Šťavnaté morčacie fašírky

REKLAMA

Vyskúšajte tieto skvelé morčacie fašírky na pavnici!

  • 40Minút
  • 10Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
10
  • 12 kg bravčového mletého mäsa (z bravčového pliecka bez šliach) Pridané do
  • 1 menšiu cibuľu Pridané do
  • 1 pl rastlinného oleja Pridané do
  • 2 suchšie rožky (dňové) Pridané do
  • 100 ml mlieka Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • vegetu Pridané do
  • oregano Pridané do
  • kari Pridané do
  • 1 vajíčko Pridané do
  • Strúhanku Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Začneme tým, že si spražíme na oleji nadrobno nakrájanú cibuľu

2. Krok

Zatiaľ čo sa cibuľa opeká, nakrájame si 2 rožky na malé kocky, ktoré zalejeme teplým mliekom, aby zmäkli. Mlieko stačí ohriať v mikrovlnke

3. Krok

Ďalej si vo veľkej miske si zmiešame mleté mäso s necelou lyžičkou soli a jedným celým vajíčkom. Pridáme 1/2 lyžičky vegety, 1/2 lyžičky sušeného oregana, štipku kari, štipku mletého čierneho korenia a spraženú cibuľku – všetko spolu spracujeme rukou

4. Krok

Do mäsa zapracujeme aj zmäknuté rožky a 2 strúčky prelisovaného cesnaku

5. Krok

Keď je zmes hotová, v ruke formujeme fašírky, ktoré obalíme v strúhanke

6. Krok

Vyprážame na oleji 4 minúty z jednej strany a 8 minút z druhej. Prvú minútu vyprážame na silnejšom plameni, potom stiahneme na menej

7. Krok

Vypražené fašírky dáme na servítku, aby zišiel prebytočný olej

8. Krok

Podávame so zemiakovou kašou, horčicou a čerstvo nakrájanou cibuľou alebo len tak s chlebom

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Podobné recepty

Morčacie fašírky s tekvicovo-mrkvovým pyré
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Morčacie fašírky s tekvicovo-mrkvovým pyré

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Tradičná koložvárska kapusta

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšie bravčové pliecko na šťave

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Výborné kuracie medailónky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Výborné kuracie medailónky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Spaghetti bolognese
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Spaghetti bolognese

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Morčacie fašírky s tekvicovo-mrkvovým pyré
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Morčacie fašírky s tekvicovo-mrkvovým pyré

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Tradičná koložvárska kapusta

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšie bravčové pliecko na šťave

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Výborné kuracie medailónky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Výborné kuracie medailónky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Spaghetti bolognese
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Spaghetti bolognese

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

790 receptov

Dezert

670 receptov

Raňajky

328 receptov

Večera

676 receptov

Mäsité jedlá

324 receptov

Kuracie mäso

147 receptov

Lacné jedlá

480 receptov
Recipe author image David719

Šťavnaté morčacie fašírky

Vyskúšajte tieto skvelé morčacie fašírky na pavnici!

40
Minút
10
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Začneme tým, že si spražíme na oleji nadrobno nakrájanú cibuľu

2. Krok

Zatiaľ čo sa cibuľa opeká, nakrájame si 2 rožky na malé kocky, ktoré zalejeme teplým mliekom, aby zmäkli. Mlieko stačí ohriať v mikrovlnke

3. Krok

Ďalej si vo veľkej miske si zmiešame mleté mäso s necelou lyžičkou soli a jedným celým vajíčkom. Pridáme 1/2 lyžičky vegety, 1/2 lyžičky sušeného oregana, štipku kari, štipku mletého čierneho korenia a spraženú cibuľku – všetko spolu spracujeme rukou

4. Krok

Do mäsa zapracujeme aj zmäknuté rožky a 2 strúčky prelisovaného cesnaku

5. Krok

Keď je zmes hotová, v ruke formujeme fašírky, ktoré obalíme v strúhanke

6. Krok

Vyprážame na oleji 4 minúty z jednej strany a 8 minút z druhej. Prvú minútu vyprážame na silnejšom plameni, potom stiahneme na menej

7. Krok

Vypražené fašírky dáme na servítku, aby zišiel prebytočný olej

8. Krok

Podávame so zemiakovou kašou, horčicou a čerstvo nakrájanou cibuľou alebo len tak s chlebom

Ingrediencie
12 kg
bravčového mletého mäsa (z bravčového pliecka bez šliach)
1
menšiu cibuľu
1 pl
rastlinného oleja
2
suchšie rožky (dňové)
100 ml
mlieka
2 strúčiky
cesnaku
soľ
mleté čierne korenie
vegetu
oregano
kari
1
vajíčko
Strúhanku