Zdroj: Canva

Wellington steak recept

REKLAMA

Hovädzie Wellington alebo sviečková Wellington je spôsob úpravy používaný hlavne v anglické kuchyni. Vzhľadom k náročnosti prípravy a vysokej cene surovín má povesť sviatočnej špeciality.

  • 60Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

SUROVINY

  • 700 g hovädzia sviečková Pridané do
  • 1 pl maslo Pridané do
  • 2 pl horčica francúzska Pridané do

HUBOVÉ PYRÉ

  • 1 pl maslo Pridané do
  • 1 pl olivový olej Pridané do
  • 1 ks cibuľa Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 1 vetvička čerstvý rozmarín Pridané do
  • 400 g hnedé šampiňóny Pridané do
  • 100 g kuracie pečienky Pridané do
  • 1 pl worcestrová omáčka Pridané do
  • 1 hrsť strúhanky Pridané do
  • 1 balíček lístkového cesta Pridané do
  • 1 ks vajce na potretie Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Rolku sviečkovej dobre osolíme a okoreníme s čerstvo zomletým čiernym korením.

2. Krok

Na veľkej panvici rozhorúčime maslo a mäsko v ňom sprudka opekáme a obraciame, kým sa nezatiahne po celom obvode. Nezabudneme pomocou kuchynských klieští opiecť aj vrch a spodok rolky.

3. Krok

Sviečkovú položíme na tanier či dosku a pomocou kuchynského štetca ju potrieme horčicou.

4. Krok

Vo výpeku na panvici rozpustíme maslo, pridáme olej a speníme nasekanú cibuľku, cesnak a nasekaný rozmarín. Posolíme.

5. Krok

Huby pokrájame na väčšie kúsky a pridáme ich do panvice. Dusíme ich, kým nestratia vodu a nezmäknú – 10 až 12 minút.

6. Krok

Potom pridáme kuracie pečienky, worčester a opekáme ďalších 5 minút.

7. Krok

Zmes posekáme na doske na maličké kúsky a premiešame so strúhankou.

8. Krok

Rúru rozohrejeme na 200°C.

9. Krok

Lístkové cesto rozvaľkáme na obdĺžnik alebo použijeme už vyvaľkané a v strede potrieme hubovým pyré, tak aby nám ostal z každej strany asi 2 cm hrubý lem čistého cesta.

10. Krok

Mäsovú rolku uložíme na jeden z okrajov rozotretého pyré a lemy cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom.

11. Krok

Zrolujeme a z bokov uzavrieme pritlačením hornej a dolnej časti cesta. Uzáverové časti cesta pritlačíme vidličkou a roládu opatrne premiestnime na pekáč vystlaný papierom na pečenie. Pred pečením ju dobre potrieme rozšľahaným vajíčkom.

12. Krok

Roládu pečieme v spodnej časti rúry zhruba 40 minút (200°C).

13. Krok

Po upečení krájame na asi 1,5 centimetrové plátky a podávame so zeleninou dusenou na masle.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

5.0

Dnes som zvrtla a výsledok bol skvelý.

Podobné recepty

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zapekané cestoviny s cuketou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Jednoduché kura na smotane
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Chrumkavá zemiaková baba

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Najlepšie krémové kuracie rizoto
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšie krémové kuracie rizoto

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Jednoduchá hubová omáčka so smotanou
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Jednoduchá hubová omáčka so smotanou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Nedeľné pečené kurča
Recept od prémiového používateľa

Podobné recepty

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zapekané cestoviny s cuketou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Jednoduché kura na smotane
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Chrumkavá zemiaková baba

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Najlepšie krémové kuracie rizoto
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšie krémové kuracie rizoto

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Jednoduchá hubová omáčka so smotanou
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Jednoduchá hubová omáčka so smotanou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Nedeľné pečené kurča
Recept od prémiového používateľa

Top kategórie

Obed

789 receptov

Dezert

670 receptov

Raňajky

328 receptov

Mäsité jedlá

324 receptov

Večera

676 receptov

Kuracie mäso

147 receptov

Lacné jedlá

480 receptov
Recipe author image Adri1017

Wellington steak recept

Hovädzie Wellington alebo sviečková Wellington je spôsob úpravy používaný hlavne v anglické kuchyni. Vzhľadom k náročnosti prípravy a vysokej cene surovín má povesť sviatočnej špeciality.

60
Minút
4
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Rolku sviečkovej dobre osolíme a okoreníme s čerstvo zomletým čiernym korením.

2. Krok

Na veľkej panvici rozhorúčime maslo a mäsko v ňom sprudka opekáme a obraciame, kým sa nezatiahne po celom obvode. Nezabudneme pomocou kuchynských klieští opiecť aj vrch a spodok rolky.

3. Krok

Sviečkovú položíme na tanier či dosku a pomocou kuchynského štetca ju potrieme horčicou.

4. Krok

Vo výpeku na panvici rozpustíme maslo, pridáme olej a speníme nasekanú cibuľku, cesnak a nasekaný rozmarín. Posolíme.

5. Krok

Huby pokrájame na väčšie kúsky a pridáme ich do panvice. Dusíme ich, kým nestratia vodu a nezmäknú – 10 až 12 minút.

6. Krok

Potom pridáme kuracie pečienky, worčester a opekáme ďalších 5 minút.

7. Krok

Zmes posekáme na doske na maličké kúsky a premiešame so strúhankou.

8. Krok

Rúru rozohrejeme na 200°C.

9. Krok

Lístkové cesto rozvaľkáme na obdĺžnik alebo použijeme už vyvaľkané a v strede potrieme hubovým pyré, tak aby nám ostal z každej strany asi 2 cm hrubý lem čistého cesta.

10. Krok

Mäsovú rolku uložíme na jeden z okrajov rozotretého pyré a lemy cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom.

11. Krok

Zrolujeme a z bokov uzavrieme pritlačením hornej a dolnej časti cesta. Uzáverové časti cesta pritlačíme vidličkou a roládu opatrne premiestnime na pekáč vystlaný papierom na pečenie. Pred pečením ju dobre potrieme rozšľahaným vajíčkom.

12. Krok

Roládu pečieme v spodnej časti rúry zhruba 40 minút (200°C).

13. Krok

Po upečení krájame na asi 1,5 centimetrové plátky a podávame so zeleninou dusenou na masle.

Ingrediencie
SUROVINY
700 g
hovädzia sviečková
1 pl
maslo
2 pl
horčica francúzska
HUBOVÉ PYRÉ
1 pl
maslo
1 pl
olivový olej
1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
1
vetvička čerstvý rozmarín
400 g
hnedé šampiňóny
100 g
kuracie pečienky
1 pl
worcestrová omáčka
1 hrsť
strúhanky
1 balíček
lístkového cesta
1 ks
vajce na potretie
soľ
mleté čierne korenie