Kakaové rezy so salkovou plnkou

REKLAMA

Rezy sú výborné, vhodné na slávnostné príležitosti

  • 60Minút
  • 15Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
15

Piškóta

  • 6 ks vajce Pridané do
  • 8 pl jemný kryštálový cukor Pridané do
  • 6 pl polohrubá múka Pridané do
  • 2 pl vlažná voda Pridané do
  • 1 kl prášok do pečiva Pridané do
  • 2 pl tmavé holandské kakao Pridané do

Plnka

  • 12 plechovka salko Pridané do
  • 250 g maslo Pridané do
  • 3 pl mleté vlašské orechy Pridané do

Na boky

  • 3 pl mleté vlašské orechy Pridané do

Poleva

  • 100 g tmavá čokoládová poleva Pridané do

Na potretie

  • ríbezľový džem Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Piškótové cesto: v nádobe vyšľaháme so štipkou soli bielky na hustú penu, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, vodu a jemne zamiešame preosiatu múku s práškom do pečiva a kakao. Upečieme na hlbokom plechu, na papieri na pečenie. Rozmer 30x40cm. Teplota 180°C 20 minút. Necháme vychladnúť.

2. Krok

Plnka: maslo izbovej teploty vyšľaháme do penista, po častiach pridáme salko približne rovnakej teploty, spojíme na hladký krém a zamiešame mleté orechy. Plnku rozdelíme na tri časti.

3. Krok

Z vychladnutej piškóty odstránime papier a šupku, ktorá sa vytvorila pri pečení a pozdĺžne prekrojíme na tri pásy. Ukladáme nasledovne: piškóta, potrieme džemom, tretinou plnky, priložíme druhú časť, potrieme lekvárom a plnkou. Priložíme tretí pás piškóty, jemne pritlačíme. Zvyšnou plnkou potrieme povrch aj boky rezov. Boky posypme mletými orechmi. Povrch polejeme rozpustenou čokoládovou polevou a v chlade necháme stuhnúť niekoľko hodín.

4. Krok

Pokrájame horúcim nožom na rezy, aby sa poleva nepolámala. Rezy sú výborné!

5. Krok

Dobrú chuť!

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

4.0

Vyzera uzasne, cez vikend idem na to.

Podobné recepty

Domáca marlenka
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Domáca marlenka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Čokoládové cupcaky plnené vanilkovým krémom
Recept od prémiového používateľa
4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 3

Čokoládové cupcaky plnené vanilkovým krémom

4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 3
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Orechová marlenka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Originálne žerbo rezy
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Originálne žerbo rezy

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Sovie oči

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Domáca marlenka
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Domáca marlenka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Čokoládové cupcaky plnené vanilkovým krémom
Recept od prémiového používateľa
4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 3

Čokoládové cupcaky plnené vanilkovým krémom

4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 3
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Orechová marlenka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Originálne žerbo rezy
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Originálne žerbo rezy

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Sovie oči

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

865 receptov

Mäsité jedlá

350 receptov

Raňajky

355 receptov

Večera

742 receptov

Lacné jedlá

522 receptov

Dezert

721 receptov

Pre diabetikov

503 receptov

Cestoviny

116 receptov
Recipe author image Blazena_Sadovska

Kakaové rezy so salkovou plnkou

Rezy sú výborné, vhodné na slávnostné príležitosti

60
Minút
15
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Piškótové cesto: v nádobe vyšľaháme so štipkou soli bielky na hustú penu, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, vodu a jemne zamiešame preosiatu múku s práškom do pečiva a kakao. Upečieme na hlbokom plechu, na papieri na pečenie. Rozmer 30x40cm. Teplota 180°C 20 minút. Necháme vychladnúť.

2. Krok

Plnka: maslo izbovej teploty vyšľaháme do penista, po častiach pridáme salko približne rovnakej teploty, spojíme na hladký krém a zamiešame mleté orechy. Plnku rozdelíme na tri časti.

3. Krok

Z vychladnutej piškóty odstránime papier a šupku, ktorá sa vytvorila pri pečení a pozdĺžne prekrojíme na tri pásy. Ukladáme nasledovne: piškóta, potrieme džemom, tretinou plnky, priložíme druhú časť, potrieme lekvárom a plnkou. Priložíme tretí pás piškóty, jemne pritlačíme. Zvyšnou plnkou potrieme povrch aj boky rezov. Boky posypme mletými orechmi. Povrch polejeme rozpustenou čokoládovou polevou a v chlade necháme stuhnúť niekoľko hodín.

4. Krok

Pokrájame horúcim nožom na rezy, aby sa poleva nepolámala. Rezy sú výborné!

5. Krok

Dobrú chuť!

Ingrediencie
Piškóta
6 ks
vajce
8 pl
jemný kryštálový cukor
6 pl
polohrubá múka
2 pl
vlažná voda
1 kl
prášok do pečiva
2 pl
tmavé holandské kakao
Plnka
12 plechovka
salko
250 g
maslo
3 pl
mleté vlašské orechy
Na boky
3 pl
mleté vlašské orechy
Poleva
100 g
tmavá čokoládová poleva
Na potretie
ríbezľový džem