Polievka z morských plodov

REKLAMA
  • 50Minút
  • 8Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8
  • 2 ks cibuľa Pridané do
  • 1 nakrájaná červená paprika Pridané do
  • čerstvé listy koriandru Pridané do
  • 1 malá červená chilli paprika Pridané do
  • 3 strúčiky cesnak Pridané do
  • 400 ml bieleho vína Pridané do
  • štipka šafránu Pridané do
  • 1 ks bobkový list Pridané do
  • 300 g zemiaky Pridané do
  • 400 g paradajky Pridané do
  • 600 g treska Pridané do
  • 300 g kalmáre Pridané do
  • 500 g krevety Pridané do
  • 500 g mušle Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Cibuľu nakrájaš nadrobno a usmažíš v hlbokej panvici na troške oleja. Pridáš korenie a smažíš, kým cibuľa nezmäkne.

2. Krok

Koriander nakrájaš (pár lístkov si nechaj bokom na ozdobu) spolu s cesnakom a chilli papričkou. Smažíš niekoľko minút a potom zaleješ bielym vínom. K zmesi ešte pridaj bobkový list a štipku šafranu a nechaj dusiť. Ja som dusila asi 10 minút, kým sa víno nezredukovalo zhruba na polovicu.

3. Krok

Medzitým si nakrájaj zemiaky, papriku a paradajky a tie vložíš do zredukovanej zmesi a zaleješ cca. 300 ml vody. Takto nechaj zmes variť, kým nie sú paradajky úplne mäkké. Môžeš ich popučiť a zhruba ďalších 20 minút povar, aby boli zemiaky mäkké. Dobre osoľ, okoreň.

4. Krok

Potom príde na rad treska, ktorú opatrne ponor do zmesi a na vrch poukladaj morské plody.

5. Krok

Pod pokrievkou necháš ešte variť cca. 10 minút, sleduješ či sa už otvorili mušle a či je ryba úplne mäkká.

6. Krok

Polievku môžeš servírovať s opečeným chlebíkom, potretým cesnačikom alebo len tak. Dobrú chuť.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

5.0

Vyskúšané, ohodnotené a uložené medzi obľúbené

Podobné recepty

Rybacia polievka s omáčkou Rouille
Recept od prémiového používateľa
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 12

Rybacia polievka s omáčkou Rouille

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 12
Pangasius so zeleninou a zemiakmi z jedného pekáča
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pangasius so zeleninou a zemiakmi z jedného pekáča

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Kelová polievka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 19

Losos v horčicovo medovej marináde so zemiakovou kašou

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 19
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Špenátová polievka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Brokolicová polievka
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Brokolicová polievka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Mrkvová polievka

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Podobné recepty

Rybacia polievka s omáčkou Rouille
Recept od prémiového používateľa
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 12

Rybacia polievka s omáčkou Rouille

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 12
Pangasius so zeleninou a zemiakmi z jedného pekáča
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pangasius so zeleninou a zemiakmi z jedného pekáča

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Kelová polievka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 19

Losos v horčicovo medovej marináde so zemiakovou kašou

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 19
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Špenátová polievka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Brokolicová polievka
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Brokolicová polievka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Mrkvová polievka

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Top kategórie

Obed

865 receptov

Mäsité jedlá

350 receptov

Raňajky

355 receptov

Večera

742 receptov

Lacné jedlá

522 receptov

Dezert

721 receptov

Pre diabetikov

503 receptov

Cestoviny

116 receptov
Recipe author image Jankaaa

Polievka z morských plodov

50
Minút
8
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Cibuľu nakrájaš nadrobno a usmažíš v hlbokej panvici na troške oleja. Pridáš korenie a smažíš, kým cibuľa nezmäkne.

2. Krok

Koriander nakrájaš (pár lístkov si nechaj bokom na ozdobu) spolu s cesnakom a chilli papričkou. Smažíš niekoľko minút a potom zaleješ bielym vínom. K zmesi ešte pridaj bobkový list a štipku šafranu a nechaj dusiť. Ja som dusila asi 10 minút, kým sa víno nezredukovalo zhruba na polovicu.

3. Krok

Medzitým si nakrájaj zemiaky, papriku a paradajky a tie vložíš do zredukovanej zmesi a zaleješ cca. 300 ml vody. Takto nechaj zmes variť, kým nie sú paradajky úplne mäkké. Môžeš ich popučiť a zhruba ďalších 20 minút povar, aby boli zemiaky mäkké. Dobre osoľ, okoreň.

4. Krok

Potom príde na rad treska, ktorú opatrne ponor do zmesi a na vrch poukladaj morské plody.

5. Krok

Pod pokrievkou necháš ešte variť cca. 10 minút, sleduješ či sa už otvorili mušle a či je ryba úplne mäkká.

6. Krok

Polievku môžeš servírovať s opečeným chlebíkom, potretým cesnačikom alebo len tak. Dobrú chuť.

Ingrediencie
2 ks
cibuľa
1
nakrájaná červená paprika
čerstvé listy koriandru
1
malá červená chilli paprika
3 strúčiky
cesnak
400 ml
bieleho vína
štipka
šafránu
1 ks
bobkový list
300 g
zemiaky
400 g
paradajky
600 g
treska
300 g
kalmáre
500 g
krevety
500 g
mušle