:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/L3nYFZwai6WSRnBPV3qW/2497ae8f4c61c881a0c9a8e995b79392.jpeg)
Pizza s kozím syrom a parmskou šunkou
Ingrediencie
Suroviny
- 6 pl paradajková omáčka
- 6 ks cherry paradajka
- 300 g kozí syr
- 1 pl sušené oregano
- 10 ks čierne olivy
- 150 g parmská šunka
- čerstvá bazalka
- rukola
Cesto na pizzu
- 7 g sušené droždie
- 100 ml voda
- 200 g múka
- 4 g soľ
- 2 pl olivový olej
- 1 čl sušené oregano

Postup
Najprv pripravíme cesto na pizzu. Do hlbšej misy dáme teplú vodu a nasypeme do nej droždie. Počkáme asi jednu minútu, potom do misy pridáme ostatné suroviny. Zo zmesi vypracujeme vláčne kysnuté cesto, ktoré necháme odpočívať pod vlhkou utierkou približne hodinu.
Nakysnuté cesto rozgúľame do tvaru kruhu. Rozotrieme naň paradajkovú omáčku 1 cm od okraja. Na rajčinový základ poukladáme rozpolené cherry rajčiny, kúsky kozieho syra a olivy. Vrch posypeme sušeným drveným oreganom.
Pizzu pečieme pri 200°C približne 15 minút. V rúre ju neustále sledujeme, aby sa nepripálila. Keď má cesto zlatohnedé okraje, pizzu vyberieme z rúry. Hneď po dopečení na ňu poukladáme plátky parmskej šunky, dozdobíme ju čerstvou bazalkou a rukolou. Pizzu nakrájame a ihneď servírujeme.