Punčové rezy

REKLAMA

Šťavnatý zákusok pre celú rodinu

  • 120Minút
  • 10Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
10

Biely korpus

  • 3 ks vajce Pridané do
  • 150 g kryštálový cukor Pridané do
  • 180 g polohrubá múka Pridané do
  • 3 pl mlieko Pridané do
  • 3 pl olej Pridané do
  • 12 ks kypriaci prášok do pečiva Pridané do

Ružový korpus

  • 4 ks vajce Pridané do
  • 150 g kryštálový cukor Pridané do
  • 240 g polohrubá múka Pridané do
  • 4 pl mlieko Pridané do
  • 4 pl olej Pridané do
  • 1 ks kypriaci prášok do pečiva Pridané do
  • od oka červená potravinárska farba/ sirup Pridané do

Zálievka

  • 150 ml voda Pridané do
  • 150 g kryštálový cukor Pridané do
  • 3 pl malinový sirup Pridané do
  • 1 ks vanilkový cukor Pridané do
  • 2 pl rum Pridané do
  • 1 ks šťava z citróna Pridané do

Poleva

  • 200 g práškový cukor Pridané do
  • 2 pl zemiakový škrob Pridané do
  • od oka červená potravinárska farba Pridané do
  • 2 pl voda Pridané do

Plnka

  • 1 ks džem (malinový/jahodový) Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Zo surovín si pripravíme 2 biele korpusy. Oddelíme žĺtka od bielok. Žĺtka vymiešame s cukrom do penista. Pridávame postupne múku a vyšlahané bielka. Cesto je vďaka vyšlahanej pene nadýchané, miešame jemne. Dáme piecť na 180 stupňov, 10-15 min. Necháme vychladnúť.

2. Krok

Rovnako si pripravíme i ružový korpus. Po upečení a vychladnutí ho polejeme rovnomerne zálievkou.

3. Krok

Zálievku si pripravíme v hrnci, vodu s cukrom rozpustime na miernom ohni. Pridáme zvyšné suroviny a polejeme ním ružový korpus. Necháme vsiaknuť aspon 15 min.

4. Krok

Následne natrieme ružový korupus z jednej strany džemom a priložíme naň biely korpus. Oba korpusy preklopíme, tak aby bol biely naspodku. Natrieme z druhej strany ružový korpus džemom a priložíme opäť bielym korpusom. Na takto uložene korpusy položíme pekáč so závažiami (1kg) rovnomerne po pekáči, tak aby výsledny tvar punčového rezu bol rovnomerný.

5. Krok

Ak je cesto "uležané" môžeme sa pustiť do polevy. Polevu si pripravíme zmiešanám cukru s vodou, škrobom a farbivom. Vodu pridávame opatrne (závisí ako hustú chceme mať polevu - radšej hustejšiu, riedka stečie cela dole).

6. Krok

Dáme na noc do chladničky. Ráno krájame horúcim nožom tak, aby sa poleva nepopraskala.

7. Krok

Dobrú chuť!

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (19)

4.5

môj obľúbený :)

Podobné recepty

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Strúhaný koláč s džemom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Nanukové rezy

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Punčové rezy
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Punčové rezy

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.8
Hodnotenie: 4.8/5
Počet hodnotení: 13

Rezy Red velvet

4.8
Hodnotenie: 4.8/5
Počet hodnotení: 13
Žĺtkové rezy, trochu inak
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Žĺtkové rezy, trochu inak

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Malinové muffiny

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Lieskovcová bábovka s karobom
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Lieskovcová bábovka s karobom

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Nadýchaná bublanina
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Nadýchaná bublanina

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Podobné recepty

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Strúhaný koláč s džemom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Nanukové rezy

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Punčové rezy
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Punčové rezy

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.8
Hodnotenie: 4.8/5
Počet hodnotení: 13

Rezy Red velvet

4.8
Hodnotenie: 4.8/5
Počet hodnotení: 13
Žĺtkové rezy, trochu inak
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Žĺtkové rezy, trochu inak

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Malinové muffiny

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Lieskovcová bábovka s karobom
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Lieskovcová bábovka s karobom

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Nadýchaná bublanina
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Nadýchaná bublanina

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Top kategórie

Obed

790 receptov

Dezert

670 receptov

Raňajky

328 receptov

Večera

676 receptov

Mäsité jedlá

324 receptov

Kuracie mäso

147 receptov

Lacné jedlá

480 receptov
Recipe author image Maria_Hitkova

Punčové rezy

Šťavnatý zákusok pre celú rodinu

120
Minút
10
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Zo surovín si pripravíme 2 biele korpusy. Oddelíme žĺtka od bielok. Žĺtka vymiešame s cukrom do penista. Pridávame postupne múku a vyšlahané bielka. Cesto je vďaka vyšlahanej pene nadýchané, miešame jemne. Dáme piecť na 180 stupňov, 10-15 min. Necháme vychladnúť.

2. Krok

Rovnako si pripravíme i ružový korpus. Po upečení a vychladnutí ho polejeme rovnomerne zálievkou.

3. Krok

Zálievku si pripravíme v hrnci, vodu s cukrom rozpustime na miernom ohni. Pridáme zvyšné suroviny a polejeme ním ružový korpus. Necháme vsiaknuť aspon 15 min.

4. Krok

Následne natrieme ružový korupus z jednej strany džemom a priložíme naň biely korpus. Oba korpusy preklopíme, tak aby bol biely naspodku. Natrieme z druhej strany ružový korpus džemom a priložíme opäť bielym korpusom. Na takto uložene korpusy položíme pekáč so závažiami (1kg) rovnomerne po pekáči, tak aby výsledny tvar punčového rezu bol rovnomerný.

5. Krok

Ak je cesto "uležané" môžeme sa pustiť do polevy. Polevu si pripravíme zmiešanám cukru s vodou, škrobom a farbivom. Vodu pridávame opatrne (závisí ako hustú chceme mať polevu - radšej hustejšiu, riedka stečie cela dole).

6. Krok

Dáme na noc do chladničky. Ráno krájame horúcim nožom tak, aby sa poleva nepopraskala.

7. Krok

Dobrú chuť!

Ingrediencie
Biely korpus
3 ks
vajce
150 g
kryštálový cukor
180 g
polohrubá múka
3 pl
mlieko
3 pl
olej
12 ks
kypriaci prášok do pečiva
Ružový korpus
4 ks
vajce
150 g
kryštálový cukor
240 g
polohrubá múka
4 pl
mlieko
4 pl
olej
1 ks
kypriaci prášok do pečiva
od oka
červená potravinárska farba/ sirup
Zálievka
150 ml
voda
150 g
kryštálový cukor
3 pl
malinový sirup
1 ks
vanilkový cukor
2 pl
rum
1 ks
šťava z citróna
Poleva
200 g
práškový cukor
2 pl
zemiakový škrob
od oka
červená potravinárska farba
2 pl
voda
Plnka
1 ks
džem (malinový/jahodový)