REKLAMA
   
Pravé crème brûlée
Crème brûlée je francúzky krémový vanilkový puding s karamelizovaným cukrom. Zvyčajne sa podáva studený s teplým cukrom.
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
8
 - 3 hrnčeky šľahačka
 - 1⁄2 hrnček kryštálový cukor
 - 5 ks žĺtko
 - vanilková esencia
 
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 200 min.
1. Krok 
 Smotanu na šľahanie nalejeme do hrnca a miešame 5 minút.
Zdroj: Youtube
2. Krok 
 Žĺtka vyšľaháme s kryštálovým cukrom.
Zdroj: Youtube
3. Krok 
 Do teplej smotany na šľahanie pridám zopár kvapiek vanilkovej esencie.
Zdroj: Youtube
4. Krok 
  Teplú smotanu vlejeme do žĺtok a poriadne metličkou vymiešame.
5. Krok 
 Takto pripravené crème brûlée nalejeme do misiek a pečieme v predhriatej rúre na 180°C zhruba 20 minút. Na plech medzi misky nalejeme horúcu vodu, tak aby siahala do polovice z výšky misky.
Zdroj: Youtube
6. Krok 
 Po upečení necháme crème brûlée niekoľko hodín vychladnúť. Potom ich posypeme cukrom a flambovaciou pištoľou necháme zkaramelizovať cukor.
Zdroj: Youtube