Ingrediencie

počet porcií 8
  • ks cibuľa
  • nakrájaná červená paprika
  • čerstvé listy koriandru
  • malá červená chilli paprika
  • stručiky cesnak
  • 400 ml bieleho vína
  • štipka šafránu
  • ks bobkový list
  • 300 zemiaky
  • 400 paradajky
  • 600 treska
  • 300 kalmáre
  • 500 krevety
  • 500 mušle
REKLAMA

Postup

1. Krok

Cibuľu nakrájaš nadrobno a usmažíš v hlbokej panvici na troške oleja. Pridáš korenie a smažíš, kým cibuľa nezmäkne.

2. Krok

Koriander nakrájaš (pár lístkov si nechaj bokom na ozdobu) spolu s cesnakom a chilli papričkou. Smažíš niekoľko minút a potom zaleješ bielym vínom. K zmesi ešte pridaj bobkový list a štipku šafranu a nechaj dusiť. Ja som dusila asi 10 minút, kým sa víno nezredukovalo zhruba na polovicu.

REKLAMA
3. Krok

Medzitým si nakrájaj zemiaky, papriku a paradajky a tie vložíš do zredukovanej zmesi a zaleješ cca. 300 ml vody. Takto nechaj zmes variť, kým nie sú paradajky úplne mäkké. Môžeš ich popučiť a zhruba ďalších 20 minút povar, aby boli zemiaky mäkké. Dobre osoľ, okoreň.

4. Krok

Potom príde na rad treska, ktorú opatrne ponor do zmesi a na vrch poukladaj morské plody.

5. Krok

Pod pokrievkou necháš ešte variť cca. 10 minút, sleduješ či sa už otvorili mušle a či je ryba úplne mäkká.

REKLAMA
6. Krok

Polievku môžeš servírovať s opečeným chlebíkom, potretým cesnačikom alebo len tak. Dobrú chuť.

Hodnotenia (1)

5.0
a month ago

Vyskúšané, ohodnotené a uložené medzi obľúbené

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie