TOP 10 silvestrovských koláčov a zákuskov

3 min. čítania

Zdroj: Canva

Novoročné oslavy sa nezaobídu bez skvelého pohostenia. Čo upiecť na Silvestra? Nechaj sa inšpirovať našim výberom najlepších silvestrovských koláčov a zákuskov, ktoré pri rozlúčke so starým rokom nesmú chýbať.

REKLAMA

Rozlúčka so starým rokom si žiada poriadnu oslavu a k nej už tradične patrí fantastické pohostenie. V našom výbere silvestrovských koláčov sme nezabudli na osvedčené dezerty ako mini pavlovky, cheesecake, rezy, ale aj extravagantné pochúťky. Inšpiruj sa našim výberom a priprav tento rok pre svojich hostí niečo špeciálne.

Banánový zákusok

Profilová fotka používateľa
Iwa 490 receptov
15 min.
2
15 min.
2
Veľmi rýchly a chutný recept na bananový zákusok. Obľubujú ho najmä deti :D
Veľmi rýchly a chutný recept na bananový zákusok. Obľubujú ho najmä deti :D

Zdroj: Youtube

Černicový cheesecake bonbón s malinami

Profilová fotka používateľa
70 min.
1
70 min.
1
Černicovo - cheesecake bonbóóóny, ktoré musíš vyskúšať.
Černicovo - cheesecake bonbóóóny, ktoré musíš vyskúšať.

Raffaello koláč v odľahčenej verzii

Profilová fotka používateľa
michalindaaa 82 receptov
30 min.
1
30 min.
1
Musíš vyskúšať 🤩 Tak jednoduchý a fakt výborný šťavnatý 🤤 pol hodina v kuchyni ti stačí 😜
Musíš vyskúšať 🤩 Tak jednoduchý a fakt výborný šťavnatý 🤤 pol hodina v kuchyni ti stačí 😜

Úžasný krémový tvarohový koláčik s lekvárom a čokopolevou

Profilová fotka používateľa
Cesminaz 91 receptov
30 min.
17
30 min.
17
Super jednoduchý a rýchly koláčik, ktorý si zamilujete😍 Kombinácia tvaroh, lekvár a čokoláda je jednoducho fantastická!!! Príprava vám zaberie naozaj len pár minút a výsledok stojí za to.
Super jednoduchý a rýchly koláčik, ktorý si zamilujete😍 Kombinácia tvaroh, lekvár a čokoláda je jednoducho fantastická!!! Príprava vám zaberie naozaj len pár minút a výsledok stojí za to.
REKLAMA

Gaštanová roláda s višňami

Profilová fotka používateľa
Angelika 134 receptov
40 min.
5
40 min.
5
Postup
Cesto: Bielka oddelíme od žĺtkov. Bielka vyšľaháme so štipkou soli. Žĺtky vymiešame s cukrom a vodou. Pridáme preosiatu múku premiešanú s kakaom a kypriacim práškom. Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov. Na plech / 28 x 35 / dáme pečiaci papier, nalejeme cesto a dáme do vyhriatej rúry. Pečieme 15 - 20 minút na 170 stupňov. Odstránime pečiaci papier, stočíme do vlhkej utierky. V utierke som nechala korpus asi 10 minút. Gaštanové pyré vymiešame s Philadelphiou, pridáme rum a sladidlo podľa chuti. Roládu potrieme plnkou, na konci som vynechala asi 2 cm kus. Na plnku dáme višne. Višne som dala tam, kde som začala roládu stáčať, do troch radov. Hotovú roládu dáme do chladničky stuhnúť. Dobrú chuť 🙂.
Cesto: Bielka oddelíme od žĺtkov. Bielka vyšľaháme so štipkou soli. Žĺtky vymiešame s cukrom a vodou. Pridáme preosiatu múku premiešanú s kakaom a kypriacim práškom. Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov. Na plech / 28 x 35 / dáme pečiaci papier, nalejeme cesto a dáme do vyhriatej rúry. Pečieme 15 - 20 minút na 170 stupňov. Odstránime pečiaci papier, stočíme do vlhkej utierky. V utierke som nechala korpus asi 10 minút. Gaštanové pyré vymiešame s Philadelphiou, pridáme rum a sladidlo podľa chuti. Roládu potrieme plnkou, na konci som vynechala asi 2 cm kus. Na plnku dáme višne. Višne som dala tam, kde som začala roládu stáčať, do troch radov. Hotovú roládu dáme do chladničky stuhnúť. Dobrú chuť 🙂.

Sacher kocky

Profilová fotka používateľa
Michliko 41 receptov
30 min.
5
30 min.
5
Postup
Ingrediencie sú na jeden korpus -> budeme potrebovať dva korpusy. Celé vajcia si vymiešame s cukrom do peny (aspoň 5'), pridáme vodu, olej, kakao a dobre premiešame, pridáme preosiatu múku s pdp a pečieme v plechu vystlanom papierom na pečenie 15' (takto upečieme aj druhý korpus). Hotový upečený korpus potrieme džemom (nešetrime) a prekryjeme druhým korpusom, aj druhý korpus môžeme potrieť džemom a polejeme čokoládovou polevou (čokoládu roztopíme v hrnci so smotanou na šľahanie, pozor aby nezovrela, necháme rozpustiť, dobre rozmiešame a polejeme na koláčik).
Ingrediencie sú na jeden korpus -> budeme potrebovať dva korpusy. Celé vajcia si vymiešame s cukrom do peny (aspoň 5'), pridáme vodu, olej, kakao a dobre premiešame, pridáme preosiatu múku s pdp a pečieme v plechu vystlanom papierom na pečenie 15' (takto upečieme aj druhý korpus). Hotový upečený korpus potrieme džemom (nešetrime) a prekryjeme druhým korpusom, aj druhý korpus môžeme potrieť džemom a polejeme čokoládovou polevou (čokoládu roztopíme v hrnci so smotanou na šľahanie, pozor aby nezovrela, necháme rozpustiť, dobre rozmiešame a polejeme na koláčik).

Nebeské rezy

Profilová fotka používateľa
Adri1017 379 receptov
45 min.
5
45 min.
5
Tieto fantastické nebeské rezy so šľahačkou a ovocím musíte vyskúšať !
Tieto fantastické nebeské rezy so šľahačkou a ovocím musíte vyskúšať !

Zdroj: Canva

Punčové rezy

Profilová fotka používateľa
TASTElist 155 receptov
80 min.
14
80 min.
14
Slávnostné a šťavnaté punčové rezy s mramorovým efektom.
Slávnostné a šťavnaté punčové rezy s mramorovým efektom.
REKLAMA

Kokosová klasika

Profilová fotka používateľa
dobrotkyodnatky 5 receptov
25 min.
1
25 min.
1
Pre milovníkov kokosu...
Pre milovníkov kokosu...

Opitý izidor košíčky

Profilová fotka používateľa
Vlastula 8 receptov
90 min.
42
90 min.
42
Klasický dezert, ktorý všetci poznáme len vo verzii v košíčkoch.
Klasický dezert, ktorý všetci poznáme len vo verzii v košíčkoch.

Podpor milovníkov varenia

Skvelé recepty, užitočné rady a tipy a množstvo inšpirácie. Pridaj sa k milovníkom varenia a nájdi odpoveď na otázku: Čo dnes budem variť?

REKLAMA