni :)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/OyT4zRdu-LWgxMQ9Z0p3/617f1ef05b6a939a70d35612fbef9008.jpeg)
Jahody si očistíme a nakrájame na malé kúsky, dáme na spodok pohára.
Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuha a premiešame s mascarpone (nedávala som žiadny cukor, pre mňa je lotus nátierka dosť sladká, ale komu sa mascarpone/šľahačková zmes zdá príliš málo sladká, kľudne môže dosladiť cukrom (vanilkovým, trstinovým) podľa chuti).
Šľahačkovú zmes navrstvíme na jahody a na vrch dáme roztopenú lotus nátierku (dala som ju na 30s do mikrovlnky, nechala vychladnúť a lyžičkou navrstvila na vrch pohárov).
V Bille som našla aj tieto okrúhle lotus keksíky, tak som ich použila ešte ako dekoráciu.
Servírujeme hneď :)