REKLAMA
   
Zdroj: Canva
Ríbezľový koláč
Fantastický ríbezľový koláč s cukrovou posýpkou.
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
12
 - 250 g hladká múka
 - 150 g masla
 - 1 ks vajíčko
 - 2 Lyžice práškového cukru
 - 1 balenie vanilkového cukru
 - 1 lyžička prášku do pečiva
 - 1 pohár ríbezle
 - 100 g kryštálového cukru
 
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 60 min.
1. Krok 
  V miske zmiešajte múku, práškový cukor, vanilkový cukor a prášok do pečiva. Pridajte nakrájané maslo s vajcom a vypracujte cesto. Cesto odložte do chladničky na 30 minút.
2. Krok 
  Potom cesto preložte na plech.
3. Krok 
  Ríbezle dôkladne umyte a nechajte odkvapkať.
4. Krok 
  V miske zmiešajte ríbezle s kryštálovým cukrom a preložte ich na cesto.
5. Krok 
  Ríbezľový koláč pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 30 minút.
6. Krok 
  Po vybratí z rúry nechajte koláč vychladnúť a potom ho posypte práškovým cukrom.