Opitý izidor košíčky

REKLAMA

Klasický dezert, ktorý všetci poznáme len vo verzii v košíčkoch.

  • 90Minút
  • 35Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
35

Na cesto

  • 400 g hladká múka Pridané do
  • 150 g práškový cukor Pridané do
  • 150 g vlašské orechy Pridané do
  • 1 balenie maslo Pridané do
  • 1 ks vajce Pridané do
  • 2 pl holandské kakao Pridané do

Na orechovú plnku

  • 300 g vlašské orechy Pridané do
  • 100 ml rum Pridané do
  • 120 g práškový cukor Pridané do
  • vanilka alebo vanilkový cukor Pridané do

Na krém

  • 1 balenie maslo Pridané do
  • 140 g kryštálový cukor Pridané do
  • 3 ks väčších vajec Pridané do
  • 2 pl holandské kakao Pridané do

Na čokoládovú polevu

  • 200 g horká čokoláda Pridané do
  • 50 g rastlinný tuk Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Pripravíme si hladké cesto, ktoré vypracujeme zmiešaním všetkých surovín na korpus. Najskôr začneme zmiešaním veľkej kocky masla s cukrom a potom postupne pridávame zvyšné suroviny. Hladké cesto dáme zabalené vo fólii na chvíľu do chladničky. Lepšie sa nám potom s ním bude pracovať. Schladnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske. Z cesta vykrojíme okrúhly tvar formičky a ten vtlačíme do formičky tak, aby cesto nepretŕčalo. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme 12-15 minút.

2. Krok

Hnedé upečené košíčky opatrne vyklopíme z formičiek a necháme schladnúť. Zatiaľ si pripravíme orechovú plnku. V miske zmiešame mleté orechy s vanilkovým a práškovým cukrom a rumom. Plnkou naplníme vychladnuté košíčky.

3. Krok

Na rad prichádza ďalšia vrstva a to krém, ktorý si pripravíme vo vodnom kúpeli. V ňom vymiešame vajíčka s cukrom a holandským kakaom, kým nevytvoria hustý krém. Ten odstavíme z plameňa a necháme vychladnúť. Medzitým si vymiešame veľkú kocku masla do hladkej peny a do nej potom po lyžiciach pridávame vychladnutý kakaový krém. Vymiešaným krémom naplníme zdobiace vrecúško, alebo klasické igelitové vrecúško a na každý košíček dáme vrstvu krému.

4. Krok

Poslednou vrstvou je čokoládová poleva, ktorú si pripravíme roztopením čokolády a tuku vo vodnom kúpeli. Košíčky jednotlivo v čokoládovej poleve namáčame a necháme vychladnúť.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (3)

5.0

Super, chutilo všetkým z rodiny, palec hore ...

mnaaaam

Podobné recepty

Domáca marlenka
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Domáca marlenka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Oblíž prst
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Oblíž prst

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Opitý izidor
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Opitý izidor

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Marlenkové guličky
Recept od prémiového používateľa
Fotorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Marlenkové guličky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Originálne žerbo rezy
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Originálne žerbo rezy

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Žĺtkové rezy, trochu inak
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Žĺtkové rezy, trochu inak

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Žĺtkové rezy

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Kokosové ježe

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Domáca marlenka
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Domáca marlenka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Oblíž prst
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Oblíž prst

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Opitý izidor
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Opitý izidor

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Marlenkové guličky
Recept od prémiového používateľa
Fotorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Marlenkové guličky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Originálne žerbo rezy
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Originálne žerbo rezy

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Žĺtkové rezy, trochu inak
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Žĺtkové rezy, trochu inak

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Žĺtkové rezy

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Kokosové ježe

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

793 receptov

Dezert

681 receptov

Raňajky

330 receptov

Mäsité jedlá

325 receptov

Večera

679 receptov

Lacné jedlá

483 receptov

Cestoviny

110 receptov
Recipe author image Vlastula

Opitý izidor košíčky

Klasický dezert, ktorý všetci poznáme len vo verzii v košíčkoch.

90
Minút
35
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Pripravíme si hladké cesto, ktoré vypracujeme zmiešaním všetkých surovín na korpus. Najskôr začneme zmiešaním veľkej kocky masla s cukrom a potom postupne pridávame zvyšné suroviny. Hladké cesto dáme zabalené vo fólii na chvíľu do chladničky. Lepšie sa nám potom s ním bude pracovať. Schladnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske. Z cesta vykrojíme okrúhly tvar formičky a ten vtlačíme do formičky tak, aby cesto nepretŕčalo. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme 12-15 minút.

2. Krok

Hnedé upečené košíčky opatrne vyklopíme z formičiek a necháme schladnúť. Zatiaľ si pripravíme orechovú plnku. V miske zmiešame mleté orechy s vanilkovým a práškovým cukrom a rumom. Plnkou naplníme vychladnuté košíčky.

3. Krok

Na rad prichádza ďalšia vrstva a to krém, ktorý si pripravíme vo vodnom kúpeli. V ňom vymiešame vajíčka s cukrom a holandským kakaom, kým nevytvoria hustý krém. Ten odstavíme z plameňa a necháme vychladnúť. Medzitým si vymiešame veľkú kocku masla do hladkej peny a do nej potom po lyžiciach pridávame vychladnutý kakaový krém. Vymiešaným krémom naplníme zdobiace vrecúško, alebo klasické igelitové vrecúško a na každý košíček dáme vrstvu krému.

4. Krok

Poslednou vrstvou je čokoládová poleva, ktorú si pripravíme roztopením čokolády a tuku vo vodnom kúpeli. Košíčky jednotlivo v čokoládovej poleve namáčame a necháme vychladnúť.

Ingrediencie
Na cesto
400 g
hladká múka
150 g
práškový cukor
150 g
vlašské orechy
1 balenie
maslo
1 ks
vajce
2 pl
holandské kakao
Na orechovú plnku
300 g
vlašské orechy
100 ml
rum
120 g
práškový cukor
vanilka alebo vanilkový cukor
Na krém
1 balenie
maslo
140 g
kryštálový cukor
3 ks
väčších vajec
2 pl
holandské kakao
Na čokoládovú polevu
200 g
horká čokoláda
50 g
rastlinný tuk