Veľkonočný baránok
Tradičný veľkonočný dezert, len trochu modernejší :)
- 170Minút
- 12Počet porcií
Ingrediencie
- 80 g prepustené maslo
- 20 g celozrnná špaldová krupica
- 300 ml mlieko polotučné
- 300 g celozrnná špaldová múka
- 3 čl kypriaci prášok do pečiva
- 40 g med
- 80 g trstinový cukor
- 3 ks vajce
- 1 pl vanilkový extrakt
- 1 ks citrónová kôra
- 100 g biely grécky jogurt
Postup
Predhrejeme si rúru na 180 stupňov, formu na baránka vymažeme maslom a vysypeme špaldovou krupicou.
Vo väčšej miske zmiešame mlieko, celozrnnú špaldovú múku, prepustené maslo, prášok do pečiva, med, trstinový cukor, 3 vajcia, vanilkový extrakt, kôru z jedného citrónu a grécky jogurt. Zo zmesi vypracujeme hladké cesto.
Pripravené cesto vlejeme do pripravenej formy na baránka a dáme piecť do rúry na 60 -75 minút. Kontrolujme zapichnutím špajle alebo špáradla do baránka. Ak na špajli zostanú kúsky cesta pečte ďalších 10 minút.
Upečeného baránka ihneď vyklopíme z formy a necháme vychladnúť. Potom nakrájame a môžeme podávať. Dobrú chuť.
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Veľkonočný baránok
Tradičný veľkonočný dezert, len trochu modernejší :)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/vVvtE-OBCv_B4YToUJWC/83c4ee46eea7f0e3bdb1fc524089c9ba.png)
Predhrejeme si rúru na 180 stupňov, formu na baránka vymažeme maslom a vysypeme špaldovou krupicou.
Vo väčšej miske zmiešame mlieko, celozrnnú špaldovú múku, prepustené maslo, prášok do pečiva, med, trstinový cukor, 3 vajcia, vanilkový extrakt, kôru z jedného citrónu a grécky jogurt. Zo zmesi vypracujeme hladké cesto.
Pripravené cesto vlejeme do pripravenej formy na baránka a dáme piecť do rúry na 60 -75 minút. Kontrolujme zapichnutím špajle alebo špáradla do baránka. Ak na špajli zostanú kúsky cesta pečte ďalších 10 minút.
Upečeného baránka ihneď vyklopíme z formy a necháme vychladnúť. Potom nakrájame a môžeme podávať. Dobrú chuť.