:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Dp0qL7wvvbPpwTexYdPw/1677a6f4d5b3405759dec6694ea9be.jpeg)
Zapekané kuracie stehná so zemiakmi a bryndzou
Jedlo pripravené v jednom pekáči,je ideálne ako rýchly obed či večera. Kombinácia šťavnatých kuracích stehien, bryndze, zemiakov a slaninky vytvorí bohatú chuť, ktorá zasýti celú rodinu.Navyše sa všetko pečie naraz – bez zbytočného ho umývania riadov.
Ingrediencie
Naložené kuracie stehná
- 6 ks kuracie stehná
- 8 ks strúčiky cesnaku
- hrubozrnná soľ
- korenie na pečené kura
Zemiaky
- 1 kg očistené zemiaky
- 250 g bryndza
- 250 g slanina plátky
- 250 ml kyslá smotana
- soľ
- drvená rasca
- mletá paprika sladká
- 200 ml mlieko
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Kuracie stehná si narežeme a vložíme do misky. Posypeme ich hrubozrnnou soľou, pridáme roztlačený cesnak a korenie na pečené kura. Všetko dôkladne premiešame a necháme odležať do druhého dňa, aby sa chute pekne prepojili.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Dp0qL7wvvbPpwTexYdPw/0e0464fda0abe02c19890f31500109.jpeg)
Dno pekáča vystelieme slaninou.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Dp0qL7wvvbPpwTexYdPw/15edf3dd7c80b7b3d49eab979c8213.jpeg)
Zemiaky si očistíme a nakrájame na hrubšie kolieska a ukladáme na slaninku,,poukladáme jednu vrstvu zemiakov. Posypeme ich soľou, drvenou rascou a mletou červenou paprikou, potom navrstvíme bryndzu. Na bryndzu dáme pochúťkovú smotanu, aby zemiaky neboli suché. Naukladáme ďalšiu vrstvu zemiakov, znovu osolíme a posypeme drvenou rascou a paprikou.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Dp0qL7wvvbPpwTexYdPw/db5eb72cbdc56a2eb2b5a5c58b34a8.jpeg)
Zvyšok slaniny rozložíme navrch a poukladáme na ňu naložené kuracie stehná aj s cesnakom. Všetko zalejeme mliekom a posypeme mletou paprikou,,prikryté vložíme do rúry na približne hodinu pri teplote 180 °C.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Dp0qL7wvvbPpwTexYdPw/462ddae3a09c783353ef987f7310e0.jpeg)
Keď sú zemiaky aj mäso mäkké, pekáč odokryjeme a necháme zapiecť do zlatista. A môžeme podávať,,prílohu si zvolíme podľa chuti ,ja som zvolila nakladaný karfiol a prepeličie vajíčka Dobrú chuť!
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Dp0qL7wvvbPpwTexYdPw/9247e98efd90a68687cdc77a502f42.jpeg)