REKLAMA
Zapečený chlebík Margherita
Hotový za pár minút – ideálny na rýchle raňajky, obed alebo večeru
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 2 plátky kváskového alebo celozrnného chleba
- 3 pl paradajkovej omáčky passata alebo rajčinový pretlak
- 100 g mozzarelly
- čerstvá bazalka
- olivový olej
- čierne korenie
- štipka oregana
- strúčik cesnaku
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
10 min.
1. Krok
Chlieb môžeš krátko opiecť nasucho, aby bol pevnejší a nevlhol (voliteľné).
2. Krok
Na chlieb natri paradajkovú omáčku. (Voliteľne) potri plátok chlebíka prekrojeným strúčikom cesnaku – lepšia aróma. Osoľ, okoreň a môžeš pridať oregano.
3. Krok
Navrch poukladaj plátky mozzarelly.
4. Krok
Daj do rúry na 200 °C asi 8–10 min, prípadne do airfryera na 180 °C / 5–7 min, kým sa syr krásne neroztopí a nezačne chytať farbu.
5. Krok
Po vytiahnutí pokvapkaj olivovým olejom, pridaj čerstvú bazalku a čierne korenie.
6. Krok
Tipy: - Pridaj pár plátkov paradajky pre ešte šťavnatejší výsledok. - Na ostrejšiu verziu pridaj chilli vločky. - Pre extra chrumkavosť potri chlieb zospodu olivovým olejom.