Zdroj: FB: Jedlo je krásne
Vynikajúca hovädzia sviečková
Vynikajúca hovädzia sviečková na smotane s domácou knedľou.
Ingrediencie
- 750 g hovädzia sviečková
 - 250 g koreňová zelenina
 - 250 ml šľahačka
 - 5 ks celé nové korenie
 - 200 ml hovädzí vývar
 - 2 ks bobkový list
 - 100 g slanina
 - 1 ks klinček
 - 1 ks Cibuľa
 - 1 ks citrón
 - 1 kl maslo
 - mleté čierne korenie
 - Štipka soľ
 - olej
 - cukor
 
Najnovšie letáky
Postup
Hovädziu sviečkovú umyjeme a previažeme niťou aby sa pri pečení nerozpadala.
Podľa potreby osolíme, okoreníme a na rozpálenom oleji opražíme zo všetkých strán.
Opraženú sviečkovú vložíme do nádoby na pečenie.
Slaninu a cibuľu nakrájame na drobno. Koreňovú zeleninu postrúhame.
Vo výpeku, ktorý nám ostal zo sviečkovej opražíme slaninu, cibuľu a koreňovú zeleninu. Pridáme tiež bobkový list, korenie, klinček a za stáleho miešania pražíme do zlatista.
Takto orestovanú zeleninu pridáme do formy na pečenie k mäsu, podlejeme ju vodou a pečieme prikryté v rúre do mäkka.
Počas pečenia mäso niekoľkokrát otočíme a podlejeme výpekom. Potom hovädziu vyberieme z formy a nakrájame na plátky.
Z výpeku vyberieme tiež bobkový list a korenie.
Výpek chvíľu povaríme so smotanou a rozmixujeme.
Podľa chuti pridáme tiež cukor, citrónovú šťavu a maslo.