Punčové rezy

120 min
27
REKLAMA

Šťavnatý zákusok pre celú rodinu

120 min
27
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
10

Biely korpus

  • 3 ks vajce Pridané do
  • 150 g kryštálový cukor Pridané do
  • 180 g polohrubá múka Pridané do
  • 3 pl mlieko Pridané do
  • 3 pl olej Pridané do
  • 12 ks kypriaci prášok do pečiva Pridané do

Ružový korpus

  • 4 ks vajce Pridané do
  • 150 g kryštálový cukor Pridané do
  • 240 g polohrubá múka Pridané do
  • 4 pl mlieko Pridané do
  • 4 pl olej Pridané do
  • 1 ks kypriaci prášok do pečiva Pridané do
  • od oka červená potravinárska farba/ sirup Pridané do

Zálievka

  • 150 ml voda Pridané do
  • 150 g kryštálový cukor Pridané do
  • 3 pl malinový sirup Pridané do
  • 1 ks vanilkový cukor Pridané do
  • 2 pl rum Pridané do
  • 1 ks šťava z citróna Pridané do

Poleva

  • 200 g práškový cukor Pridané do
  • 2 pl zemiakový škrob Pridané do
  • od oka červená potravinárska farba Pridané do
  • 2 pl voda Pridané do

Plnka

  • 1 ks džem (malinový/jahodový) Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Zo surovín si pripravíme 2 biele korpusy. Oddelíme žĺtka od bielok. Žĺtka vymiešame s cukrom do penista. Pridávame postupne múku a vyšlahané bielka. Cesto je vďaka vyšlahanej pene nadýchané, miešame jemne. Dáme piecť na 180 stupňov, 10-15 min. Necháme vychladnúť.

2. Krok

Rovnako si pripravíme i ružový korpus. Po upečení a vychladnutí ho polejeme rovnomerne zálievkou.

3. Krok

Zálievku si pripravíme v hrnci, vodu s cukrom rozpustime na miernom ohni. Pridáme zvyšné suroviny a polejeme ním ružový korpus. Necháme vsiaknuť aspon 15 min.

4. Krok

Následne natrieme ružový korupus z jednej strany džemom a priložíme naň biely korpus. Oba korpusy preklopíme, tak aby bol biely naspodku. Natrieme z druhej strany ružový korpus džemom a priložíme opäť bielym korpusom. Na takto uložene korpusy položíme pekáč so závažiami (1kg) rovnomerne po pekáči, tak aby výsledny tvar punčového rezu bol rovnomerný.

5. Krok

Ak je cesto "uležané" môžeme sa pustiť do polevy. Polevu si pripravíme zmiešanám cukru s vodou, škrobom a farbivom. Vodu pridávame opatrne (závisí ako hustú chceme mať polevu - radšej hustejšiu, riedka stečie cela dole).

6. Krok

Dáme na noc do chladničky. Ráno krájame horúcim nožom tak, aby sa poleva nepopraskala.

7. Krok

Dobrú chuť!

Nahlásiť chybu v recepte

Komentáre (1)

Michal_Hradil 22. 4. 2021

môj obľúbený :)

Podobné recepty

Najlepšie plnené košíčky
Recept od prémiového používateľa
Základné linecké cesto
Recept od prémiového používateľa
Punčové rezy
Recept od prémiového používateľa
Brnianske rezy
Recept od prémiového používateľa
Fotorecept
Panettone
Recept od prémiového používateľa
Najlepšia vianočná štóla
Recept od prémiového používateľa

Podobné recepty

Najlepšie plnené košíčky
Recept od prémiového používateľa
Základné linecké cesto
Recept od prémiového používateľa
Punčové rezy
Recept od prémiového používateľa
Brnianske rezy
Recept od prémiového používateľa
Fotorecept
Panettone
Recept od prémiového používateľa
Najlepšia vianočná štóla
Recept od prémiového používateľa

Top kategórie

Pečivo

218 receptov

Obed

1676 receptov

Lacné jedlá

856 receptov

Dezert

1179 receptov

Mäsité jedlá

744 receptov

Kuracie mäso

283 receptov

Šaláty

134 receptov

Pečenie

1422 receptov