Plody mora

Recepty z plodov mora

2 recepty

Zoznámte sa! Toto sú naše recepty z kategórie Plody mora – vhodné na rôzne príležitosti. Skúste ešte dnes jeden z týchto 2 receptov. Čas, ktorý pri príprave receptov z kategórie Plody mora strávite, je 25 - 50 minút, v závislosti od náročnosti postupu. Ak si neviete vybrať z množstva receptov, potom neprehliadnite tieto obľúbené a veľmi populárne recepty - Polievka z morských plodov, Cestoviny s morským kokteilom.

Polievka z morských plodov

Profilová fotka používateľa
Jankaaa 2 recepty
50 min.
1
50 min.
1
Postup
Cibuľu nakrájaš nadrobno a usmažíš v hlbokej panvici na troške oleja. Pridáš korenie a smažíš, kým cibuľa nezmäkne. Koriander nakrájaš (pár lístkov si nechaj bokom na ozdobu) spolu s cesnakom a chilli papričkou. Smažíš niekoľko minút a potom zaleješ bielym vínom. K zmesi ešte pridaj bobkový list a štipku šafranu a nechaj dusiť. Ja som dusila asi 10 minút, kým sa víno nezredukovalo zhruba na polovicu. Medzitým si nakrájaj zemiaky, papriku a paradajky a tie vložíš do zredukovanej zmesi a zaleješ cca. 300 ml vody. Takto nechaj zmes variť, kým nie sú paradajky úplne mäkké. Môžeš ich popučiť a zhruba ďalších 20 minút povar, aby boli zemiaky mäkké. Dobre osoľ, okoreň. Potom príde na rad treska, ktorú opatrne ponor do zmesi a na vrch poukladaj morské plody. Pod pokrievkou necháš ešte variť cca. 10 minút, sleduješ či sa už otvorili mušle a či je ryba úplne mäkká. Polievku môžeš servírovať s opečeným chlebíkom, potretým cesnačikom alebo len tak. Dobrú chuť.
Cibuľu nakrájaš nadrobno a usmažíš v hlbokej panvici na troške oleja. Pridáš korenie a smažíš, kým cibuľa nezmäkne. Koriander nakrájaš (pár lístkov si nechaj bokom na ozdobu) spolu s cesnakom a chilli papričkou. Smažíš niekoľko minút a potom zaleješ bielym vínom. K zmesi ešte pridaj bobkový list a štipku šafranu a nechaj dusiť. Ja som dusila asi 10 minút, kým sa víno nezredukovalo zhruba na polovicu. Medzitým si nakrájaj zemiaky, papriku a paradajky a tie vložíš do zredukovanej zmesi a zaleješ cca. 300 ml vody. Takto nechaj zmes variť, kým nie sú paradajky úplne mäkké. Môžeš ich popučiť a zhruba ďalších 20 minút povar, aby boli zemiaky mäkké. Dobre osoľ, okoreň. Potom príde na rad treska, ktorú opatrne ponor do zmesi a na vrch poukladaj morské plody. Pod pokrievkou necháš ešte variť cca. 10 minút, sleduješ či sa už otvorili mušle a či je ryba úplne mäkká. Polievku môžeš servírovať s opečeným chlebíkom, potretým cesnačikom alebo len tak. Dobrú chuť.
REKLAMA
REKLAMA