REKLAMA
   
Šťavnatý pistáciový koláčik
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
12
 Suroviny
- 2 vajce
 - 250 g kefír
 - 230 g pistáciové maslo
 - 160 g mleté pistacie
 - 120 g xilytol
 - 1 čl Jedlá sóda
 - 1 čl vanilka
 
Krém
- 1 pistaciovy puding
 - 300 ml mlieko
 - 4 pl xilytol
 - 250 g odtučnený tvaroh
 
Na potretie
- 2 pl malinový džem
 
Na posyp
- mleté pistacie
 
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
      REKLAMA
   
Postup
 50 min.
1. Krok 
  Kefír vajcia a pistáciové maslo spolu dobre premiešame a pridáme sypké suroviny. Vylejeme na plech (23x28) s papierom na pečenie a pečieme na 185°C 40-50min.
2. Krok 
  Po upečení nechame chvíľu vychladnúť. Na plechu položíme tácku alebo tanier a cely koláč otočíme. Papier opatrne stiahneme.
3. Krok 
  Koláč už neotáčame a potrieme džemom. Uvaríme si puding podľa návodu, chvíľu premiešavame a nechame trošku vychladnúť.
4. Krok 
  Po lyžiciach do pudingu postupne pridávame tvaroh a miešame. Natrieme na koláč posypeme pistáciami a necháme vychladiť v chladničke.