Zdroj: Facebook

Veľkonočná paska

REKLAMA

Veľkonočná paska s mandľami, sladký chlebík, ktorý nesmie chýbať na veľkonočnom stole.

  • 125Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 400 g múka polohrubá Pridané do
  • 70 g cukor Pridané do
  • 2 dl mlieko Pridané do
  • 1 ks vanilkový cukor Pridané do
  • 100 g maslo Pridané do
  • 20 g droždie čerstvé Pridané do
  • 3 ks vaječný žĺtok Pridané do
  • 1 ks vajce Pridané do
  • mandľové plátky Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Z teplého mlieka, cukru a droždia si urobíme kvások. Necháme vykysnúť na teplom mieste 10 minút.

2. Krok

Múku si zmiešame s vanilkovým cukrom a maslom, pridáme urobený kvások a všetko spolu miesime do vláčneho cesta, ktoré si necháme na telom mieste vykysnúť v miske, prikryté čistou utierkou hodinu.

3. Krok

Vykysnuté cesto vytvarujeme do tvaru bochníka, a dáme do okrúhlej vymastenej formy ešte na chvíľu dokysnúť.

4. Krok

Bochník si nožíkom nakrojíme do kríža, potrieme vyšľahaným vajíčkom a posypeme mandľovými lupienkami.

5. Krok

Pečieme vo vyhriatej rúre 40 minút na 180°C. Necháme poriadne vychladnúť a môžeme podávať :)

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Podobné recepty

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Pascha recept

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Veľkonočný veniec
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Veľkonočný veniec

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Pletenec

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Lístkujúce syrové pagáčiky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Lístkujúce syrové pagáčiky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Krehké orechové rožteky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Krehké orechové rožteky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Jemné tvarohové koláče
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Jemné tvarohové koláče

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Domáce tradičné kysnuté koláče
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Veľkonočná vianočka recept

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Pascha recept

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Veľkonočný veniec
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Veľkonočný veniec

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Pletenec

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Lístkujúce syrové pagáčiky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Lístkujúce syrové pagáčiky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Krehké orechové rožteky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Krehké orechové rožteky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Jemné tvarohové koláče
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Jemné tvarohové koláče

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Domáce tradičné kysnuté koláče
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Veľkonočná vianočka recept

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

790 receptov

Dezert

670 receptov

Raňajky

328 receptov

Večera

676 receptov

Mäsité jedlá

324 receptov

Kuracie mäso

147 receptov

Lacné jedlá

480 receptov
Recipe author image Adri1017

Veľkonočná paska

Veľkonočná paska s mandľami, sladký chlebík, ktorý nesmie chýbať na veľkonočnom stole.

125
Minút
4
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Z teplého mlieka, cukru a droždia si urobíme kvások. Necháme vykysnúť na teplom mieste 10 minút.

2. Krok

Múku si zmiešame s vanilkovým cukrom a maslom, pridáme urobený kvások a všetko spolu miesime do vláčneho cesta, ktoré si necháme na telom mieste vykysnúť v miske, prikryté čistou utierkou hodinu.

3. Krok

Vykysnuté cesto vytvarujeme do tvaru bochníka, a dáme do okrúhlej vymastenej formy ešte na chvíľu dokysnúť.

4. Krok

Bochník si nožíkom nakrojíme do kríža, potrieme vyšľahaným vajíčkom a posypeme mandľovými lupienkami.

5. Krok

Pečieme vo vyhriatej rúre 40 minút na 180°C. Necháme poriadne vychladnúť a môžeme podávať :)

Ingrediencie
400 g
múka polohrubá
70 g
cukor
2 dl
mlieko
1 ks
vanilkový cukor
100 g
maslo
20 g
droždie čerstvé
3 ks
vaječný žĺtok
1 ks
vajce
mandľové plátky