Zdroj: Facebook
Veľkonočná kapustnica
Recept na veľkonočnú kapustnicu s klobásou a údeným mäsom.
- 240Minút
- 8Počet porcií
Ingrediencie
- 1 kg kyslej kapusty
- 600 g domáceho údeného masa
- 300 g domácich klobás
- 300 g hovädzích alebo bravčových kostí
- zemiaky
- sušené hríby
- soľ
- 5 ks celého čierneho korenia
- 5 ks celého nového korenia
- 2 listy bobkové
Postup
Sušené huby si premyjeme. Kapustu a všetky druhy mäsa si vložíme do hrnca.
Zalejeme 2,5 litrom vody, pridáme korenie, soľ a bobkový list a necháme variť niekoľko hodín.
Údené mäso si vyberieme a nakrájame na kocky, klobásku nakrájame na kolieska a vložíme späť do polievky. Kosti vyberieme.
Kapustnicu dochutíme soľou ak je potreba. Kto má rád hustejšiu kapustnicu, do hotovej polievky môže pridať uvarené 2-3 zemiaky. Podávame s chlebíkom. Dobrú chuť!
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Veľkonočná kapustnica
Recept na veľkonočnú kapustnicu s klobásou a údeným mäsom.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/VsTGOUPtYrlOTHR2Bajj/dcceec282b88d51591164cf1c6d6bc.jpeg)
Sušené huby si premyjeme. Kapustu a všetky druhy mäsa si vložíme do hrnca.
Zalejeme 2,5 litrom vody, pridáme korenie, soľ a bobkový list a necháme variť niekoľko hodín.
Údené mäso si vyberieme a nakrájame na kocky, klobásku nakrájame na kolieska a vložíme späť do polievky. Kosti vyberieme.
Kapustnicu dochutíme soľou ak je potreba. Kto má rád hustejšiu kapustnicu, do hotovej polievky môže pridať uvarené 2-3 zemiaky. Podávame s chlebíkom. Dobrú chuť!