REKLAMA
Pudingový krémeš

Pudingový krémeš

Výborný a veľmi jednoduchý krémeš, na ktorý pláty cesta nemusíte piecť zvlášť a nemáte ani problém s krájaním po upečení😉👍Tento krémeš zvládne jednoducho každý!

REKLAMA
Koláč s pudingom: Výborné sladké recepty na každú príležitosť

Recept nájdeš v tomto článku

Koláč s pudingom: Výborné sladké recepty na každú príležitosť

Ingrediencie

porcií
10

Suroviny

  • 2 bal lístkové cesto Pridané do

Na krém

  • 112 l mlieko Pridané do
  • 3 balenia vanilkový puding Pridané do
  • 4 pl polohrubá múka Pridané do
  • 2 dcl kryštálový cukor Pridané do
  • 2 ks žĺtko Pridané do
  • 100 g maslo Pridané do
  • 1 balík vanilkový cukor Pridané do

Na potretie

  • 1 ks vajce Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Najprv si pripravíme náš krém... Do hrnca dáme mlieko, všetky pudingy, múku a dobre to rozmiešame. Následne za stáleho miešania uvaríme z toho akoby klasický puding, do ktorého pred koncom varenia pridáme kryštálový a vanilkový cukor. Hotový puding za stáleho / častého miešania necháme trochu ochladiť.

2. Krok

Do ešte teplého pudingu zamiešame žĺtky a napokon pridáme aj maslo, s ktorým krém miešame pomaly dovtedy, kým sa v ňom nerozpustí.

3. Krok

1 lístkové cesto vyvaľkáme na trošku väčšie, než veľkosť plechu - to pôjde na spodok. Môj je 35x25 cm. Ja som použila už vyvaľkané chladené lístkové cesto, ale je to celkom na vás :-) Druhé cesto vyvaľkáme len presne na veľkosť plechu.

4. Krok

Plech vyložíme papierom a väčšie cesto položíme tak, aby vyšlo aj na okraje plechu. Následne naň rovnomerne rozotrieme krém a zakryjeme druhým cestom.

5. Krok

Teraz si jedným tenkým nožom za pomoci teplej vody krémeš už pred pečením vopred pokrájame na kocky :-) Krájame opatrne, ale troška rýchlejšie a nožík si zakaždým namáčame do teplej vody v pohári. (Presnú predstavu o krájaní získate vo videu.)

6. Krok

Nakoniec potrieme vrch rozšľahaným vajcom a dáme piecť do rúry, ktorú sme si už vopred rozohriali na 190 °C na 30 minút.

7. Krok

Upečený krémeš necháme poriadne vychladnúť. Po vychladnutí ho pokrájame ostrým mokrým nožom presne po zárezoch, ktoré sa pri pečení vytvorili :-)

Pudingový krémeš - krok prípravy 1
8. Krok

Krémeš môžete bez akéhokoľvek čakania IHNEĎ jesť, stačí len posypať cukrom alebo poliať vrch čokoládou ;-D Prajem dobrú chuť!

Pudingový krémeš - krok prípravy 1
9. Krok

Lepšiu predstavu o celom postupe nájdete v mojom videu :-) Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu Cesminazuenal.blogspot.com alebo na YOUTUBE.

Komentáre (1)

Zina 17. 7. 2022

haha, aká náhoda, zajtra ju to isté kuchtím aj ja.-))) ale toto vyzerá skvele :)

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov