REKLAMA

Zdroj: Facebook

Veľkonočná paska - recept

Najlepšia veľkonočná paska s mandľami, sladký chlebík, ktorý nesmie chýbať na veľkonočnom stole. Ide o typický veľkonočný koláčik.

REKLAMA
Veľkonočné menu – Tradičné pochúťky a jedlá, ktoré by nemali chýbať na stole

Recept nájdeš v tomto článku

Veľkonočné menu – Tradičné pochúťky a jedlá, ktoré by nemali chýbať na stole

Ingrediencie

porcií
4
  • 400 g polohrubá múka Pridané do
  • 70 g cukor Pridané do
  • 2 dl mlieko Pridané do
  • 1 ks vanilkový cukor Pridané do
  • 100 g maslo Pridané do
  • 3 ks vaječný žĺtok Pridané do
  • 1 ks vajce Pridané do
  • mandľové plátky Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

125 min.
1. Krok

Z teplého mlieka, cukru a droždia si urobíme kvások. Necháme vykysnúť na teplom mieste 10 minút.

2. Krok

Múku si zmiešame s vanilkovým cukrom a maslom, pridáme urobený kvások a všetko spolu miesime do vláčneho cesta, ktoré si necháme na telom mieste vykysnúť v miske, prikryté čistou utierkou hodinu.

3. Krok

Vykysnuté cesto vytvarujeme do tvaru bochníka, a dáme do okrúhlej vymastenej formy ešte na chvíľu dokysnúť.

4. Krok

Bochník si nožíkom nakrojíme do kríža, potrieme vyšľahaným vajíčkom a posypeme mandľovými lupienkami.

5. Krok

Pečieme vo vyhriatej rúre 40 minút na 180°C. Necháme poriadne vychladnúť a môžeme podávať :)

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4182 receptov

Mäsité jedlá

2016 receptov

Dezert

3159 receptov

Raňajky

1171 receptov

Večera

3852 receptov

Mascarpone

291 receptov

Cestoviny

461 receptov