![Pudingový krémeš Pudingový krémeš](https://eu.tastescdn.net/thumbor/oopyRJGiPge_x_raRbStcpWtLKQ=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/TYByaKGsKnwTVhPA_BDM/bef8677fa11e7bd2a8d94d1b6f1cd1.jpeg)
Pudingový krémeš
Výborný a veľmi jednoduchý krémeš, na ktorý pláty cesta nemusíte piecť zvlášť a nemáte ani problém s krájaním po upečení😉👍Tento krémeš zvládne jednoducho každý!
Ingrediencie
Suroviny
- 2 bal lístkové cesto
Na krém
- 11⁄2 l mlieko
- 3 balenia vanilkový puding
- 4 pl polohrubá múka
- 2 dcl kryštálový cukor
- 2 ks žĺtko
- 100 g maslo
- 1 balík vanilkový cukor
Na potretie
- 1 ks vajce
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Najprv si pripravíme náš krém... Do hrnca dáme mlieko, všetky pudingy, múku a dobre to rozmiešame. Následne za stáleho miešania uvaríme z toho akoby klasický puding, do ktorého pred koncom varenia pridáme kryštálový a vanilkový cukor. Hotový puding za stáleho / častého miešania necháme trochu ochladiť.
Do ešte teplého pudingu zamiešame žĺtky a napokon pridáme aj maslo, s ktorým krém miešame pomaly dovtedy, kým sa v ňom nerozpustí.
1 lístkové cesto vyvaľkáme na trošku väčšie, než veľkosť plechu - to pôjde na spodok. Môj je 35x25 cm. Ja som použila už vyvaľkané chladené lístkové cesto, ale je to celkom na vás :-) Druhé cesto vyvaľkáme len presne na veľkosť plechu.
Plech vyložíme papierom a väčšie cesto položíme tak, aby vyšlo aj na okraje plechu. Následne naň rovnomerne rozotrieme krém a zakryjeme druhým cestom.
Teraz si jedným tenkým nožom za pomoci teplej vody krémeš už pred pečením vopred pokrájame na kocky :-) Krájame opatrne, ale troška rýchlejšie a nožík si zakaždým namáčame do teplej vody v pohári. (Presnú predstavu o krájaní získate vo videu.)
Nakoniec potrieme vrch rozšľahaným vajcom a dáme piecť do rúry, ktorú sme si už vopred rozohriali na 190 °C na 30 minút.
Upečený krémeš necháme poriadne vychladnúť. Po vychladnutí ho pokrájame ostrým mokrým nožom presne po zárezoch, ktoré sa pri pečení vytvorili :-)
![Pudingový krémeš - krok prípravy 1 Pudingový krémeš - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/NA38lbj9aM_fx3fCEYngLGsmINA=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/TYByaKGsKnwTVhPA_BDM/fc4d3810328c3361ed6bcc540b05f7.jpeg)
Krémeš môžete bez akéhokoľvek čakania IHNEĎ jesť, stačí len posypať cukrom alebo poliať vrch čokoládou ;-D Prajem dobrú chuť!
![Pudingový krémeš - krok prípravy 1 Pudingový krémeš - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/ol4oFm8_fjWJYNY5Hy-f3Nb9MoU=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/TYByaKGsKnwTVhPA_BDM/8641fdcdad78f6fae38c786b840412.jpeg)
Lepšiu predstavu o celom postupe nájdete v mojom videu :-) Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu Cesminazuenal.blogspot.com alebo na YOUTUBE.
haha, aká náhoda, zajtra ju to isté kuchtím aj ja.-))) ale toto vyzerá skvele :)