REKLAMA

Zapečený chlebík Margherita

Hotový za pár minút – ideálny na rýchle raňajky, obed alebo večeru

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • 2 plátky kváskového alebo celozrnného chleba Pridané do
  • 3 pl paradajkovej omáčky passata alebo rajčinový pretlak Pridané do
  • 100 g mozzarelly Pridané do
  • čerstvá bazalka Pridané do
  • olivový olej Pridané do
  • čierne korenie Pridané do
  • štipka oregana Pridané do
  • strúčik cesnaku Pridané do
REKLAMA

Postup

10 min.
1. Krok

Chlieb môžeš krátko opiecť nasucho, aby bol pevnejší a nevlhol (voliteľné).

2. Krok

Na chlieb natri paradajkovú omáčku. (Voliteľne) potri plátok chlebíka prekrojeným strúčikom cesnaku – lepšia aróma. Osoľ, okoreň a môžeš pridať oregano.

3. Krok

Navrch poukladaj plátky mozzarelly.

4. Krok

Daj do rúry na 200 °C asi 8–10 min, prípadne do airfryera na 180 °C / 5–7 min, kým sa syr krásne neroztopí a nezačne chytať farbu.

5. Krok

Po vytiahnutí pokvapkaj olivovým olejom, pridaj čerstvú bazalku a čierne korenie.

6. Krok

Tipy: - Pridaj pár plátkov paradajky pre ešte šťavnatejší výsledok. - Na ostrejšiu verziu pridaj chilli vločky. - Pre extra chrumkavosť potri chlieb zospodu olivovým olejom.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Vianočné

276 receptov

Mascarpone

352 receptov

Obed

5002 receptov

Mäsité jedlá

2301 receptov

Dezert

3897 receptov

Kuracie mäso

803 receptov

Na panvici

1291 receptov

Pre diabetikov

632 receptov