Veľkonočný baránok

Veľkonočný baránok

REKLAMA

Tradičný veľkonočný dezert, len trochu modernejší :)

  • 170Minút
  • 12Počet porcií

Ingrediencie

počet porcií 12
  • 80 prepustené maslo
  • 20 celozrnná špaldová krupica
  • 300 ml mlieko polotučné
  • 300 celozrnná špaldová múka
  • cl kypriaci prášok do pečiva
  • 40 med
  • 80 trstinový cukor
  • ks vajce
  • pl vanilkový extrakt
  • ks citrónová kôra
  • 100 biely grécky jogurt
REKLAMA

Postup

1. Krok

Predhrejeme si rúru na 180 stupňov, formu na baránka vymažeme maslom a vysypeme špaldovou krupicou.

2. Krok

Vo väčšej miske zmiešame mlieko, celozrnnú špaldovú múku, prepustené maslo, prášok do pečiva, med, trstinový cukor, 3 vajcia, vanilkový extrakt, kôru z jedného citrónu a grécky jogurt. Zo zmesi vypracujeme hladké cesto.

REKLAMA
3. Krok

Pripravené cesto vlejeme do pripravenej formy na baránka a dáme piecť do rúry na 60 -75 minút. Kontrolujme zapichnutím špajle alebo špáradla do baránka. Ak na špajli zostanú kúsky cesta pečte ďalších 10 minút.

4. Krok

Upečeného baránka ihneď vyklopíme z formy a necháme vychladnúť. Potom nakrájame a môžeme podávať. Dobrú chuť.

Hodnotenia (13)

4.4

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie