Zdroj: Canva

Wellington steak recept

60 min
3
REKLAMA

Hovädzie Wellington alebo sviečková Wellington je spôsob úpravy používaný hlavne v anglické kuchyni. Vzhľadom k náročnosti prípravy a vysokej cene surovín má povesť sviatočnej špeciality.

60 min
3
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

SUROVINY

  • 700 g hovädzia sviečková Pridané do
  • 1 pl maslo Pridané do
  • 2 pl horčica francúzska Pridané do

HUBOVÉ PYRÉ

  • 1 pl maslo Pridané do
  • 1 pl olivový olej Pridané do
  • 1 ks cibuľa Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 1 vetvička čerstvý rozmarín Pridané do
  • 400 g hnedé šampiňóny Pridané do
  • 100 g kuracie pečienky Pridané do
  • 1 pl worcestrová omáčka Pridané do
  • 1 hrsť strúhanky Pridané do
  • 1 bal lístkového cesta Pridané do
  • 1 ks vajce na potretie Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Rolku sviečkovej dobre osolíme a okoreníme s čerstvo zomletým čiernym korením.

2. Krok

Na veľkej panvici rozhorúčime maslo a mäsko v ňom sprudka opekáme a obraciame, kým sa nezatiahne po celom obvode. Nezabudneme pomocou kuchynských klieští opiecť aj vrch a spodok rolky.

3. Krok

Sviečkovú položíme na tanier či dosku a pomocou kuchynského štetca ju potrieme horčicou.

4. Krok

Vo výpeku na panvici rozpustíme maslo, pridáme olej a speníme nasekanú cibuľku, cesnak a nasekaný rozmarín. Posolíme.

5. Krok

Huby pokrájame na väčšie kúsky a pridáme ich do panvice. Dusíme ich, kým nestratia vodu a nezmäknú – 10 až 12 minút.

6. Krok

Potom pridáme kuracie pečienky, worčester a opekáme ďalších 5 minút.

7. Krok

Zmes posekáme na doske na maličké kúsky a premiešame so strúhankou.

8. Krok

Rúru rozohrejeme na 200°C.

9. Krok

Lístkové cesto rozvaľkáme na obdĺžnik alebo použijeme už vyvaľkané a v strede potrieme hubovým pyré, tak aby nám ostal z každej strany asi 2 cm hrubý lem čistého cesta.

10. Krok

Mäsovú rolku uložíme na jeden z okrajov rozotretého pyré a lemy cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom.

11. Krok

Zrolujeme a z bokov uzavrieme pritlačením hornej a dolnej časti cesta. Uzáverové časti cesta pritlačíme vidličkou a roládu opatrne premiestnime na pekáč vystlaný papierom na pečenie. Pred pečením ju dobre potrieme rozšľahaným vajíčkom.

12. Krok

Roládu pečieme v spodnej časti rúry zhruba 40 minút (200°C).

13. Krok

Po upečení krájame na asi 1,5 centimetrové plátky a podávame so zeleninou dusenou na masle.

Komentáre (1)

Galina 17. 5. 2022

Dnes som zvrtla a výsledok bol skvelý.

Podobné recepty

Jednoduchá sviečková na smotane
Recept od prémiového používateľa
Veľkonočná kapustnica
Recept od prémiového používateľa
Pravá zabíjačková kapustnica
Recept od prémiového používateľa
Hovädzie rizoto
Recept od prémiového používateľa
Rýchle mleté rezne so syrom
Recept od prémiového používateľa

Podobné recepty

Jednoduchá sviečková na smotane
Recept od prémiového používateľa
Veľkonočná kapustnica
Recept od prémiového používateľa
Pravá zabíjačková kapustnica
Recept od prémiového používateľa
Hovädzie rizoto
Recept od prémiového používateľa
Rýchle mleté rezne so syrom
Recept od prémiového používateľa

Top kategórie

Pečivo

219 receptov

Obed

1690 receptov

Lacné jedlá

856 receptov

Kuracie mäso

285 receptov

Cestoviny

179 receptov

Mäsité jedlá

752 receptov

Dezert

1181 receptov

Pečenie

1427 receptov