REKLAMA

Zdroj: etorres69 from Getty Images

Vianočný čokoládový koláč panettone

Tradičný taliansky čokoládový vianočný koláč panettone. Jeho príprava trvá trochu dlhšie kvôli kysnutiu, ale výsledok stojí za to.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8
  • 500 g múka Pridané do
  • 100 g krystalického cukru Pridané do
  • 150 g masla Pridané do
  • 200 ml mlieka Pridané do
  • 50 g droždia Pridané do
  • štipka soli Pridané do
  • 200 g čokolády Pridané do
  • 2 kus vajcia Pridané do
  • 100 g mletých orechov Pridané do
  • štipka kardamónu Pridané do
  • 12 lyžičky škorice Pridané do
  • šupka z citróna Pridané do
  • šupka z pomaranča Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

4 min.
1. Krok

Najprv si pripravíme kvások. Do mlieka pridáme droždie, 1 lyžicu cukru a štipku múky. Dobre premiešame a necháme 10 minút kysnúť.

2. Krok

Do veľkej misy si dáme múku, pridáme kvások, zvyšný cukr, roztopené maslo, vajcia, nastrúhanú citrónovú a pomarančovú kôru, kardamón a škoricu. Zmes premiešame a umiesime cesto. Mali by ste vedieť, že aj keď sa cesto zdá byť lepkavé, nepanikárte. Po nejakom čase ho odstavte a nechajte kysnúť približne hodinu, kým nedorazí.

3. Krok

Medzitým si nasekáme čokoládu a orechy na kúsky. Do cesta pridáme čokoládu a orechy a opäť premiesime.

4. Krok

Cesto dáme do formy na panettone a necháme ešte asi 30 minút kysnúť.

5. Krok

Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov celých 40 minút.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov