REKLAMA

SUMČEK S CITRÓNOVO-MEDOVOU OMÁČKOU A

Tak toto je že mňam, explózia chutí. Kto má rád sladko slané kombinácie, tento recept musí skúsiť. Sumček je perfektný kus ryby, nerozpadáva sa. Kupujem ho v Lidli 😍😍😍😍

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • rybyčka ja som použila sumčeka Pridané do
  • korenie na ryby Pridané do
  • soľ Pridané do
  • zemiak Pridané do
  • korenie na zemiaky Pridané do
  • cesnakový prášok Pridané do
  • mletá červená paprika Pridané do
  • rozmarín Pridané do
  • trochu oleja Pridané do
  • maslo Pridané do
  • citrónová šťava Pridané do
  • med Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Najskôr som si uvarila zemiaky ošúpané a nakrájané na malé kocky. Po uvarení som ich nechala trochu vychladnúť. Potom som do nich pridala sušený cesnak, mletú červenú papriku, rozmarín a soľ. Celé som ich jemne popučila (nie úplne na kašu) a na plech vystlaný papierom na pečenie som robila malé kopčeky zo zemiakov, ktoré som vidličkou postláčala. Jemne som každý zemiak potrela olejom a dala piecť na 180°C kým neboli zemiaky chrumkavé navrchu a zvnútra vláčne.

2. Krok

Kým sa zemiaky piekli, tak som si dala na panvicu rozohriať masielko. Sumčeka som si z oboch strán osolila,posypala jemne korením na ryby a dala piecť z oboch strán na masle. Keď bol sumček hotový, dala som ho von z panvice a naliala som do panvice citrónovú šťavu, nechala som ju prevariť a potom som k nej pridala med, jemne posolila, poriadne premiešala nech sa spoja chute a roztopí med. Nakoniec som pridala už len maslo na zjemnenie.

3. Krok

Všetko bolo hotové, vytiahla som zemiaky z trúby a mohla som servírovať.

4. Krok

Množstvo surovín na omáčku som nedávala náročky, pretože som to robila od oka a každý má iné chuťové poháriky. Niekto má rád sladšiu omáčku, niekto kyslejšiu, takže každý si zvolí podľa svojej chuti. 🙂

5. Krok

Množstvo surovín na omáčku som nedávala náročky, pretože som to robila od oka a každý má iné chuťové poháriky. Niekto má rád sladšiu omáčku, niekto kyslejšiu, takže každý si zvolí podľa svojej chuti. 🙂

Podobné recepty

Sumček africký na masle

Sumček africký v rúre .

Rýchly obed cestoviny so zeleninou a tuniakom

Jedným z mojich obľúbených receptov na rýchly a chutný obed sú tieto cestoviny. Kombinácia čerstvej zeleniny, tuniaka a lahodného korenia z nich robí skutočnú lahôdku. Navyše sa pripravuje celkom ľahko a rýchlo, čo je ideálne, ak nemáte veľa času.

Filé v alobale

Rýchlovka, ktorá je chutná

Treska pečená v rúre s citrónom a cesnakom

Výrazná chuť tresky sa dokonale snúbi s citrónom a bylinkovým korením a podávaná s hromádkou dusenej zeleniny je výdatným, ale zdravým jedlom. Príprava je pomerne jednoduchá a ideálna či už na večeru počas týždňa, alebo na zapôsobenie na hostí.

Ryžové rezance s lososom

Rezance nemusia byť iba s mäsom

Cestoviny s lososom a syrovou omáčkou

Cestoviny s údeným lososom a syrovou omáčkou predstavujú ideálny spôsob, ako sa nasýtiť a zároveň si vychutnať luxusnú večeru.

Chrumkavé filety z čerstvého pstruha pečené v rúre

Vychutnajte si lahodnú sviežosť pstruha, ktorý je dochutený šikovnou zmesou byliniek a korenín a dokonale upečený. Tento recept na pstruha pečeného v rúre ponúka zdravú alternatívu pre všetkých milovníkov rýb, ktorí si chcú dopriať jedlo z morských plodov s vysokým obsahom omega-3 mastných kyselín.

Podobné recepty

Sumček africký na masle

Sumček africký v rúre .

Rýchly obed cestoviny so zeleninou a tuniakom

Jedným z mojich obľúbených receptov na rýchly a chutný obed sú tieto cestoviny. Kombinácia čerstvej zeleniny, tuniaka a lahodného korenia z nich robí skutočnú lahôdku. Navyše sa pripravuje celkom ľahko a rýchlo, čo je ideálne, ak nemáte veľa času.

Filé v alobale

Rýchlovka, ktorá je chutná

Treska pečená v rúre s citrónom a cesnakom

Výrazná chuť tresky sa dokonale snúbi s citrónom a bylinkovým korením a podávaná s hromádkou dusenej zeleniny je výdatným, ale zdravým jedlom. Príprava je pomerne jednoduchá a ideálna či už na večeru počas týždňa, alebo na zapôsobenie na hostí.

Ryžové rezance s lososom

Rezance nemusia byť iba s mäsom

Cestoviny s lososom a syrovou omáčkou

Cestoviny s údeným lososom a syrovou omáčkou predstavujú ideálny spôsob, ako sa nasýtiť a zároveň si vychutnať luxusnú večeru.

Chrumkavé filety z čerstvého pstruha pečené v rúre

Vychutnajte si lahodnú sviežosť pstruha, ktorý je dochutený šikovnou zmesou byliniek a korenín a dokonale upečený. Tento recept na pstruha pečeného v rúre ponúka zdravú alternatívu pre všetkých milovníkov rýb, ktorí si chcú dopriať jedlo z morských plodov s vysokým obsahom omega-3 mastných kyselín.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

3980 receptov

Mäsité jedlá

1932 receptov

Mascarpone

271 receptov

Dezert

2921 receptov

Raňajky

1042 receptov

Cestoviny

448 receptov

Večera

3654 receptov

Šaláty

325 receptov