Zapekané kuracie stehná so zemiakmi a bryndzou
Jedlo pripravené v jednom pekáči,je ideálne ako rýchly obed či večera. Kombinácia šťavnatých kuracích stehien, bryndze, zemiakov a slaninky vytvorí bohatú chuť, ktorá zasýti celú rodinu.Navyše sa všetko pečie naraz – bez zbytočného ho umývania riadov.
Ingrediencie
Naložené kuracie stehná
- 6 ks kuracie stehná
- 8 ks strúčiky cesnaku
- hrubozrnná soľ
- korenie na pečené kura
Zemiaky
- 1 kg očistené zemiaky
- 250 g bryndza
- 250 g slanina plátky
- 250 ml kyslá smotana
- soľ
- drvená rasca
- mletá paprika sladká
- 200 ml mlieko
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Kuracie stehná si narežeme a vložíme do misky. Posypeme ich hrubozrnnou soľou, pridáme roztlačený cesnak a korenie na pečené kura. Všetko dôkladne premiešame a necháme odležať do druhého dňa, aby sa chute pekne prepojili.
Dno pekáča vystelieme slaninou.
Zemiaky si očistíme a nakrájame na hrubšie kolieska a ukladáme na slaninku,,poukladáme jednu vrstvu zemiakov. Posypeme ich soľou, drvenou rascou a mletou červenou paprikou, potom navrstvíme bryndzu. Na bryndzu dáme pochúťkovú smotanu, aby zemiaky neboli suché. Naukladáme ďalšiu vrstvu zemiakov, znovu osolíme a posypeme drvenou rascou a paprikou.
Zvyšok slaniny rozložíme navrch a poukladáme na ňu naložené kuracie stehná aj s cesnakom. Všetko zalejeme mliekom a posypeme mletou paprikou,,prikryté vložíme do rúry na približne hodinu pri teplote 180 °C.
Keď sú zemiaky aj mäso mäkké, pekáč odokryjeme a necháme zapiecť do zlatista. A môžeme podávať,,prílohu si zvolíme podľa chuti ,ja som zvolila nakladaný karfiol a prepeličie vajíčka Dobrú chuť!